Mahir Temur

Malatya küme düştü Sayın Vekillerim!

Mahir Temur

Malatya’da müjdeli bir haber varsa bunu mutlaka birileri hemen üstüne alır.

Daha önce de yazdım, müjdeli haberde “müjde atlatırken” yaşanılan bir sorunda o sorunu dillendirmeme üzerine konumlanmış bir siyasetçi profilimiz var.

Malatya’nın köklü sorunlarına ses çıkarmayan ”ekip” 30 yıllık sorunun çözülmesinden sonra hemen manşetlere çıkması memleketin siyaset tarzını gösteriyor maalesef.

1.Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) arıtma sorunu çözülüyor mesela…

250 milyon TL’lik ihaleye çıkılacak.

24 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Ben biliyorum ki bu dev hizmetin gerçekleşmesinde Malatya Ticaret Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun büyük emeği var.

Sadıkoğlu haricinde “müjde atlatan” kimse kaldı mı AK Parti’de?

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan dahi AK Parti’nin Battalgazi ilçe kongresinde 1.OSB’deki Atık Su Arıtma Tesisini müjdeledi.

Muhtemelen 2 yıl boyunca AK Partili siyasetçiler bu Arıtma Tesisini ara ara müjdeleyecekler.

Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri “biz yaptık” dese dahi fark etmez Malatya’da.

OSB’deki bu muhteşem hizmeti “müjdelerken” haykıran “ekip” geçen ay yine OSB’leri direkt ilgilendiren 4. Bölge’ye düşüşte sessizleri oynaması garip gelmiyor bana.

Size de garip gelmesin diye tek tek yazayım.

2017 yılında “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” yürürlüğe konularak Malatya Cazibe Merkezi İller içine girmiş ve 6.Bölge desteklerinden faydalanmaya başlamıştı.

Kısacası 2017 yılında sanayide Devlet yardımı konusunda Süper Lig’e çıkmıştık.

21 Ağustos 2020 tarihinde Malatya sanayide 1. Lig’e değil, 2. Lig’e düştü.

6. Bölge’den 4. Bölge’ye düşmeyi anlamayanlara duyurulur.

Çarpıcı bir örnek vereyim.

6. Bölge’ye yükselmeden bir önceki 2016 yılında Malatya OSB’de 271 milyon TL yeni yatırım yapılmışken Süper Lig’e çıktığımız yıl yani 2017 yılında yeni 2 milyar TL yatırım yapılmış.

2016 yılında 607 yeni istihdam sağlanmışken 2017 yılında 4 bin 45 istihdam sağlanmış.

Çünkü adında da anlaşılacağı üzere Cazibe Merkezi İller içerisinde Süper Lig klasmanında olduğun için Eskişehir’den de Bursa’dan da İstanbul’dan da yatırımcı Malatya’ya gelir.

2017 yılından sonra bu şekilde de oldu.

Şimdi ne olduğunu anladınız sanırım!

Peki Malatya’yı sürekli müjdeleyen vekillerimiz, her konuşmasında 10 Dünya Rekoru kıran Büyükşehir Belediye Başkanımız nerede?

Sadıkoğlu bir haftadır Ankara’da girişimlerde bulunuyormuş.

Tekrar 6. Bölge’ye yükselmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil herkese bir dosya hazırlamış.

6 vekilimize de verilmiş.

Koronavirüs pandemisinin yanı sıra Malatya ve Elazığ büyük bir deprem yaşadı.

Bildiğiniz üzere Elazığ da 4.Bölge’ye düştü.

Bence Malatya’daki siyasetçiler mahalle mahalle gezip sosyal medyadan fotoğraf vereceğine Sadıkoğlu ile beraber Ankara’da kamp kurmalılar.

İşsizliğin her geçen gün arttığı ve geçim sıkıntısının Malatya’da had safhada olduğu bir dönemde istihdam sağlayacak sanayicileri kaçırmanın veya yeni yatırımcıları Malatya’dan uzaklaştırmanın anlamını siyasetçilerimiz iyi idrak etmeliler bence.

Ortalama bir işçinin maliyeti 566 TL artacağı söyleniyor.

100 çalışanlı bir iş yerinin işçi maliyeti aylık 56 bin lira artacak!

500 çalışanlı bir iş yerinin işçi maliyeti 283 bin lira artacak!

1000 çalışanlı bir iş yerinin maliyeti 566 bin lira artacak!

 

Bu artan işçi maliyetleri yüzünden Eskişehirli durur mu, Bursalı durur mu, İstanbullu durur mu?

