Mahir Temur

İnönü Üniversitesindeki hülleli atamalar!

Mahir Temur

Dünkü yazımda Sayıştay’ın Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı denetim raporunu değerlendirmiştim.

Hadi gelin size Sayıştay’ın İnönü Üniversitesi Düzenlilik Denetim Raporu’nu değerlendirip keyfi uygulamalarla, hülle yoluyla nasıl atamaların yapıldığını yazayım bugün.

Bilim üreten bir kurumun halini Sayıştay’ın raporu ortaya koymuş aslında.

Sayıştay’ın 2021 yılı için yaptığı incelemelerden sonra eylül ayında yayınladığı 92 sayfadan oluşan raporda 15 bulgu tespit edilmiş.

 

Neler yok ki bu bulgularda…

Pazarlık usulü ihalelerden, Üniversiteye tahsisli hazine taşınmazların ticari amaçlı kiraya verilmesine, şube müdürü gibi kadrolara sınavsız atama yapılmasından birçok kadroya tedviren görevlendirme yapılmasına varıncaya kadar 15 ciddi bulgu tespit etmiş Sayıştay.

Bugün 8. Bulgu’yu incelemek istiyorum.

 

Sayıştay, 8 Bulgu’da “Şube Müdürlüğü Kadrolarına, Şube Müdüründen Daha Üst Görev Niteliğinde Bulunan Kadrolardan Sınavsız Atama Yapılması” başlığını koymuş ve çok açık bir şekilde ayrıntılamış.

Önce “liyakate” vurgu yaparken belki de çoğu kamu kurum yetkililerimizin ezberlemesi gereken bir cümle kurmuş.

Demiş ki…

“Devlet Memurlarının sınıfları içerisinde ilerlemeleri ve yükselebilmeleri hususlarında eşit imkânlara sahip olmaları ve bu konudaki haklarının garanti altına alınmış olması gerekmektedir.”

Ve burada İnönü Üniversitesi’ndeki çoğu bilim insanının kulak kabartacağı bir açıklama yapıyor Sayıştay:

“Şube müdürlüğü kadrolarına eşitlik, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde atama yapılması gerekirken, bu ilkeler gözetilmeden ve mevzuatında belirlenen şartlar dikkate alınmadan atamalar gerçekleştirildiği tespit edilmiştir”

Ve mevzuattan örnekler verip daha ciddi bir bilgi veriyor Sayıştay Başkanlığı.

“Ancak Üniversitede, müdürlük kadrolarına şube müdürlüğünden daha üst görev olarak kabul edilen fakülte, enstitü ve yüksekokul sekreterliği görevlerinde çok kısa süre bulunanlar atanmıştır. Bu şekilde şube müdürlüğüne atananlar önce yukarıda değinilen ve üst görev niteliğinde bulunan kadrolara atanmış ve akabinde de kısa süre sonra şube müdürlüğü kadrolarına atamaları gerçekleştirilmiştir.”

Aslında İnönü Üniversitesi “hülle” yapmıştır diyor Sayıştay!

Ve bu “hülleyi” detaylandırıyor:

“Fakülte ve yüksekokul sekreterliğinden şube müdürlüğüne atanan kişiler 2 ay, 3 ay, 3 ay 5 gün, 9 ay 5 gün, 9 ay 24 gün fakülte ve yüksekokul sekreterliğinde bulunmuştur. Böylece, kısa süreli atamalarla üst görevlere getirilen kişiler Yönetmelik'in söz konusu istisna hükmünden yararlanarak şube müdürlüğü kadrolarına atanmış olup, mevzuatla getirilen eşitlik ve liyakat esası göz ardı edilmiştir” diye ifade ediyor Sayıştay yetkilileri.

 

SINAVSIZ ATANAN ŞUBE MÜDÜRLERİ
Aslında buna kısaca “hülle yoluyla” atama denir.

Rektörün bir imzasıyla fakülte sekreteri olarak atanan kişi kısa süre sonra sınavla alınması gereken şube müdürlüğüne atanıyor diyor Sayıştay!

