'Vekiller sözünü tutsun!'

24 Ocak 2020'de Sivrice merkezli meydana gelen depremden sonra Malatya'da 11 bin 590 binada ağır hasar oluşmuştu. Malatya merkezde ağır hasar alan binaların halen...

24 Ocak 2020’de Sivrice merkezli meydana gelen depremden sonra Malatya’da 11 bin 590 binada ağır hasar oluşmuştu. Malatya merkezde ağır hasar alan binaların halen yıkılmaması veya yıkılan binaların yerine yeni yapıların yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Malatya merkezde depremden 18 ay geçmesine rağmen halen hasarlı yapıların yıkılmaması vatandaşları tedirgin ediyor. Saray Mahallesi Sarayım Sokakta 6 katlı ağır hasarlı iki binanın yıkılmamasına tepki gösteren bölgedeki esnaflar çok şikâyetçi. “Burası hırsızların mekânı olmuş” diye serzenişte bulunan bölge halkı, her hangi bir artçı depremden sonra buranın yıkılmayacağını kim garanti edebilir diye yetkililerin bir an önce bu ağır hasarlı binaların yıkılması gerektiğini söylediler.

Fuzuli Caddesi’nde ise 24 Ocak depreminden sonra ağır hasar alan Saray Apartmanı’nın yıkım işlemi depremden 6 ay sonra gerçekleşmişti. Yıkım işlemi gerçekleşmesine rağmen bir yıldır yıkılan binanın yerine her hangi bir çalışmanın yapılmaması yine hem bölge halkı hem de evsiz kalan daire sahipleri çok tepkili.

10 ay kira desteği alan daire sahipleri yaklaşık 6 aydır her hangi bir destek alamamasına rağmen yıkılan apartmanlarının yerine bir çalışmanın dahi yapılmaması ve yetkili mercilerin açıklama yapamaması mağdurları düşündürtüyor.

Kayısı Haber’e konuşan daire sahibi Hüseyin Aydın, “1 yıl önce apartmanımız yıkıldı. 10 ay kira desteği aldık. Deprem olalı 18 ay geçti ama çarşının göbeğinde apartmanımızın yerini önce moloz yığınlarıyla doldurdular. Sonra Battalgazi Belediyesi etrafını kapatarak reklam tabelaları ile döşedi. Biz vekillerin ve belediye başkanlarımızın bize verdiği sözleri tutmasını istiyoruz. Yerimizin reklam alanı değil oturabileceğimiz dairelerin yapılmasını istiyoruz” diye ifade etti.

24 Ocak 2020’den buyana hem iş yerinin hem de iki dairesinin ağır hasar aldığını söyleyen Mesut Doğan ise, “Hem Battalgazi Belediyesi’ni hem de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünü sürekli arıyoruz ama cevap alamıyoruz. Biz şehrin göbeğindeki Fuzuli Caddesi’ndeki yıkılan apartmanımızın bir an öce inşaatına başlanmasını istiyoruz. Yetkililer lütfen sesimizi duysun ve bize net bir cevap versin” dedi.

Kayısı Haber
 

Bakmadan Geçme