Mahir Temur

Gürkan Belediye Başkanlığını bırakacak mı?

Mahir Temur

Son aylarda, 2023 veya daha önce yapılacak olan genel seçimlerde Başkan Gürkan’ın milletvekilliği adaylığı için Belediye Başkanlığını bırakacağı konuşuluyor.

Aslında bu söylem çok yeni değil ama dün akşam BUSABAH TV’de Bakış Açısı programında canlı yayında BUSABAH gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Aydın manşeti verdi.

Aydın, Başkan Gürkan ile görüştüğünü, Gürkan’ın bu yukarıda bahsettiğim algıdan rahatsız olduğunu ve milletvekilliğini düşünmediğini aktardı.

Kısacası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan açık açık Mehmet Aydın’a ben milletvekilliğini düşünmüyorum, demiş.

Aynı programda ben de buna inanmadığımı belirttim ve Didem Barut’un modere ettiği programda lafımı kesmediği anlarda(!) Malatya AK Parti’sinde 4 milletvekili ile birlikte AK Parti İl Başkanı ve sayısız ilçe başkanının Selahattin Gürkan’ı istemediğini söyledim.

Bu köşede daha açık yazayım…

Gürkan’ı ister sevin ister hiç sevmeyin ama bir yapıyı devirerek buralara geldi.

Mevcut yapının “benlik savaşları” yüzünden de Gürkan aday gösterilmiş olabilir ama geldiğimiz noktada Malatya AK Parti’sinde Selahattin Gürkan’ı seven veya yanında duran siyasetçi sayısı bir elin parmağı kadar dahi değil!

Bu gerçeği yalanlayabilirler ama bizim gördüğümüz fotoğraf maalesef bu!

Malatya’da Selahattin Gürkan, Ekrem İmamoğlu gibi…

Her ne kadar açık açık dillendirilmese de AK Parti’nin tecrübeli kadrosu Malatya’da Gürkan’a bakışı aynı İmamoğlu gibi…

Tecrübesiz ve koltuk bekleyen tayfa ise Gürkan’ın gideceğinden emin olduğu için ortada gözüküyor ama işin sonunda tercihlerini Gürkan’dan yana kullanmayacakları aşikâr aslında!

Ben Selahattin Gürkan’ın AK Parti’den bir dönem daha belediye başkanlığı yapacağını düşünmüyorum.

Bunun sadece sebebi “mevcut yapının düşmanlığı” ya da Gürkan’ın “mevcut yapıya düşmanlığı” değil tabii ki…

AK Parti’nin Lale Devri dönemini tamamlayalı yıllar oldu.

Malatya’da ise işler o kadar kolay değil!

“Zafer mahallesi muhtarını dahi göstersek Malatya’da seçilir” mantığı artık geçerli değil!

Kısacası AK Parti’nin her şehirde ayda en az bir kez anket yaptığı bir ortamda Gürkan’ın “mevcut yapıyla” beraber tekrar AK Parti’den seçileceğini tahmin etmiyorum!

Bakıp göreceğiz…

Fakat burada en önemli kıstas ise Gürkan’ın başkanlık döneminde yaptığı veya yapamadığı icraatlarıdır!

Gürkan’ın başkanlık boyunca söylemleri değil elle tutulur icraatları kaderini belirleyecektir!

Sıcak asfaltın adaylığı belirlemeyeceği kesindir!

20 yıl önce sıcak asfalt adaylık sürecinde etkili olabilirdi belki ama bugün sıcağını bırak asfaltın A’sı dahi işin sonunda konuşulmaz!

Ve ayrıca bana göre Ankara’yı çok seven ve hemen hemen her hafta Ankara’ya giden Başkan Gürkan AK Parti’den milletvekilli adayı olacaktır.

Genel seçimle yerel seçim arasında en az 1 yıl olduğu için kimin ara dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı konuşulduğu bir ortamda veya o koltuğa göz dikenlerin “kulis” yaptığı bir ortamda aksi bir düşünceyi şu anda tahmin edemiyorum!

AK Parti’de çoğu şey “sana” bağlı değildir.

Bu kuralı unutmamak gerekir!

Bakış Açısı programını bu linkten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=7uDWeCGFR0c

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 11
Yaşar 16 Şubat 2022 12:46

Kendini de partiyi de madara etmeden gitmez.

Halk 15 Şubat 2022 14:05

Gürkan ne yaptı? Personel maaşları yıllardır zamsiz, hepsi dertli, kime dokunsan maddi guclukte, fazla mesai alamıyorlarmış, duyduğumuz tabi. Yol yaptılar, aylardır arıyoruz nerede o yollar. Kar yağdı 1 hafta araba çıkaramadık, dükkanın önü kar tepesiydi, çevre yolu dışında asfaltı göremedi kimse 1 hafta, çalıştık dediler kimse yoktu. Yeni bir proje gösterin yahu, eskiden gelmeyen yeni planlanan? Valla halk bu gidişle bağımsız adaya yönelir, kime dokunsan reklam reklam reklam

Malatyalı 11 Şubat 2022 01:29

Motaşta işite çıkıp tanzimatını alıp altı yedi ay sonra genel müdürüne hediyeleriyle gidip genel müdürü hediyeler karşılığında çıkışını almış birini işe alıyorsa bu şahısa koç kestirip kendilerine ve müdürlükte çalışanların hepsine ziyafet çektiriyorsa bunun adını yurumcular koysun yolsuzlukmu adeletin açimakmi acımak olsa karşılık almaz beş altı binliralık ziyafet kendine çektirmez neyse çok destimmi kolundaki saat bile bu işin hediyesi çıkar .

Rıfat Özmen 11 Şubat 2022 01:04

Ben 2019 seçimlerinde ak partiyi küyumde kurbanlarla ağırladım üç ay buyunca gecemi gündüzüme kattım her çaldigimiz kapıda el öptüm ayak öptük akparti dışında kimseye oy kullanmasınlar diye akpartili olarak akpartiye hizmetim olduğu halde darbeyi akpartide yedim 100/3 kontenjanında motaşta çalışıyordum beş yıl hizmetim var beş yıl buyunca hep gece otubus yıkamada çalıştım gündüz hiç çalışmadığım halde bana tutanak düzenlediler saat 08 11 saatinde yıkama sorumlusunun üstüne yürüdüğümü tehtit ettiğimi tutanak düzenlediler ve 10 Mayıs tutanak yediğim gün izinli olduğum işin ilginç tarafıda bana tutanak düzenleyen sözde üstüne yürüduğum şahıs 1 mayıstan 16 Mayıs'a kadar benle bir arada çalışmış deyil cumhur başkanlığına cimere iki dilekçe yazdım başımıza torpille gelen vasıfsız orta okul mezumu personel müdürü sahte evraklarna cumhurbaskanliği cimere cvp verdi tutanak tarihini bir gün geriye çekerek 9 Mayısla cvp verdi basına çıktığım halde akpartide kimse sesimi duymadi bundan sonra eşim deseki akparti eşimi boşarim çocuğum akparti dese çocuğumu evlatlıkta ret ederim çünkü bir iftirayla tehtitlerle çocuklarımın ekmeklerini ellerinde aldılar beni dilenecek dereceye getirdiler bankalardan hem ben hem eşim icralık olduk çocuklarımı okuldan alacak dereceye geldim dört aydır ev kiralarımı veremiyorum elimde tutan olsa Fox habere çıkıp daha çok şey anlatacam bunları bana yapanlararın çok yolsuzluklarını biliyorum malesef büyük bir kanala çıkamadım ona üzülüyorum

İnşallah 11 Şubat 2022 00:35

Bıraksada kurtulsak artık. Yada biz seçimde postalasak ibreti alem olur.

eski 10 Şubat 2022 18:41

Eskinin Selahhattin Bey'i sevmemesi Malatya için güzel bir gelişme değil mi Mahir Bey?

Cenk Aslan 10 Şubat 2022 18:39

Mahir bey en iyisi Kıbrısın bir ilçesine belediye reisi olsun. En uygunu bence budur.:)))

Ali 10 Şubat 2022 17:26

Gürkanın ne düşündüğü kimsenin umurunda değil önemli olan Ankara’nın ne düşündüğüdür. Ankara kalk derse kalkacak otur derse oturacak. Malatya’da Ak parti seçmeni kişilere oy vermez RTE kimi gösterirse ona oy verir. Aksini iddia eden Başkan&Vekil bağımsız aday olsun da görsün boyunun ölçüsünü!

Yüzde 60 mi 10 Şubat 2022 17:18

yüzde 50 oy alanı bakan yaparlar.bence bakan olsun

Hakan 10 Şubat 2022 16:58

Yanılıyorsunuz. Dedikleriniz büyük şehirler için geçerli olabilir ama Malatya hala Reis'in arkasında. Reis Ceket assa yüzde 60 alır. Selahattin de yüzde 50'nin altına düşmez.

Belediye çalışanı 10 Şubat 2022 16:21

gurkanıin kalması akpartinin kaybetmsi demeketir.

Yazarın Diğer Yazıları