Önce Şube Müdürü yapılacak kişi ya fakültenin fakülte sekreteri, ya bir enstitünün enstitü sekreteri ya da bir yüksekokulun yüksekokul sekreteri yapılıyor. Birkaç ay sonra bir alt görev niteliğinde bulunan şube müdürlüğüne atama yapılabiliyor.

Ve ortada bir sınav yapmaya gerek kalmıyor!

Bu kadar basit!

2008’den beri yani Fatih Hilmioğlu’nun rektörlük döneminden beri İnönü Üniversitesi şube müdürlükleri için görevde yükselme sınavı dahi açmamış!

Sınavsız “hülle yoluyla” şube müdürü sayısı sınavla atanan şube müdürlerinden daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

Bahsettiğim kurum üniversite arkadaşlar, üniversite!

AHMET KIZILAY’IN ATAMALARI!
Mesela İnönü Üniversitesi’nde 6 yıldır rektörlük yapan Ahmet Kızılay dönemindeki birkaç atamaya bakalım.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat’ın kardeşi İsmet Akpolat, güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Sonra memur oluyor ve abisi rektör yardımcısı olduğu zaman Spor Bilimleri Fakültesi’nde fakülte sekreteri olarak atıyor Ahmet Kızılay.

Fakülte sekreterliği önemli arkadaş, önemli!

Aslında bu ilk güvenlik görevlisi ataması değil.

Mesela Ahmet Kızılay’ın yakın koruması olan ve aynı zamanda güvenlik görevlisi olan Osman Çakır’ı, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu’na yüksekokul sekreteri olarak atamıştı.

Fakülte veya yüksekokul sekreterliği önemli dedim ya!

Peki Ahmet Kızılay rektör olduktan sonra ilk atadığı kişi kimdi biliyor musunuz?

Halk arasında kalorifer dairesi olarak bilinen Üniversite’nin Isı Merkezinde çalışan ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şubenin Başkanı Yaşar Sakar’ı, üstelik sendika şube başkanlığı devam ederken Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin fakülte sekreteri olarak atamıştı. Yıllarca iki göreve de devam etmişti!

Hem fakülte sekreteri hem de Üniversite’nin yetkili eğitim sendikasının şube başkanı!

Acaba bu saydıklarım ne zaman şube müdürü olacak?

Sayıştay’ın raporunda açık açık sınavsız şube müdürlük kadrolarına fakülte, enstitü veya yüksekokul sekreterliğine kısa dönem atandıktan sonra şube müdürü atandığı yazılmıştı.

“Asıl olan memurun eşitlik ve liyakat esasları doğrultusunda objektif kriterler dâhilinde görevinde yükselebilmesidir.” diye ifade eden Sayıştay’ın raporundan ders çıkarabilen rektörlükte bir bilim insanı var mı acaba?

Ağzımla kuş tutsam ben yükselemem diyen kaç idari personel vardır İnönü Üniversitesi’nde?

Peki bunun ahlaki veya vicdani tarafına girdiğiniz zaman kaç kişinin kul hakkına girdiniz?

Daha bi ton sorum var ama inanın yazarken dahi moralim bozuldu.

Çünkü çoğu zaman olduğu gibi boşuna soruyorum hissine kapılıyorum.

Yorumlar 53
Mustafa 20 Kasım 2022 12:45

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sayistay-ortaya-cikardi-inonu-universitesinden-milyonluk-zarar-6080781/ Bundan sonrada kazada bir öğrenci vefat etmiş daha ne kadar canlar gidecek bazıları birilerine bulgusuz saldıracaklarına burayı hiç nedense yazmıyor Mahir bey elbet adalet tecelli edecektir. Arkasında vekiller ona güveniyor bu gezer bentliler… şelale devrede …

MALATYALI 19 Kasım 2022 18:06

Yusuf Bey o soruyu bana değil 30-35 yıllık personelleri dururken dışarıdan sekreter atamak için uğraş veren idarecilere soracaksınız. Bilindiği üzere çok çalışan değil arkası kuvvetli olan atanıyor. yaklaşık 2 yıldır atananları herkes görüyor. Doğru değil mi Yusuf Beyyy :)

MALATYALI 19 Kasım 2022 16:31

Yusuf Bey ben bilmem 30-35 yıllık personelleri dururken dışarıdan yeni gelen bir personeli tercih edenlere sormanız gerekiyor. bilindiği üzere çalışan değil arkası olan kadroyu kapıyor. Bu arada isminiz :-))))

Yusuf 19 Kasım 2022 15:35

Malatyalı kardeş ; O fakülte de 30 -35 yıllık çalışanlar var iken Neden dışarıdan yeni gelmiş Akçadağ li tercih edilir acaba.?

