Vali Toprak'tan Darende OSB'ye destek sözü

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Darende Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Vali Toprak, İlçe Kaymakamı Ali Türk ve İlçe Belediye Başkanı Süleyman Eser ile birlikte Darende Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Toprak’a Malatya-Kayseri karayolu üzerinde olan ve Karma Organize Sanayi bölgesi özelliğinde 35 sanayi parseli tahsisi için kurulan bölge hakkında bilgi verildi. Malatya şehir merkezine 97 kilometre, Darende ilçesine 8 kilometre mesafede olan Darende Organize Sanayi Bölgesinin, Doğu illeri ile Batı illeri arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunduğu anlatılırken, bölgeden Elbistan üzerinden güneye, Sivas üzerinden de kuzeye bağlantısının bulunması sebebiyle lojistik bir noktada yer aldığı belirtildi. Organize Sanayi bölgesinin konumunun yatırımcılar için büyük bir avantaj olduğunu ifade edilirken, İçme suyu tesisi ve su deposu, kanalizasyon, telekomünikasyon alt yapısı, yağmur suyu drenajı, yangın tesisatı ve site içi kilit taşı yol ve kavşakların yapım işlerinin tamamlandığı bilgisi de verildi. 

Bölgede yatırımcılara yönelik arsa tahsislerinin devam ettiği ve yeni yatırımcıların beklendiği de kaydedildi.

BURAYA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YATIRIM YAPILABİLİR

Vali Toprak, Darende Organize Sanayi bölgesinde tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayarak, Darendeli yatırımcıları ve özellikle de il dışında ticaretle uğraşan Darendeli iş adamlarına bölgede yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulundu. Toprak, yatırımcıların Darende Organize Sanayi bölgesinde buranın cazip avantajlarından faydalanabileceklerini ve kendilerinin de Valilik olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtirken, önümüzdeki günlerde iş adamları ile bir araya gelerek yapılabilecek yatırımları teşvik için toplantı yapacaklarını ifade etti.

Vali Toprak, Darende Organize Sanayi Bölgesinde, 1 Firma soğuk şoklama, paketleme tesisi için inşaat ruhsatı alırken, 3 tesisin de proje aşamasında olduğunu, 10 parselin satışının yapıldığını ve halen 25 parselin ise satışa hazır olduğunu belirtti.

Vali Toprak, Organize Sanayi Bölgesinin karayolu ile bağlantısını sağlayacak olan kısmının da en kısa sürede yapılması için gerekli talimatları da verdi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme