Mahir Temur

Çok yaşa Selahattin Gürkan

Mahir Temur

Son yazımda biraz kafa dinleyeyim demiştim.

Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi’nin “1.Billboard Savaşı” nı Malatya kamuoyuna ilk duyuran bir gazeteci olarak 2.Bilboard Savaşı’nı görünce aslında kafa dinlemek için ara verdiğim yazılarıma başlama niyetim yoktu!

Fakat Büyükşehir Belediyesi’nde “her şeyin danışmanı” Avukat Fatih Kerimoğlu’nun VUSLAT TV’de kıdemli gazeteciler Rıfat Gökçe ile Bülent Yalvaç’a “ayar verme” girişimine “sessiz” kalınmasına sessiz duramadım.

“Sessizlikten” kastım Danışmanın telefon bağlantısından sonra kıdemli gazetecilerin ”kıdemli” gibi davranmaması aslında…

Kusura bakmasınlar ama “her şeyin danışmanı” gibi adamlar yüzünden Başkan Gürkan bu halde maalesef!

Doğru veya yanlış, hukuki veya hukuksuz bir şekilde AK Partili bir belediye, diğer AK Partili bir belediyenin ilan panolarını söküyor. 

Üstüne üstlük Belediye Başkanı’nın Bakan Bey’e teşekkür eden afiş panosu yere yatırılıyor, işçiler üzerinde geziyor ve bu görüntü basında çıkınca ilan panolarının da danışmanı bir yerel televizyona bağlanıp “Buradan kimse malzeme çıkarmasın” diyor!

Ekmeği çamura atmışsın, ekmeğin üzerindeki susamlara çamur bulaştı mı, diye yumuşak yumuşak konuşan gazetecilere “ayar çekmeye” kalkışmanın anlamı açıktır!

“Buradan malzeme çıkarmayın” diyen arkadaşa “e be mübarek adam basın mı o Bakanlı ilan panolarını söktü” denmez mi?

Her programda yan yana duran iki belediye başkanı Elazığspor’un düştüğü hali mi konuşuyor, biri Ovacık diğeri Silopi Belediyesi mi,  diye cevap verilmez mi?

Panoları sökülen hatta “itibarsızlaştırmaya” çalışılan Yeşilyurt Belediyesi sessiz, panoları söken taraf daha öfkeli ve halen konuşuyor, denmez mi?

Bari susun kardeşim!

“Ufak bir kanunsuzluğu çözdük” denildikten sonra Malatya ile dalga mı geçiyorsunuz kardeşim, denmez mi?

Şeyh uçmaz mürit uçurur misali Başkan Gürkan’ın etrafındaki çoğu insan Selahattin Gürkan’ı farklı konumlandırıyor.

Kerimoğlu diyor ki biz Genel Sekreter düzeyinde resmi yazı yazdık ama onlar Şube Müdürü düzeyinde cevap vererek protokol kurallarını çiğnemiştir!

Vay babam vay!

Şu krize baksana…

44 yılın krizi!

Çok büyük genel sekreter yazı yazıyor cevabı ise çok çok küçük şube müdürü cevaplıyor!

Yeşilyurt Belediyesi bence büyük hadsizlik yapmış!

Bence Yeşilyurt Belediyesi, komşu illerden bir Büyükşehir Belediyesi’nden ricada bulunup büyük büyük genel sekreterin yazısına cevaplaması için mesela Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’ne o yazıyı cevaplaması için ricada bulunması lazımdı.

Avukat Kerimoğlu kıdemli gazetecilere diyor ki “Bunu bir belediye çatışması olarak göstermek doğru değildir. Bunun şehre bir faydası yoktur. Buradaki olayı bir bütüncül olarak ele alınmasını sizlerden istirham ediyorum. Kesinlikle buradan kimse malzeme çıkarmaya çalışmasın. AK Parti belediyeleri arasında böylesine çatışmalar olmaz, olamaz” diyor!