MALATYALI 19 Kasım 2022 11:12

Salih Bey merak etmeyin bahse açık bir konu yok Akçadağlı zaten şuan sekreterlik yapıyor kadro sahibinin emekli olmasını bekliyor. Boşuna kafanızı yormayın.

Cem 18 Kasım 2022 21:49

Burhan Bey, Ahmet KIZILAY'ın Üniversiteye vermiş olduğu zarar yıllarca telafi edilemez. Bilhassa akademik anlamda çok büyük tahribata uğradı.

Burhan 18 Kasım 2022 17:18

Mahir bey sizi tebrik ediyorum rektör herşeyden bir haber ama gezer ler bentliler alttan türeyip akpyi bitirme planını gerçeklwştiryorlar bu zaten onların planıydı gerçkw oldu

Salih 18 Kasım 2022 15:42

Sekreterliğe atanacak sıradaki Akçadağlı için bahisler açılmıştır. Tahminleri alalım.?

Cesur 18 Kasım 2022 14:47

Akçadağlı baboş bizde çalıışiiyih ama bize makam mevki vermiyorlar senin gibi bunlara Malatya kayısısı kündübek kirazı yedirmiyoruz ondan mı acep...

Cesur 18 Kasım 2022 14:11

Müdürrrrrbbeyyyy Gezer güvenlik hizmetleri Ltd. Şti. Den mi aldın sertifikanı ki öyle her kapıyı açıyo.. doktorun hipokrat yemini var senin de köylün galiba :) yazık ya koskoca hekimler ile kendini kıyaslıyorsun. Senin gibiler yüzünden işte araştırma da doktor kalmadı futbolcu transferi gibi parayı basan aldı götürdü hekimlerimizi... Kutsal yönetimin doktoruna sahip çıkmıyo senin nerden aldığın belli olmayan sertifikana müdürlük verip sahip çıkmış belli ki. Kampüste özel güvenlik önlisans mezunu olan ayrıca lisans tamamlayan silah eğitimini almış yakın savunma eğitimini almış güvenlik kardeşlerimiz var bunlara da sen sahip çıkarsın artık müdüürrrrrrrbbeyysssss

Uraz Bey 18 Kasım 2022 10:38

Üniversitenin kampüs alanındaki kantin ve kafeteryalar ve Tıp merkezindeki kantin ve kafeteryalar gerçekte kimin.? Turgut Özal Tıp Merkezinde otopark olarak planlanan ve hasta yakınlarının dinlenip oturacakları yere Kantin ve kafeterya açılmasına kim izin verdi.? Yahu bu nasıl iş.?

Ramo 18 Kasım 2022 10:07

HÜLLE YOLU ile atananlar ne kadar ''Haram Para'' 'kazanırlar bilemem de ... Neler kaybettikleri belli... Değer mi hiç şu üç günlük dünya da.? HÜLLE YOLU ile atama yapanlara gelince; Her gün beş kez huzurunda el bağladığınız Allah sizi bildiğiniz gibi yapsın... O neler yaptığınızı biliyor...

Ramazan 18 Kasım 2022 09:09

Yaz abi! yeni açılacak olan kahve Dünyası cafenin ihalesini hangi genel sektereterin kardeşine peşkeş çektiler. Temizlik İşleri Müdürü kimin adamı ve maaşı aldığı primi araştır abi.Ortada Rektör yok Mustafa Gezer ne derse onu yapıyor .Gezerde bildiği gibi at oynatıyor.Hic bir dönemde üniversite bu kadar herseyden kopuk yönetilmedi. Narsistlerin elinde .....üniversite

MüdürBey 18 Kasım 2022 07:31

Cesur kardeş sertifikamı sormuşsun. Benim kapı gibi özel güvenlik sertifikam var. Her kapıyı açıyor bana. Üniversitede doktora diplomasından bile değerli birşey bu.

