Vali Toprak'tan Battalgazi Hükümet Konağına ziyaret

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan ve hizmete giren Hükümet Konağını ziyaret ederek Kaymakam Vedat Yılmaz'dan bilgiler aldı.

Vali Mustafa Toprak, yeni taşınmaya başlayan müdürlükleri ve daha önceden taşınan müdürlükleri de ziyaret ederek taşınma faaliyetleri ve mevcut müdürlüklerdeki personellerle de görüştü. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Toprak özellikle engelli statüsünde görev yapan personelle yakından ilgilenerek sohbet etti. 

Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, yeni yapılan Hükümet Konağının üç katlı olduğunu ve içerisinde Kaymakamlığın yanı sıra Yazı İşleri Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Polis Merkezi Amirliği, İlçe Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bürosu ile Tüketici Hakem Heyeti İlçe Başkanlığının da hizmet verdiğini söyledi.

Hükümet Konağı ziyareti sırasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü de ziyaret eden Vali Toprak, burada Genç Çiftçi Projesi ile ilgili birim sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Yazlak’tan bilgiler aldı. Vali Toprak'a bilgiler veren Mühendis Yazlak, ilçede şu ana kadar 19 adet proje gerçekleştirildiğini belirterek 30 bin TL hibe uygulandığını söyledi.


Vali Toprak ise genç çiftçilere önem verdiklerini belirterek, "Genç çiftçilerimizi desteklemeliyiz. Ziyaret ettiğimiz Genç Çiftçi Projesi kapsamındaki tesislerimizde çok güzel çalışmalar yürütülüyor, bu güzel çalışmaları desteklemeliyiz ki kırsal alanlardan şehirlere göçü önleyelim, ata, baba yadigarı topraklarımızı terk edip, şehirlere göç etmeyelim, kendi memleketimizde, kendi toprağımızda üretip kazanalım” diye konuştu.

Yorumlar 20

Bakmadan Geçme