Hukuktan biraz anladığımı söylerler ama hiç anlamam!

Profesyonel bir iletişimci olarak okuduğumu iyi anlarım.

A Belediyesi B Belediyesi’nin ilan panolarını “icra memurları” yani A Belediyesi’nin Zabıta ekipleri vasıtasıyla el koymasını Malatya’nın menfaatine görüp bu görüntüleri yayınlamayı “Malatya’nın faydasına zarar verir” diyorsa o danışman arkadaşın iletişimci bir danışmana ihtiyacı var demektir.

Malatya’yı Adliye Sarayı görüp her olaya “müşteki, sanık, müvekkil” gibi bakan bir zihniyette Malatya’nın zarar göreceği açıktır.

Siyaset idare etme sanatıdır.

Doğru bildiklerini, doğru zamanda ve doğru koşullarda icra etmenin genel karşılığına siyaset diyebiliriz.

Kanunen haklı olmalarına rağmen kendi partisinin ilan panolarını yıkan bir Büyükşehir Belediyesi var karşımızda.

Yaş olarak da, kıdem olarak da Malatya’nın en tecrübeli Belediye Başkanı Gürkan, Malatya’ya "abilik" yaparak yükselir.

Birleştirici bir tavır yerine yani AK Partili olmayan belediyelerden sürekli övgüler alan bir Belediye Başkanı, yanı başındaki Belediye Başkanı ile bir telefonla çözeceği meseleyi bu hale getirebiliyorsa ”Kralım sen çok yaşa” cılar yüzünden bu profil çıkıyor ortaya.

Maalesef yanlış yaptığını dahi bilmeyen bir ekip var karşımızda.

Bu yanlışını dahi idrak edemeyen ekip yüzünden Mehmet Çınar ile Selahattin Gürkan karşılaştırılıyor.

Hizmetler konuşulacağına önümüzdeki seçimde kim Büyükşehir’in adayı olacak, dedikoduları çıkıyor ortaya.

Başkan Gürkan’ın rakibi Mehmet Çınar’dır algısını bu halka kim veriyor Allah aşkına?

Malatya’yı Adliye binasına çevirirsen her konuda haklı çıkarsın!

Hem yıkarsın hem de çatışma yok dersin!

Hem “sosyal entegrasyon” dersin hem de oturma odandaki kardeşine icra götürürsün!

Bırak komşunla bütünleşmeyi kardeşinle bütünleşemiyorsun derler ama “hukuk” cevabı alırsın.

Çünkü avukatın suçu yoktur.

Dava vardır, duruşma vardır ve karar vardır.

Yeşilyurt Belediyesi hukuka uymadı biz de yıktık, dersin.

İdamdan adam almış avukat edasıyla “gördün mü bizim büyüklüğümüzü” deyip böbürlenirsin!

Yeşilyurt Belediyesi’ni de dize getirdim basını da dize getirdim, dersin!

Ama adliyede selam alacağın kâtip bile kalmamıştır!

Çünkü Belediyelerde kâtip olmaz!

Siyasette avukatlık yapılmaz!

Malatya’da muhalefet olsaydı yaptığınızın ne kadar yanlış olduğunu belki anlardınız.

Ama anlamayacağınızı bildiğim için çok yaşa Büyükşehir Belediyesi, çok yaşa Selahattin Gürkan, diyorum!

Siz hep haklısınız!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 17
Elazığlı 26 Eylül 2020 14:12

Flim veya dizi izler gibi izliyoruz :-)

Selim Gökhan 24 Eylül 2020 13:26

Mahir bey sizden Allah razı olsun kimsenin dile getiremediği Malatya nın tüm sorunlarını dile getiriyorsunuz ne olur kendi ilçemiz Kale de taş yığını istemiyoruz bahçelerimize dokunmasınlar lütfen bu konuyuda gündeme getirin