Zafer 17 Kasım 2022 23:54

Mahir bey sizi takdir eden o kadar insan var ki. O üniversite kimsenin babasının çiftliği değil. Kadro devletin üniversite devletin memur devletin akademisyen devletin…Hak eden hak ettiği yerde olmalı. aksini yapan hesap vermeli

İsmet 17 Kasım 2022 23:25

Kayısı haber inönüyü hangi vekil destekliyordu ve onun desteklediği kişide diğer üniversite ye rektör oşdu daha gelmeden planlarını yapmışlar kadrolaşmayı beraber yapmışlar önce tüfekçi sonra çalıkdı şimdi kahtalı başrılde bunlarda kendini cemaat güdümşnde şelale iki Üniversit yide kadrolaştıraark akp yi bitirecek kendileride zaten seçilemeyecek

Saliha 17 Kasım 2022 23:10

İlk rektör seçildiğinde ne demişti Ahmet KIZILAY hatırlıyor musunuz.? "Dünyadaki en iyi üniversiteler arasına sokacağım" demişti. Soktu mu sokmadı mi.? Ne dersiniz.?

Zübük 17 Kasım 2022 21:39

Mahir Bey sadece üç-beş kişinin ismini verdiniz. Sanki diğerleri hak etmiş gibi. İsmi geçmeyen şahıslar üzerlerine alınmaz.Böyle olmaz. Bizim insanımız çabuk unutur. Birkaç gün konuşulup unutulur. Yazınızın devamını bekliyoruz.Yaz ki "Bir Hakikat Kalmasın Alemde Allah’ım Nihan"

Darendedeki Ahmet 17 Kasım 2022 21:18

Darendede çalışırken bekçi Ahmet diye biri vardı en son daire başkanı olmuş diye duydum. Pek öyle becerikli biride değildi. Hastanedede durum aynı liyakat önemli

Akçadağlı 17 Kasım 2022 20:10

Üniversite gayet adaletli ve liyakatlidir. Hülle gayet normaldir. Tabiki tanıdığına verecek başkasına verip sonra kendine rakip mi olsun. Memnun olmayan başka kuruma gitsin biz memnunuz. Haksızlığa asla izin vermez yönetim atadığı kişinin mutlaka azda olsa bilgisi vardır. Hiç bir şey olmasa mutlaka bir şeyler olur. Hiç bir sey bilmese bile şube müdürü, fakilte myo enstitu sekreteri, daire baskani oldugu yerde emir verir. Biz raziyiz iyi calisiyikki veriyorlar. Sizde calisinki alasiniz. Kiskanmayin calisin. Guvenlikten gelip şube muduru, baskan, gen sekretr fakulte sekreter olmak basaridir. Kayisi yiyin. Kündübek kirazi yiyin.

Bir Fikrim Var 17 Kasım 2022 19:57

Üniversitenin her yerini kayısı ağaçlarıyla donatın başına liyatsizleri getirin o işten çok iyi anlarlar saygı duyarım. Ama bu adamlara hülle ile torpil ile akrabaları ile bir yere gelenlere idarecilik verirseniz işte böyle Malatya'nın diline düşersiniz. Bir akademisyen olarak tavsiyem budur.