Ayrıca Malatya küme düştü Sayın Vekillerim!

Haberiniz yoksa hatırlatayım!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 10
Bahaattin 16 Eylül 2020 10:05

Ben işadamı olsam en az100 çaloşanım olsa ve aylık devlete ödeyeceğiim ödemem artsa walla eylem yaparım. destekler giderse niye istihdamı arttırayımkı.

HASAN ÖZDEMİR 16 Eylül 2020 09:37

MAHİR BEY MERAK ETMEYIN BİZ HERSEYİN FARKINDAYIZ. KİM MALATYA'YA KİM KENDİNE ÇALISIYOR BİLİYORUZ. 2023 SEÇİMLERİNİ İPLE CEKİYORUZ

Yeliz 16 Eylül 2020 08:33

İyiki gerçek fotoğrafı gören ve kamoyunun bildiğini net bir şekilde kaleme alan gazeteciler var.

Elazığlı 15 Eylül 2020 20:18

Mahir Bey, şimdi konuyla Oğuzhan Ata Bey ilgileniyorsa, vekiller başkaların iş takibini yapıyorsa, başkanlar hesabına çalışıyorsa ve 6.ncı bölgeden 4.ncü bölgeye neden düştüğü bilinmiyorsa #SahipsizMalatya var, demektir.

Ömer 15 Eylül 2020 15:56

Memleketin küme düşmesi, birbirinden rol çalma telaşına girmiş siyasileri ve idarecileri neden ilgilendirsin? 3 kuruşluk hizmetlerini pazarlamak için 30 kuruş harcayan, kendi vatandaşı arasında koruma ordusu ile dolaşan, konuşmalarında "ben" demekten ağzı kuruyan, bugünkü görevinden ziyade bir sonra kapağı nereye atacağının hesabını yapan idarecilerimiz oldukça kümede kalmak bile bu şehir için bir nimettir.

Mikail Gökçe 15 Eylül 2020 15:52

Mahir bey ne iyi yzmissiniz yine. Eğer tm tersi olsaydı 4 den 6 bölgeye cikmis olsaydik vekiller gece gündüz ben yaptım diye anlatırdı. Şimdi oğuzhan başkanın girisimleri ile yine 6 bölge olursak gör sen ozaman vekilleri ve slahttin gürkani

EFSANE 15 Eylül 2020 14:50

Parti kendi kendine birbirlerini sevmeyen,ayağını kaydırmaya çalışanlar oturup kongre yapıyor.Utanmadan birbirlerine yağcılık yapıp,yere göğe sığdıramıyorlar.Belediye başkanı bakanlıkların,Kızılay’ın hizmetlerini kendi yapıyor gibi millete yalan söylüyor.Partiye gitmeyen,ulaşılamayan,yorgun insanlardan bir il yönetimi var. Fotoğraf bol,geyik bol..İşsizlik,enflasyon umurlarında değil. Koca vekil,gençlik kollarıyla çay,yaş günü,kına,düğün ve söz kesmeler paylaşıyor. Bu yoğunlukta 6’dan 4’e düşmüşsün çokmu ?Uyan Malatya !!

Mert44 15 Eylül 2020 14:39

Malatya Belediye Başkanı sağolsun 240 milyona arıtmayıda yaptı 10 milyon Maskede yaptırıp dağıttı Sgk binasını yapıyor, Battalgazi devlet hastenesini hızlandırdı Adalet sarayının yapımı için ihaleye çıktı, Yeşilyurt Belediye binasının projesini çizdi yapımı başladı Havalimanı büyütüyor hızlı tren için görüşmeleri devam ediyor daha ne yapsın ha bu arada bunları yaparken projeler hayata geçirirken artık danışmanlarımı kendimi Koç kesmeyi unutmayın demiş

Battalgazili 15 Eylül 2020 14:29

Sınıfta kaldı Malatya herzamanki gibi bir tane sivil toplum örgütü çıkıp demiyorki biz neden 6. bölgeden 4. bölge düştük tek başına oğuzhan başkan ne yapabilir ama şehrin siyasileri hep beraber hareket ederse sorun çözülebilir Ha bu arada bir tane siyasi konuyla ilgili açıklama yapmadı bir tane sivil toplum örgütü açıklama yapmadı demekki şehir kaderine terk edilmiş belkide kimsenin haberi yok küme düştüğümüzden hemde 2 katogori birden

Mert44 15 Eylül 2020 14:22

9IGK

Yazarın Diğer Yazıları