Memleket sevdalısı 24 Eylül 2020 13:26

Selahattin Gürkan demek hayal kırıklığının mimarı demek oldu artık, AK Parti çatısı altında 3 dönem belediye başkanlığı yapmış bir başkanda neyi gördü bu parti Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı anlam vermiş değilim. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir seçilmez belediyenin borç batağında olduğunu söyleyerek Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polatı hedefe koyup Ak Partinin itibarsızlaştırılmasına zemin hazırlamış olmuştu zaten, 20 aylık başkanlık sürecinde yaptığı işlerde muhalif görüşler hariç sadece eleştiri almış bir başkan, şimdi yaptıkları ve ilerleyen zamanda yapacakları emin olun artık şaşırtmayacaktır beni, olaya birde şu açıdan bakın Cumhur İttifakı, Selahattin başkanın yaptıklarını normal karşılıyorsa benim gibi sıradan bir vatandaşın düşüncesinin çokta bir önemi yok zaten.

Ömer 24 Eylül 2020 11:22

18 Yıl oldu çevre yolu problemi çözülmemişti. Selahattin başkan Çevre yolu ile ilgili Ankara da görüşmeler yaptı ve benim dönemimde bitecek dedi resmi gazetede yayınlandı. Hayırlı olsun. Teşekkürler Selahattin Gürkan başkan.

Davut 24 Eylül 2020 10:55

Sadece padişah değil vezirler de çok yaşasın. Çok yaşa Cemal. Çok yaşa Sığırcı. Çok yaşa Kerim. Çok yaşa Yaşar. Çok yaşa Sedat. Çok yaşa Ömür. Hepiniz toptan çok yaşayın.

BELEDİYE 24 Eylül 2020 01:25

Artık yerel yöneticilerden bir şeyler beklemek hayal oldu.Bu siyasi seviye içi boş insanların,imkan sunarak oluşturduğu kadrolarının çok yaşa padişahım sloganlarıyla Gülünç duruma düşmeleri ve bunu algılamaktan uzak oluşlarıyla ilgili bir zavallılık durumu söz konusu. Burdan bir performans Beklemek hayal olur.Şehri kuşatan anlayış slogan ve reklamasyonla bu yüzyılda kasaba eşdeğerinde hareket ediyor. Ne yazık ki bu ateşi harlayıp nemalanan zavallı basın sizler gibi yazmaktan çok uzak ve alışılmış bir durum zaten Malatya için.Siyaset sadakat istiyor,Bilgi,İlim,liyakat ve tecrübe toprağa gömüldü.Malatya değerler anlamında hızla eriyor.Bu topyekün irtifa kaybının yerel yönetici ve siyasetçileri de milletin huzuruna ancak böyle şeylerle çıkabiliyor.

Malatyalı 24 Eylül 2020 00:45

İlk önce herkes haddini bilecek ki ona göre itibar göresin.. Herkesin kendine ait yerleri var bu Yeşilyurt belediye gelip ana cadde üzerine kurarsa ve o bilboardlar üzerinden ticaret yaparsa kusura bakmasınlar hak ediyorlar. ? oy alan Malatya’da herkesime hitap eden bir Başkan var karşılarında ona göre hareket edecekler. Kısacası herkes rütbesini bilecek!!!

Serhat doğan 24 Eylül 2020 00:01

Nerde doğru giden bir iş varki herşey ben istedim olacak tarzı işler baksanıza kalede tarım arazisi güzelim kayısı bahçelerini para uğruna imara açıyor muhteşem yetenek!!! Ve bunu reklam panolarında 30 yıllık rüya büyük başarı diye halka yutturmaya çalışıyor. Peki halk istiyor mu hayır. Ammma ben istiyorum olacak zihniyet bu. Eeee merkez ile ilçeler arasında yönetim anlayışı olarak çokta fark yokmuş.

Kerim 23 Eylül 2020 23:13

Her şeyin danışmanı Kültür AŞ genel müdürü mü değil mi? Müdürse sitede niye adı yok. Müdür değilse niye emir yağdırıyor?