HARAM OLSUN 17 Kasım 2022 19:51

İnşallah Allah yedirmesin. Hayrını görmesinler. HARAM OLSUN, HARAM OLSUN, HARAM OLSUN

Cesur 17 Kasım 2022 17:53

Anlaşılan bu müdüürrrrrbey e iyi bi atama yapmışlar sorarım kardeşim mezuniyetin ne sertifikan ne becerin hünerin ne evet yasal yolla atamış kurum içi atamış ama hak edeni mi atamış köylüsünü yalakasını vs vs artık her ne bağı varsa onu mu atamış... Atasın versin kadroları, çatır çatır yesinler yiyebildigini bakalım bunların sonu ne olacak. Dünya gözüyle görürmüyüz acaba ceketlerini alıp çıktıklarını. Makam, koltuk kimseye kalmamış kalmayacak da. Bugün atını koşturursn yarın biri gelir seni şutlar o zaman o kurumda bakacak yüz bulamazsın. Genel sekreter ancak ve ancak kendi kulvarındaki ve tabiki işçiler ile uğraşır bi akademisyene hocaya geçir bakalım dişini... Ahh buu medya nın gözünü seveyim insanı vezir eder rezil de... Şu kayıp işçi noldu yahu...

Ahmet abimin çiftliği 17 Kasım 2022 10:12

daha bunlar buz dağının görünen yüzü.. Allah korkusu, kul utanması yok bunlarda. hatta buraya Allah karışmıyor diyen (şaka değil) genel sekreter var.

Müdür beyefendi. 17 Kasım 2022 00:07

Müdür bey yasal olan her zaman adil mi.?

Müdür beyin kürkü 17 Kasım 2022 00:04

Rektör bey Dini Bütün biridir. Ne yapıyorsa doğru yapıyordur...

MüdürBey 16 Kasım 2022 22:14

Herkesin ağzında bir sınav kelimesi dolanmış gidiyor. Sanki ülkede herkes biryerlere sınavla gelmiş bir burda sınavsız atama yapılıyor. Sanki yetki bizde olsa kendi adamımızı değilde sınavla başkasını biryerlere getireceğiz. Yazıda bahsedilen atamaların hepsi yasaldır. Zaten yasal olmasa Sayıştay suç duyurusunda bulunurdu. Yani hülle falan yoktur. İki adet gülle vardır. Sahibide bellidir.

İsimsiz 16 Kasım 2022 21:17

Bu Sayıştay denetimine keşke haber vermeden gelseydi o bulgular 1000 in üzerinde olurdu Sayıştay dan bir hafta önce herşey düzeltildi

Deli çavuş kardeş: 16 Kasım 2022 21:04

Böyle yaparsan ne İsa'ya ne Musa'ya yararsın kardeş... Rengin net olsun.

uMutsuzMemur 16 Kasım 2022 20:21

Sayın Temur Beyefendi! Biz artık tamamen umudumuzu kaybettik, istersen ağzınla kuş tutsan da yükselemezsin üniversitede. ÜNİVERSİTEDEKİ MEMUR KAN AĞLIYOR!!!!!!! Gece gündüz din iman diyenlerin vicdanını gördük. Gece gündüz ahlak diyenlerin liyakat diyenlerin neler yaptığını gördük. Bu yazdıklarını üniversitede bilmeyen bir tane insan yok!!!!!!!!! Dahası bu anlattıkların en erkeni üç yıl önce olmuş bitmiş şeyler!!!!!!! Eee peki sayın Temur Beg, şu zamana kadar neden yazmadın???????? SORMAK İSTERİM !!! Tamam hakkını vereyim İyi yazmışsın ancak ve ancak yıllarca oradaki hakkı yenen memurlar için neden şu ana kadar sustunuz???? Siz sustuğunuz için de herkes bu karar alanları çok adaletli insanlar olduğunu zannetti. Kusura bakmayın ama hiçbiriniz farklı değilsiniz!!!!!!!!!

DeliÇavuş lutfen oku 16 Kasım 2022 19:02

Belli ki kaymağı yiyenlerdensin. Ama Allah kimseyi senin gibi savunanlardan etmesin. Yorumda haklı şekilde eleştirenleri doğrulamışsın. Hatta herşeyi itiraf etmişsin :) İşte senin gibiler atanıyor. Hak hukuk kul hakkını senin gibiler böyle yorumlar.

Abdullah 16 Kasım 2022 17:34

Sayıştay, yapılan atamaların yanlış olduğunu tespit etmiş güzel de sonuç yine aynı, yapılan haksızlıklar düzeltilecek mi? Hayır!!! yine aynı hamam aynı tas. Maalesef hak etmeyenler, torpili olanlar yine revaçtalar. Rektör Cemil Çelik döneminde de bu tür haksızlıklar olmuştu bölge idare mahkemesine başvurulmuştu, Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi, bu karar uygulanmadı.

