Vali Toprak'tan Belediye Başkanı Eser'e teşekkür

Malatya Valisi Mustafa Toprak: Tarihimize sahip çıkarken bunları da yeni nesillere aktarıyoruz.

Darende ilçesinde Kent Tarihi Müzesi olarak düzenlenen ve yenileme çalışmaları devam eden eski Cumhuriyet İlkokulunu gezen Malatya Valisi Mustafa Toprak, gezide bilgi aldığı Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser'e çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
Malatya Valisi Mustafa Toprak, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ile birlikte ilçede belediye tarafından kent müzesine çevrilen ve onarım, yenileme çalışmaları süren eski Cumhuriyet İlkokulunu gezdi. Proje hakkında bilgiler veren Başkan Eser, Cumhuriyetin ilanı öncesi yapılan ve bu güne kadar binlerce mezun veren okulun ilçeye hakim bir konumda olması ve ilçeye gelen ziyaretçilerin ilçenin kültürel değerlerini de görmeleri amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini söyledi. Başkan Eser, Darende Belediyesi, Çekül Vakfı ve İstanbul Teknik Üniversitesinin ortak çalışması ile gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tamamlandığında yöresel yemeklerin sunulduğu, konaklama amaçlı pansiyonun yer aldığı ve turistik eşya satışının yapılacağı iş yerlerinin de içinde bulunduğu güzel bir mekan olacağını ifade etti. Vali Toprak, yaptığı incelemede gözüne çarpan bazı noksanlıkları Başkan Eser’e iletirken, bu çalışmadan dolayı da kendisine teşekkür etti. Daha sonra ise 24 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonu inşaatının da devam eden İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulunan Vali Toprak, son olarak ise İlçe Halk kütüphanesi Müdürlüğünü ve içerisinde bulunan Kalkınma Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesince SODES kapsamında tefriş edilen Turgut Özal Kütüphanesini ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet etti

Vali Toprak, burada öğrencilerle sohbet ederek, dersleri ve gelecekteki planları hakkında görüşlerini aldı. Vali Toprak, kütüphanenin değişik zamanlarda, habersiz olarak yetkililer tarafından ziyaret edildiği ve öğrencilere hediyeler verildiği belirterek, bundaki amacın ise insanları okumaya ve kütüphane alışkanlığı edinmelerine katkı sağlamak olduğunu kaydetti. 

Güzel çalışmalar yürütüyoruz

Vali Toprak, 'Haftanın Sürpriz Okuruna Sürpriz Hediye' etkinliğinin okurlarına kendisinin de hediye vermek istediğini belirtti. İlçe Kaymakamlığı tarafından temin edilen hediyeleri öğrencilere dağıtan Vali Toprak, ilçede çok güzel çalışmaların ve uygulamaların gerçekleştirildiğini ifade etti. Vali Toprak, ”Biraz önce ziyaret ettiğimiz ve yenileme çalışmaları sürdürülen Cumhuriyet İlkokulunda gördüğümüz gibi tarihimize sahip çıkıyoruz ve onları yeni nesillere aktarıyoruz. Geçmişimizle bağımızı koparmadan daha da ileriye gitmek için burada da gördüğümüz gibi güzel çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Yorumlar 5

Bakmadan Geçme