Vali Toprak, kar yağışı sonrası trafiği yerinde inceledi

Malatya Valisi Mustafa Toprak şehir içi ve şehirlerarası yollardaki trafiğin durumu hakkında bilgiler aldı.

Vali Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ ın da hazır bulunduğu ziyarette Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde incelemelerde bulundu ve Şube Müdüründen bu günkü yoğun kar yağışı nedeni ile şehir içi ve şehirlerarası yollar ile yaya ve araçların güvenliği açısından ne gibi tedbirlerin alındığı konusunda bilgiler aldı.

Vali Toprak, sorumlu müdüre “Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak kardan yayaların, araçların, şehir içi ana yollar ve devlet yollarının etkilenmemesi adına ne yapıyorsunuz. Bu tedbirler önceden karara bağlanmıştır ama fiilen bu güne kadar, bu saate kadar neler yapıldı ve yapılıyor” diye sordu.

“Kar lastiği ve zincir takılması konusunda kontrollerimizi sıklaştırdık”

Şube Müdürü de yaptığı bilgilendirmede“01 Aralık 2016 tarihinden itibaren Kış Lastiği kontrol uygulaması yapıyoruz, karın yağdığı gece saatinden itibaren de belediyelerimizle irtibata geçerek tuzlama çalışması kar temizleme çalışması yaptırıyoruz. Dünden itibaren de zorunlu olarak yola çıkması gereken araçların kar lastiği ve zincir takmaları konusunda kontrollerimizi sıklaştırdık ve sürücüleri bu konuda uyarıyoruz ve trafiğe çıkmalarına izin vermiyoruz.

İller arasında seyir halinde olan yolcu otobüslerimizden Gürün ve Hekimhan bölgelerinde yolların kapalı olması nedeni ile yola çıkmalarına izin vermiyoruz ve MAŞTİ’ de yolun durumuna göre bekletiyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Urhal’ da Şehir içerindeki Trafik Denetleme Ekiplerinin Büyükşehir Belediyesi Ekipleri ile Şehirlerarası yollarda Bölge Trafik Denetleme Ekiplerinin Karayolları Ekipleri ile koordineli olarak çalıştıklarını ifade ederek ekiplerin kapalı olan yolları açtırdıklarını belirtti.

Vali Toprak, İl Emniyet Müdürü ve Şube Müdürü nezdinde ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla çalışan ekiplere ve personeline teşekkür etti.

Yorumlar 21

Bakmadan Geçme