DeliÇavuş 16 Kasım 2022 16:33

Bahsettiğiniz kişi kendi personeline sahip çıkan birisidir. Personelinin bir yerlere gelmesi için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen bir adamdır. Sanki hülle ilk defa yapılıyor gibi şaşırıyorsunuz. Ekibinde memur, güvenlikçi vb kalmadı hepsini ya şube müdürü, ya fakülte yüksekokul enstitü sekreteri ya da daire başkanı veya akademisyen yaptı. Böyle adamların heykeline beton yetmez. Saygılarımla

Derdo 16 Kasım 2022 09:31

Biz idari personeller bu kanunsuz uygulamalara karşı bu kadar maruz kalmışken neden hep dert yanıyoruz ama birşeyde yapma gereği duymuyoruz arkadaşlar doğrudur bütün üniversiteler bu şekilde binlerce insanın hakkına giriyorlar ama buna hiçbir üniversitede dur diyen bir kitle olmadı çünkü hep bireysel çıkarları gözettik hiçbir zaman toplu hareket etmedik bence en büyük proplemimiz eğitim sendikalarına üye olmaktır bu yüzden çoğunluğun içinde hep hiç kaldık eğer birşeyleri düzeltmek istiyorsak kendimiz hakkımızı aramalıyız ve bunuda kendi kurduğumuz sendikadan ararız bizim tek mücadele yeriniz idari personel sendikalarıdır gelin birlikte kazanalım

Sarıların HÜLLO 16 Kasım 2022 09:04

Bak sarılarınSilo bahsettiğin kişi belki hayatinda sinav gormeden universitenin en ust makamina gelmistir. Mesala eski gorev yerindeki mevcut personel daire baskani adam son 4 yilda 4 kadroya gecti. Memur, şef, öğretim görevlisi ve daha sonra kimse yokmuş gibi daire başkanı oldu. sen bu haksızlığı savunuyorsan o yerde iyi kadro almış birisindir.

SarılarınSülo 16 Kasım 2022 00:50

Sınavsız yapılan atamalarının önünde duran tek kişi Sayın Mustafa Gezerdir. Elinden geldiğince torpile ve liyakatsızlığa engel olur. Tek başına bu kadarını yapabiliyor.

Cesur 16 Kasım 2022 00:08

Böyle alnı secdeden kalkmayan her cumaya koşa koşa giden sözde Müslüman kul hakkı yemeyen Sufi tayfanın kendi çıkarları söz konusu olunca haramı, kul hakkını çatır çatır yediğini görünce insan diyo ki bırakın ya bu işleri... Hilmioğlu zamanını arar oldu bu üniversite. (yönetim konusunda). Adamın bi ağırlığı vardı ya açamadığı kapı yoktu önünde üst düzey protokol hazır olda dururdu. Günahı sevabı kendine artık onun hesabını Allah sorar ama yönetici olarak aranan bir yüz oldu cemil Çelik yine öyle. Dışarıdan bakılınca üniversitemize yönetime saygı kalmamış öyle her önüne geleni yönetici yaparsan böyle sağını solunu adamları ile doldurur onlar da zaten ortada yedi köyün muhtarı gibi gezer dururlar. sorsan bilmem kaç yıllık memurum der bu görevleri koltuğu hak ettim der. bi sınav yapsan hepsi genel kültürden bile sınıfta kalır.... Lafın kısası mühür kimde ise Süleyman odur ama malesef ki bizim mühür yanlış ellerde...

Hamit 16 Kasım 2022 00:01

Sadece soruyorum; Üniversitede şeflik sınavlarını hakkıyla kazanıp fakülte,yüksekokul ve enstitü sekreterliklerine atanan kimse oldu mu.? Soruyu bir de tersinden soralım ; Fakülte, yüksekokul, enstitü sekreterliği şube müdürlüğü ve daire başka nlığına Rektör Ahmet tKızılay'ı atadığı kişilerden şéf sınavını kazanan kimse var mı.? Şeflik sınavını kazananların günahı nedir acaba.?

