Mahir Temur

Malatya'da Sağlık İl Müdürü var mı?

Mahir Temur

 Malatya’da krizleri yönetemeyen, oturduğu koltuğun sorumluğunun farkında olmayan, birilerinin referansı ile koltukları dolduran çok insan var maalesef!

Malatya’da görünürde Sağlık İl Müdürü var.

İsmi Recep Bentli…

Malatya’da basında dahi Recep Bentli’yi tanıyan yok!

İddia ediyorum Türkiye’de çoğu şehirde insanlar bu pandemi döneminde kendi şehirlerindeki Sağlık İl Müdürü’nü en az Sağlık Bakanı kadar tanırdı.

Malatya’da hastaneler koronavirüs yüzünden dolmuş!

Her geçen gün vaka sayıları artmış ama ortada Recep Bentli yok!

Mart’tan buyana 6 ay geçmiş…

Bu 6 ayda kaç basın toplantısı yaptı Recep Bentli?

Gerçekten anlamıyorum, anlamak için mücadele veriyorum ama yine de anlayamıyorum!

Geçen gün gencecik Miraç Büyüktaş’ın haberini yaptık.

Dedik ki ortada bir ihmal var.

Koronavirüs belirtileri gösteren bir yoğun bakım hastasına 13 gün boyunca nasıl korona testi yapılmaz, diye sorduk.

Düşme vakası olmasa Adli Tıp’a gitmeyecekti. Adli Tıp test yapınca koronavirüs olduğu ortaya çıktı, diye açık açık yazıyoruz.

Bu habere Malatya Büyükşehir Belediyesi mi cevap verecek?

Biz bu soruları kime sorduk?

Haberde Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin raporlarına düşmüş oksijen sorunu var.

O gün Miraç Büyüktaş koskoca hastanede oksijen bittiği için kötüleşmeye başladı, diyoruz ama Malatya Sağlık İl Müdürlüğü’nde tık yok!

Sağlık İl Müdürlüğü “tıp” oyunu oynuyor galiba…

O yaptığımız haberden sonra telefonlar aldık.

Babasını koronavirüsten kaybeden bir okurumuz bize ulaştı.

Yoğun bakımdaki hastaya hastane yönetimi yakınlarını arayıp gelin siz bakın, demişler.

Hasta yakını “ne yapalım babamız sonuçta, servise çıkarılınca biz kaldık yanında” dedi.

Sürekli ihmal haberleri duyuyoruz.

Şu yaşanan olayı lütfen iyi okuyun.

Bugün bir tanıdığımın koronavirüse yakalandığını öğrendim.

Evde kendini izole etmiş durumda.

Eşinin de Covid-19 olma ihtimalinden ambulansla Yeni Devlet Hastanesi’ne götürüp test yapıyorlar.

Testten sonra kendi imkanlarınla evine git deniyor kadına…

Eşi evden Hastane’yi arıyor.

Eşimi ambulansla niye getirmiyorsunuz, diyor.

Biz getiremeyiz, diyorlar.

Eşimin okuma-yazması yok ve ayrıca koronavirüs olma ihtimali yüksek, diyor telefonda.

Sen gel al eşini, diyorlar.

Ya kardeşim ben 4 gündür koronavirüsüm, deli misiniz siz, diyor ama kendini Hastane yöneticisi sanan akılsız iki maske üst üste tak gel eşini buradan götür, diyor.

Tanıdığım polisi arıyor, yine sonuç çıkmayınca iki maske üst üste takıp gidip eşini hastaneden alıyor.

Koronavirüs hastası 40 kilometre ilçeden muhtemelen koronavirüs olduğu eşini hastaneye gidip eve getiriyor.

Buradan açık bir şekilde Yeni Devlet Hastanesi’ni Sağlık İl Müdürlüğü “tıp” oyunu oynadığı için Malatya Valisi Aydın Baruş’a ihbar ediyorum.

İsimleri bende…

Valilikten aranırsam kimin bu tür konuşmalar yaptığını söyleyeceğim.

Geçen gün Yeni Devlet Hastanesi’nde tas kayıpmış, dedim ya…

Yeni Devlet Hastanesi’ne şu anda bir yetkili el atmazsa yarın daha çok ihmal yaşanacağı kesindir.

Allah’tan korkun…

İhmalden dolayı bir kişi dahi koronavirüse yakalansa, bir kişi dahi vefat etse bunun sorumlusu sadece o doktor veya o bölüm değildir.

Sorumlular denetlemeyenlerdir!

Kol kırılır yen içinde kalır mantığındaki yöneticiler sorumludur!

Her hangi bir hastanede tas kayıpsa, ne yaparsam yapayım bana bi şey olmaz mantığı hakim olmuşsa o hastane şifa dağıtmaz acı dağıtır etrafa.

Lütfen “maske uyarısı” yapacağınıza artık size bağlı hastaneleri gerçekten denetleyin.

Sistem o kadar kötüleşmiş ki koronavirüs hastasına polis dahi bi şey diyemiyor.

Peki soruyorum Malatya’yı yönetenlere:

Bu nasıl koronavirüs mücadelesi?

Bu haberi ulusal basına atmamızı mı istiyorsunuz cevap vermek için?