Vural 23 Eylül 2020 23:11

Olayın 2 boyutu var. Bir: Selahattin belediye yönetimini şamar oğlanına çevirdiği için Çınar da şamar atmaya kalkmış atamamış. İki: Selahattin Çınar'ı kendi emir erleriyle karıştırıyor, her seferinde cevabını alıyor.

Burdan Bakınca 23 Eylül 2020 23:11

Bşehir belediye başkanına dur diyecek bir siyasetçi yoksa vay memleketin haline...

Mehmet 23 Eylül 2020 21:33

Gürkan uyanık adam. Meclis üyelerini hep kendisi belirlediği için Çınar'ın da Parti'nin de hiç şansı yok. İsterse parti değiştirir isterse bağımsız devam eder. İsterse Yeşilyurt'u içeride de dışarıda da kitler. Çınar biat etmek zorunda.

Emin 23 Eylül 2020 21:29

Başkanımızın en büyük projesi sosyal entegrasyon ama fırıncılarla kavgalı eski başkanlarla kavgalı yeni başkanlarla kavgalı vekillerle kavgalı teşkilatla kavgalı personelle kavgalı. CHP ile entegrasyon yetiyor başkanımıza.

Bekir 23 Eylül 2020 21:24

Abi bu her halttan anlayan avukat arkadaş özel bürosunu kapattı mı?

Davut 23 Eylül 2020 21:00

Akp yine aday gösterse yine secilir. Durum bu. Mahir Bey tarih boyu doğru konuşanlar hep tek kalmislardir. Sizi bekleyen kader de bu. Keşke yerel basın tek ağızdan malatya için düşünüp konussalar ama yok. Sebepleri de biliyorsunuz. Gurkana gelince gözünü hırs bürümüş. M.çınar adama eyvallah etmediği için gürkan adamı her fırsatta harcayacak ve utanmadan böyle sidik yarısına kadar seviyeyi dusurecek. İkinci bir not ilk fırsatta adil gevreğe de aynini yapacak. Eğer bir başkan etrafindakileri dinleyip hareket ediyor ve kendi aklını da kullanmiyorsa herkese geçmiş olsun. Ve kalan 3 yıl bu tip haberleri görmeye dvm edecegiz.

Vay anam vay! 23 Eylül 2020 18:43

Büyükşehirde bir genel sekreter var 2 tane üniversite de kovuldu çok hünerli biri bir kurumu bir kuruma i, bir şehri bir şehre, bir ülkeyi bir ülkeye düşman edecek potansiyel var. Şimdi de kendini ıspatlamak için sayın Gürkan’a 2 belediye yi karşı karşıya getiriyor amiyane tabirle cami duvarına pislemiştir. Bu şehrin il başkanı, millet vekilleri, muhalefet neredeler herkes siyasi oyunlarla bir birine zarar vermeye çalışıyor, geçmiş bin yılın ve gelecek bin yılın başkanının da hoşuna gidiyor çünkü hiç bir zaman ak partili olmadı, Akp’li olmuştur ve ne yapsa doğru yapmıştır Malatya millet vekilleri onu uygun gördüler büyükşehire kimse şikayet etmesin...

Kerem 23 Eylül 2020 17:40

2 Sene Geçmiş Ortada Birşey Yok. Seçimin İlk Senesi Eski Başkanları Suçladı Öyle Geçti. Kadrosunu Kuramadı. 3 Sene Kaldı Bir Daha da Aday Olamayacağını Anladı. Şuan Anket Yaptırsa Kendisi çıkmaz. Bu Seferde Yeşilyurt Belediyesi ile Uğraşıyor. Bakanın Bilbord u yerlerde AK Parti ye çok büyük zarar verdi vermeye devam ediyor. Teşkilat başkanı ve vekiller uyarsınlar. Bu ego ne şuan aynı Parti Belediye başkanına ince hesaplar yapıyor. Ama en büyük hesap sahibi ALLAH. Oyunun böyle bozuluyor.

Yazarın Diğer Yazıları