Özkan 15 Kasım 2022 23:10

hülleleri başlarına geçer inşallah bu kadar kul hakkına girmenin hesabını versinler Hak edene kadro vermezler Vasıfsızı şube müdürü memur amir yaparlar, o kadar kaliteli başarılı işsiz gencimiz dururken!

Harbiye yanıt: 15 Kasım 2022 22:51

Bunlar sadece tuttukları balı yalamıyor...

Rıza 15 Kasım 2022 22:45

Devletin üniversitesini çiftlik gibi kullananlar sanmaki sen 65 yaşına gelene kadar emekli olacaksın. Devran dönecek

Hasbi 15 Kasım 2022 22:15

Bal tutan parmağını yalar...

SENDİKALAR GÖREVE 15 Kasım 2022 21:54

Amacı çalışanların hakkını aramak olan sendikalar üniversitedeki bu durumun farkında ama neden susuyor. Üniversitedeki yetkili sendika başkanı her kimse göreve çağırıyorum.

Yalçın 15 Kasım 2022 21:34

Sahi üniversitedeki sendikanın tüm bu liyakatsız ve hüllleli atamalara sessiz kalmasını nasıl yorumlamak Lazım.? Sendikacının görevi bu haksızlıklara dur demek değilmlydi.?

Sınavsız OHHH KEBAB 15 Kasım 2022 21:29

Mahir bey özellikle güvenlikten geçenlerin bir çoğu şube müdürü olmuş. Benim gündüzbeyden bir arkadaşım vardı, bi duyduk şube müdürü olmuş. Ben de çocuğa oku da güvenlik ol diyorum. Gitmiş bide üniversite okuyor tonca para harcıyorum il dışında yurt falan. hep onu örnek gösteriyorum baba onlar yolunu bulmuş diyor kerata :)

Cumali 15 Kasım 2022 21:25

Yapılan bu haksız ve hülle yollu atamalardan dolayı idari personelin kahır ekseriyeti huzursuz ve kızgın.

SINAVSIZ ŞUBE MÜDÜRLERİ. KUL HAKKI KUL ! 15 Kasım 2022 21:21

Daha niceleri vardır kesin. Sınavın odak noktası olan üniversiteler sınavsız şube müdürü atıyor, akraba şirketi oldu YUH. Ben olsam bırakırım haksız aldığım görevi. Şube müdürleri, daire başkanları bu ne ya. Malatyamıza yakışmıyor.

Kamil 15 Kasım 2022 20:57

Son dönemde fakültelere üsulsüz ve haksız olarak atanan Dış hekimlliģi fakültesi. İletişim fakültesi ve Fen ed.fakültesi sekreterlerin Genel sekreter ile aynı ilçeden olmasını tesadüf ile yorumlamak mümkün mü acaba..?

Ercüment 15 Kasım 2022 20:41

Suyu üfleyerek içen ve camide ön safta namaz kılan sayın rektör ve avanesi kul hakkına nasıl bakıyor acaba.? Bu atamalar ne insanı, ne ahlaki ne de vicdanı. Pervasızlık ve pişkinlik had safhada...

Peker 44 15 Kasım 2022 19:23

Turgut Özal Tıp merkezini yazsan daha vahim. Ülkemin maalesef kurumları bu şekilde.

Elazığlı 15 Kasım 2022 17:24

Bunun ismine kadrolaşma denir. :-)

İnönü Üniversitesi Akraba Topluluğu 15 Kasım 2022 16:38

Mahir bey, ne olur İnönü Üniversitesinde aynı soy ismi taşıyan kaç kişi var bir araştırır mısın? Akademisyen, memur, işçi, yönetici... Özellikle akademisyenler arasında aynı soy ismi taşıyanları bir sırala bakalım. Örneğin aynı soyisimde 5 kişi ben biliyorum...

Öğrenci 15 Kasım 2022 14:39

Bazıları için çok güzel bir dünya!!!

Yazarın Diğer Yazıları