Yorumlar 5
04 Eylül 2020 11:13 ' e Cevap 04 Eylül 2020 14:12

Tam olarak dediğiniz gibi "Bin düşün bir konuş.". Adam pozitif ambulans ile alınmış hastahaneye götürülmüş. Sonrasında ne halin varsa gör denilmiş. Normal şartlarda dediğiniz doğru hasta gelir sonrasına karışılmaz ancak adam pozitif. Senin devlet olarak o adamı otobüsle git demen yaptığın onca çabayı kendi elinle çöpe atman demektir. Gerek kolluk kuvvetleri ile gerek belediye imkanları ile veya hastane imkanları ile o adamın artık karantinada olduğu hissini hissedeceği şekilde özel kıyafetler ile özel araçla evine götürülüp gerekirse gözü korkutularak karantina kurallarının bildirilmesi gerekiyor. Çok zor değil emniyetten 3-5 araç taksi hizmeti verecek şekilde alınamaz mı? Veya Belediyeden aynı şekilde sadece bu tipten hastaların nakli için araç istenemez mi? Yerel yönetim, valilik, emniyet ve sağlık kuruluşları bu pandemi ile mücadele etmek zorunda değil mi? Herkes kendi alanında birşeyler yapıyor ancak koordinasyon olmadığı için hepsinin emekleri boşa gidiyor. İnsanımıza karantina nedir bunu devletin hissettiriyor olması gerek. Sen adamı özel kıyafet ve özel araçlarla insanların gözüne soka soka evine götürüp bıraksan ve bu adam karantinadadır karantina da bu kadar önemlidir mesajını verirsen insanlar daha önem verecek ve belki çevresinde kendi otokontrolünü dahi yapacak. Kısacası normal işleyişin hüküm sürdüğü bir dönemde değiliz. Alıştığımız bazı şeyler düz mantıklı bizi yarı yolda bırakıyor artık.

İYİ ARAŞTIRIP ÖYLE YAZMAK LAZIM( BİN DÜŞÜN BİR KONUŞ) 04 Eylül 2020 11:13

MAHİR BEY 112 ACİL VAKALAR İÇİN VARDIR. 112 DURUMU STABİL OLAN EVE TABURCU EDİLECEK BİR HASTAYI 40 KM UZAK BİR İLÇEYE GÖTÜRÜP GETİRİRKEN DURUMU ACİL OLAN ( TRAFİK KAZASI , KALP KRİZİ, DÜŞME, SOLUNUM SIKINTISI, BEYİN KANAMASI VS VS VS DAHA DA ÇOĞLATILABİLİR ) BİR VAKA BU YÜZDEN AMBULANS BULAMAZSA SİZ Mİ HESAP VERECEKSİNİZ?? BÖYLE BİR HASTA AMBULANSA BİNEMEDİĞİ İÇİN VEFAT ETSE SORUMLULUĞU SİZ Mİ ALACAKSINIZ??. LÜTFEN SAĞLIK KONUSUNDA BİRŞEYLER YAZARKEN DAHA DİKAKTLİ OLUP İŞİN TÜM YÖNLERİNİ GÖRMEYE ÇALIŞARAK , POPÜLER OLMAYA ÇALIŞMADAN YAZILARINIZI YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM. İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR.

Mahmut kara 03 Eylül 2020 21:43

Hepsi eski il başkanının atattığı. İşkur, Afad gençlik, sağlık, aile sosyal aynı stk dan. Yıllardır ne yapmışlar koltukta oturarak artık değişmeleri lazım. İl başkanı kendi kadrosunu kurmalı

SONUMUZ NE OLACAK 03 Eylül 2020 17:36

allah aşkına malatya hangi konuda sahipli kayısı desen sahip yok deprem oldu esnaflara malatyada kredi bile verilmedi yok evrak eksik yok sicilin bozuk zaten sicili iyi olan adam zaten ihtiyaç sahibi değldir şimdide virüs belimizi büktü siftahsız gün kapatıyoruz kimin umrunda herkese veremediler karadenizliler gibi 50 bintl vekillerimiz şimdide canımızı almayı hedefliyorlar hastaneye gidin güvenliğinden sekreterine hepsi ali kıran baş kesen kimin umrunda senin ailenin taksi parası var mı hastaneye gidecek ancak boş laflar sanada kimse cevap vermez mahir kardeşim nerde o yürek ama sanada bir abi tavsiyesi sonun UĞUR MUMCU gibi olmasın kendine dikkat et yürekli insan 6 aydır siyeti takip ediyorum dürüst yazıyorsun ama cvp var mı bilmiyorum sonumuz ne olacak

Elazığlı 03 Eylül 2020 16:10

Mahir Bey sağlık sistemi hep kaos içindeydi. Hep reklam yapıldı, çok iyiyiz diye. Özellikle TÖTM her şeyde öncüydü. Şimdi neredeler? Mesut Parlak yazsın dönen oyunları. Tek amaçları hasta para versin ama iyileşmesin. Biz ise o paraları lüks içinde yiyelim. Bir tane TV doktoru vardı ne oldu lahmacun yemeyin ama kendisi lahmacunları götürürken objektiflere yakalanmıştı. Kısacası Türkiye'deki sağlık sisteminin özü.

Yazarın Diğer Yazıları