Mahir Temur

Ah Keşkem!

Mahir Temur

6 Şubat depremlerinden önce Malatya’nın depreme hazırlıklı olmadığını günlerdir yazıyorum.

3 yıl önce Sivrice depreminden sonra dahi ders çıkaramayan bu “basiretsiz ekibi” tek tek yazdım defalarca.

2 gün önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremden dolayı binası ağır hasarlı olan ve şu anda bir tırın içinde yayın hayatına devam eden ER TV’ye çıkmıştı.

Önce okurlar attı bazı kesitleri…

Depremden önce Gürkan ne ise bugün de aynı…

Habertürk’e çıktığı programda yüz binlerce insan Gürkan’ın tavrını yeni öğrenmiş olabilir ama bizler yıllardır bu “sakat tavrı” yaşayarak görüyorduk.

ER TV’de Başkan Gürkan aynen şu cümleyi kurdu:

“Depremle ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi ön hazırlıklarını ve acil eylem planlarını yapmıştır.”

“Allah’ım aklımıza mukayyet ol” diye dua ediyorum.

Memlekette dün yediği yemeği dahi unutan çok insan olduğu için ne ER TV’nin tecrübeli televizyoncusu Gürkan’ı uyarır ne de AK Parti’de aklıselim bir siyasetçi uyarır.

Zaten uyarsalar da bi şey değişmez! “Asrın Felaketi” dahi değiştiremiyorsa kimse değiştiremez bu zihniyeti!

Sadece bir örnek verip yazıyı bitirmek istiyorum.

19 Ekim 2021 günü bu satırların yazarı “Selahattin Gürkan’ı Allah’a havale ediyorum!” başlıklı bir yazı yazmıştım.

(Yazının linki: https://i.kayisihaber.com/amp/yazi/mahir-temur/selahattin-gurkan-i-allah-a-havale-ediyorum/760/ )

Depremden önce Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hazır olduğunu iddia eden Gürkan’a tek bir yazıyla cevap veriyorum.

Bundan 17 ay önce Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığındaki 114 personele uygulanan mobbingi anlatan ibretlik bir yazı.

Sosyal haklarını alamayan itfaiye personelinin sesi olmuştum o zaman.

Ayrıntılı okumak isteyenler yukarıdaki linke tıklayıp okuyabilir.

45 itfaiye personeli Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne dava açılması için bir avukata imza vermişti.

Hemen devreye geçen Gürkan’ın “iş bilmez” basiretsiz ekibi itfaiye personelini tehdit etmişti.

“Sizi işten çıkarırız, park ve bahçeler müdürlüğüne göndeririz” tarzında tehditler sunucu aldığı kuru maaşın da gitmemesi için 20 işçi bu davadan vazgeçmişti.

25 itfaiye personeli direnmişti.

O yazıdaki son cümlem şöyleydi:

“Bir yangında veya bir afette insanların evlerinden koşarak çıktığı evlere aynı süratle o evlere girenlerin halini anlayamayan ve o koltukta ‘sembolik’ olduğu açığa çıkan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar’ın önce istifa etmesi lazım! Her sabah evinden çıkarken ailesiyle helalleşen bir kurumun çalışanlarının başının bu kadar ‘etkisiz’ duruşu karşısında tek istifaya davet edeceğim kişi Hanifi Acar’dır! Diğerlerini Allah’a havale ediyorum! Çünkü İtfaiyemiz şu anda Allah’a havale sadece!”

*
*
Bu yazımdan sonra ne mi oldu?

25 itfaiye personeli Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğüne sürgün edildi.

Tecrübesiz ve itfaiyede bir gün dahi çalışmamış park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan 25 işçi de itfaiye daire başkanlığına çekildi.

En az 15 yıl tecrübesi olan itfaiye personeli parklarda temizliğe gönderilmişti!

Bu skandalı radyo programımızda anlatıp sonra da yazınca CHP’li Veli Ağbaba TBMM’de gündeme getirmişti.

Ondan sonra ziraat mühendisi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar görevden alınmıştı.

Suçlu yine Gürkan değildi.

