Mahir Temur

Aysun Bay Karabulut istifa etmesin!

Mahir Temur

Malatya’da çoğu duruma anlam veremiyorum.

Çoğu durum karşısında Malatya basınının tutumunu ise hiç anlam veremiyorum.

Aklım almıyor.

Taraf olmayı geçtim ama mesleki bir dayanışmayla “gevendeler takımı” ile beraber bu işi doğru-dürüst yapmaya çalışanlar da dahil yaptıkları veya yapmadıkları ile beni çok şaşırtıyor!

Daha kaç ay önce gazeteci Burhan Karaduman işini yaparken 3 kişi tarafından darp edildi.

Bu dayak olayından önce Karaduman’ın “isimsiz” yazıları vardı.

Malatyahaber.com’da ise haberler vardı.

Ortada çok ciddi iddialar vardı.

Bu iddialar havada uçuşurken Burhan Karaduman, işini yaptığı sırada Malatya’yı yönetenlerin 50 metre uzağında darp edildi.

Sonrasında Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın’ın girişimiyle Malatya basınının çoğunluğu Kernek meydanında toplanıp kınama mesajı vermişti.

İşte bu “darp” olayından sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Aysun Bay Karabulut ve eşi ile ilgili iddialar havada uçuşuyordu.

Ben her zamanki gibi bu iddiaları açık açık yazıp sorular sormuştum.

Gazeteci dediğin kişi öncelikle biraz “cesaretli” olmalıdır.

Bir kamu görevi yerine getirirken ve bir kamu üniversitesinde çok ciddi iddialar ortadayken “seyretmenin” bu memlekete büyük zarar vereceğini iyi biliyorum.

“Seyretmeyi” bırak bu darp olayından sonra Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’in MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut’u ziyaret etmesi ise benim yıllardır ismini vererek eleştirdiğim yazılarımın memlekete ne kadar faydası olduğunu bir kez daha idrak ettim.

Aysun Bay Karabulut gider başkası gelir ama gazetecileri korumak ve haklarını kollamakla yükümlü bir cemiyet başkanı bu şekilde hareket edebiliyorsa bu şehrin gerçekten “sahipsiz” olduğu bilinmelidir!

Haydar Karaduman’ın 40 yıl önce kurduğu Cemiyet’in geldiği hale bak!

Bugün yine kim ne yazmış kim hangi haberi yapmış gibi rutinimi gerçekleştirirken Malatya Haber’deki Aysun Bay Karabulut ve eşinin haberine dikkat kesildim.

Malatya Haber grubunu bazı gazeteciler gibi “çay ocaklarında” eleştirip ya da isim vermeden saçma-sapan yazılar yerine her yazımda olduğu gibi isim vererek eleştirmiş bir gazeteci olarak çok açık bir ifadeyle söylüyorum ki Malatya Haber grubu bu memlekette her zaman olmalıdır.

MTÜ ile ilgili zamanında “hakaret, tehdit, mahkeme” gibi olayları yaşamış bir gazeteci olarak söylüyorum ki malatyahaber.com’un MTÜ ile ilgili yaptığı haberlerin bu memlekette ödül alacak seviyede  işler olduğunu söylemem lazım.

Vahap Güner gibi zihniyette olanlara inat iyi ki varlar.

Bu iddiaları sadece yazanların bir elin parmağı kadar dahi olmadığı Malatya’da muhalefet de aynı Vahap Güner gibi!

Ne Veli Ağbaba ne İYİ Parti ne de diğer muhalefet partileri aynı Vahap Güner gibi…

Sadece ziyarete gitmediler!

Bu kadar sessiz kaldıklarına göre bari ziyarete de gidin!

Sırf Malatya Haber’e destek olayım diye bu yazıyı yazıyorum amma…

Bence demokrasiye güvenmemiz lazım.

Ben bu ciddi iddialar cevaplanmalıdır ve eğer bu iddialar doğru ise Aysun Bay Karabulut hemen istifa etmelidir diye yazmıştım.

Bu fikrim şu günlerde değişti…

Aysun Bay Karabulut gider, başkası gelir…

Başkası gider diğeri gelir…

Ama Vahap Güner gibi bu memlekete ne rektörün ne de rektörün eşinin zararı olamaz!

Yapmayacağını iyi bildiğim halde ben buradan tarihe not düşmek için Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’i istifaya davet ediyorum.

Vahap Güner’in istifasının bu şehre büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Yapmayacağını yine iyi bildiğim halde Aysun Hoca’ya bir önerim var.

Aysun Hoca siz istifa etmeyin lütfen ama Vahap Güner’e istifa etmesi için mesaj gönderin.

Belki sizi dinler!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 5
Zeytin 07 Şubat 2022 16:23

Eleştiri ve düşmanlık birbirinden ayrı şeylerdir. Bunu anlamak için belli ki daha çok yol kat etmeniz gerekiyor. Eleştirdiğiniz biri ile düşman olmazsınız. Kamu menfaatine yapılan eleştiri farklı düşmanlık beslemek farklıdır.

alp 07 Şubat 2022 14:06

osman rumuzlu yorumcunun diğer adı Aysun herhalde :))))

Osman 05 Şubat 2022 01:41

Burhan karaduman Turgut Özal universitesıne hangi vasıfla ise alındı, orada calısırken rektor hanım iyiydi de kapının onune konulunca mı kotu oldu, bır kadına mobbing uygulamak sizce gazetecilik mı, Malatyahaber Rektor Hanımın haklı olarak actıgı tazminat davalarını gerı cekmesı için mı sureklı bel altı haber yapmaya devam ediyor, Vahap gunerın Malatya ya faydası olmadı da sızın ne gibi faydanız oldu, toplum yararına en son hangi haberı yaptınız bır de bu sorulara cevap verecek bir yazı yaz da ogrenelım. Ama en onemlısı Burhan Karaduman, Turgut Özal Unıversıtesınde ıse nasıl girdi bunu paylasır mısınız?

Cenk 03 Şubat 2022 21:13

Yine yüreğin gibi güzel bir yazı yazmışsın. O yüreği bu şehrin çocukları, doğası, canlıları ile pislikten yaşayan habersiz temiz insanları ve yüne dürüst kenara çekilen idealistleri hak ediyor. Bu yazı hem o haber sitesine hem mağdur gazeteciye hem malum siyasetçilere fazla gelir. Ama Mahir bey sen yine adam gibi durmuşsun. Eline koluna yüreğine sağlık

gardaşım benim 03 Şubat 2022 15:55

iyiki sende varsın gardaşım

Yazarın Diğer Yazıları