“Depreme hazır olan Malatya Büyükşehir Belediyesi”nin hali buydu dostlarım.

Allah hepimize akıl fikir versin.

Zaten hal böyleyken Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ilk günlerinde skandal üstüne skandal ifadelerine, hareketlerine maruz kalan Malatyalılara Allah dayanma gücü versin.

Sözün bittiği yerdeyiz artık.

Ne yazsak boş!

“Keşkem yok” diyen Gürkan’a karşı Malatyalıların söyleyeceği iki kelime var:

“Ah keşkem”…

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 15
Deprem zade 31 Mart 2023 05:27

İtiraz yok bu seloyu seçen uganda halkının sorunu

KARTAL 27 Mart 2023 12:09

Hala Er tv de sürekli reklamı yapılarak şehrin süpermeni gibi gösterilen büyük şehir belediye başkanı acaba gerçekten çok mu hizmet aşkıyla doluymuş ta bizler görmemişiz. Kanıma dokunuyor artık sürekli başarılı ve hizmetli gösterilmesi. Nedense benim aklımda kalan en son görüntü film festivalinde artisler için helak olup onlara harcadığı servet tutarında parayı hatırlatayım o paraların şu an Malatya ya çok faydası olurdu.Ne yazık ki kimisi mutahitlik yolunda parayı heba etmiş kimisi de reklam gösteriş yolunda kendine siyasi yatırım yapmış. Acıdım güzelim Malatyaya ama hala bunların peşine takılıp hiçbir şey olmamış gibi onları yüreklendiren ve er tv de reklamını yapıp duran bu kesimi anlamıyorum acaba muhakeme güçleri mi yok yoksa korkuyorlar mı yada biz yine kazanırız bize birsey olmaz mantığı mı var? Lütfen artık görmek istemiyoruz. Bilhassa tv lerde çok itici oluyor artık yeter. Biraz empati lütfen. İşi bilen hakiki mühendis kafalara ihtiyacı var bu şehrin, belediye başkanlığı ancak iyi yetişmiş mühendislerle olur .Öğretmenlik kutsal bir meslek ama onlara okulda ihtiyaç vardır. Lütfen Öğretmen belediye başkanı olmasın, olursa da böyle olmasın şehir okul değildir halk öğrenci değildir. Öğrenci bilgi ister,halk hizmet ister ,halk öğüt istemez, reklam görmek istemez icraat ister gösteriş değil. Ah keşke bunu bilseydi belediye başkanı. Lütfen danışmanları ona bu yazıları okuyun . Mahir Temur un tüm yazılarını okusun kendisine gelir .

Günah 27 Mart 2023 09:24

Yaradan diyorki sen bana havale et , birgün sen unutsanda ben unutmam

Genç kaptan 26 Mart 2023 19:59

Makalesinin sonunu fiemanillah diye bitiren kul hakkı yiyerek geçindiğini ve kaleminin satılık olduğunu düşündüğüm gazeteci müsveddelerine selam olsun....

Hüseyin Fırat 26 Mart 2023 12:45

Malatya’da keşke dememek için acil yıkılması gereken binaların ivedilikle yıkılmalı aksi taktirde eşya çıkarmak için binalara girenler veya o binaların önünden geçenler enkaz altında kalabilir keşke dememek için Malatya’nın içme suların biran önce içilebilir hale getirilmesi gerekir yoksa salgın hastalıklar uğraşmak zorunda kalacağız keşke dememek için Malatya’da yapılacak bütün binaların tünel kalıp (perde beton) sistemiyle yapılması gerekiyor keşke dememek için kurallara riayet eden bir yönetim ve halk olmalıyız bir keşke demek için yıkılan binaların ihmallerini tespit edip suçluların yargılanmasında savcılıklara şikayette bulunmalıyız

MEHMET 24 Mart 2023 09:31

Utanma arlanma yok bu siyasilerde ya Allah ıslah etsin

Murat Z. 23 Mart 2023 17:19

Çabuk unutuyoruz olayları kasım 2021 tarihinde sıtmapınarında çöken isyerinde itfaiyeciler hemen müdahele etti 10 yada 11 kişiyi hemen çıkardı. Konu yapılan yanlışlar...itfaiyecilerin önemini anlatıyor.. laf olsun torba dolsun değil yanlıs anlamışınız savunmaya neden ihtiyaç duyarsınız

KARTAL 23 Mart 2023 12:31

Sadece bilbordlarda boy boy her ay resmini gördüğümde acaba gerçekten sehre neler katıyorlar diye çok düşündüğüm olmuştu Malatya nin reklama dayalı bir yönetim sisteminin olduğu maalesef bu "keşkem " ifadesiyle daha da ortaya çıktı. Allah a havale etmek en büyük cezadır zaten

Murat Y. 23 Mart 2023 04:40

` Siyasi karalama amaçlı. Kişisel gelir,çıkar sağlama amaçlı. Yandaş siyasi parti baskısı sonucu ile. Günler,haftalar hatta yıllar sonra daha önce bahsetmiş olduğu köşe yazısı konusunun bugünün gündemi olan deprem ile bağdaştığı sanılarak ki park ve bahçeler müdürlügüne sürüldüğü iddia edilen itfaiyecilerin günümüz konusundaki eksiklikler ile bir baglantisi hala bulabilmis değilim tamamiyle "laf olsun torba dolsun" deyimindeki bir düşünce ile bu haberin yapıldığını düşünüyorum.

Kevser 22 Mart 2023 23:23

definlerle övünen bir adamdan ne beklenir !!! Yuh olsun size sizi görünce midem bulanıyor

Umut 22 Mart 2023 22:11

Depreme nasıl hazırlanmışlar lütfen planlarını açıklasınlar. Hazır halimiz buysa eğer o planları hemen devreden çıkarıp hazırlıksız olalım lütfen.

Serap Sayan 22 Mart 2023 20:25

O bu değil de nasıl da secim derdine güme gittik. Unutulduk valla. Taşınma parası yatmadı kira destek parası yatmadı. Aha Ramazan geliyor ne olacak nasıl olacak belli değil. Ne kadar liyakatsiz insan varsa hepsi kurumlarda çok şükür. Yazık bize

Gelde kafayı yeme 22 Mart 2023 20:20

Bu nasıl bir kafa anlamadım. Tüm şehire gördüğün, yaşadığın, duyduğun hissettiğin yalan demiş Selahattin efendi. Bay Selahattin tüm şehrin aklıyla alay etme. Gerçi Utanması olmayan adam herşeyi yapar. Utanmaz insan yalan da söyler yalanla beraber başka şeylerde yapar. Bir düş yakamızdan. Bu söylediklerini gel erkeksen yüzümüze söyle. Çadırkente gel, konteyner kente gel . Deprem için ne hazırlık yaptın? Hiç ama hiç bir şey. Deprem sonrası içinse bir kazık sokmadığın kaldı. Acil terk et memleketi. Kurtulalım

Abidin toprak 22 Mart 2023 17:17

Artık bu iş çığırından çıkmaya başladı. Acilen malatya büyükşehir belediyesine kayyum atanması gerekmektedir.hemde seçimleri Bile beklemeden. belediyenin ve şirketlerin bütün hesaplarının incelemeye alınıp sorumlular yargılanmalıdır.

Mert 22 Mart 2023 16:55

Milletin Aklıyla Dalga Geçen SELO İstifa etttttt Yeter benim yaptığım binalara depremde birşey olmadı deyip övünüyor Yaw Allah Aşkına Görev süren boyunca Kaç bina yaptın Allah aşkına bununla övüneceğim Elazığ depreminde yıkılması gereken binaları neden denetleyip yıkmadın Ey bilmiş selo yine soruyorum Elazığ depreminde yakılması gereken binalardan kaç insanımız öldü bunun açıkklamasını yap cumhurbaşkanı bile çıkmış hakkınızı helal edin derken sen hala çıkmış keşkem yok diyosun Ekmeği ben parayla satmadım otobüsleri ben ücretli yapmadım Afada-Kızılay bile çöp poşetlerini ücretli şartın ASIL bizim keşkemiz yok SELOCAN

Yazarın Diğer Yazıları