Mahir Temur

Malatyalı bakan yok diye üzülmeyin!

Mahir Temur

4 gün önce “Öznur Çalık kesin bakan olur!” başlıklı yazımın sadece başlığını okuyup ironi yaptığımı düşünmeyenler yeni kabine açıklanınca “Hani Öznur Çalık bakan oluyordu” diye mesaj attı.

Güldüm tabii…

Çalık’ın bakan olmama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmiştim o yazımda. Hatta her devrin bir sonu vardır demiştim aynı yazıda.

Aslında yeni kabine ile ilgili bir yazı yazma niyetim yoktu ama Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, kabinede Malatyalı bir ismin olmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını, ancak bunun ileride telafi edileceğini umut ettiğini belirten bir basın bültenini görünce yazmak istedim.

Şevket Keskin üzülmüş ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Malatya’da çoğu insanın tam anlamadığını düşünüyorum artık.

Size birkaç şehir ismi yazayım.

Bingöl, Bartın, Mardin, Kayseri, Ankara, İstanbul, Rize, Batman, Konya, Erzurum, Ardahan, Kastamonu, Schaerbeek (Belçika)…

Yeni kabinede 1 Bartınlı, 1 Mardinli, 1 Kayserili, 1 Ankaralı, 4 İstanbul doğumlu, 1 Rizeli,  1 Batmanlı, 2 Konyalı, 1 Erzurumlu, 1 Ardahanlı, 1 Kastamonulu, 1 Trabzonlu ve 1 de Türk asıllı Belçika doğumlu bakan var.

Bingöllü Cumhurbaşkanı yardımcısını da ekleyelim.

Bu yazdıklarım size bir şey ifade etti mi?

Etmemeli!

Yeni sistemde şehir kotasından bakan olunamıyor artık!

Olunmaması da gerekir zaten!

Kişilerin doğduğu şehirden dolayı hak etmedikleri bir mevkiye yükselmesi kadar saçma bir durum olamaz!

Hangi siyasi parti olursa olsun negatif ayrımcılık her zaman kötüdür!

Bu memlekette şehrin verdiği destekten dolayı Bülent Tüfenkci bakan yapılmadı mı?

Sanki Tüfenkci’den dolayı millet AK Parti’ye oy veriyormuş gibi…

Hem de paranın bol olduğu bir zamanda…

Allah aşkına ne oldu?

Ankara doğumlu Murat Kurum’un mu bu şehre faydası çok oldu Tüfenkci’nin mi?

Depremden sonra Tüfenkci ve mevkidaşları fotoğraf çekinirken İstanbul doğumlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un çabasını, Malatya’ya katkılarını görmüyor muyduk?

Elin İstanbullusunun Malatyalı gibi bu şehre katkılarını iyi biliyoruz ama Malatyalı son bakan ne yapıyordu?

Grand tuvalet deprem çadırlarının önünde fotoğraf çekiniyordu!

Şevket Keskin de dahil Malatya’da kimse kabinede Malatyalı bakan yok diye üzülmesin.

Üzülecekse “liyakate” baksın öyle üzülsün!

Mesela Belçika doğumlu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a bakalım.

Malatyalı olarak beklenilen bakanlık aslında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıydı.

Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da master yapan Göktaş, şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılık konularında çalışmalar sürdürmüş.

24 Haziran 2009'da Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den milletvekili seçildi ve ülkenin ilk başörtülü milletvekili oldu. 2015'te Ermeni soykırımını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi.

Siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etti.

12 Eylül 2019'da Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu. Evli ve 2 çocuk annesi olan Mahinur Özdemir Göktaş, ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra Felemenkçe, İngilizce ve Latince bilmektedir.

Niye bu şekilde yazdığımı şimdi anladınız sanırım!

Siz bırakın Malatya doğumlu bakan olmadığı için üzülmeyi…

Üzülecekseniz asıl bakan yardımcılığı konusunda üzülün bence.

Kaynaklarım bir Malatyalı bakan yardımcısının olabileceğini belirtiyor.

Olur mu?

Olabilir.

Ama olmazsa demek ki Malatya’nın lobisi yokmuş deriz.

İşte bu da olmazsa üzülün ama en azından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un tekrar kabinede yer almasından dolayı sevinin bence.

Bizim için bir şans.

6 Şubat tarihinden beri Malatya’dan sorumlu bir bakanın, üstelik Malatya’yı sahiplenen bir bakanın tekrar kabinede yer alması şehrimiz açısından önemlidir.

Mehmet Nuri Ersoy yeni kabinede olmasaydı üzülürdüm, Malatyalı bakan yeni kabinede olsaydı dahi!

@mahirtemur

Yorumlar 4
Vurdu GOL oldu 06 Haziran 2023 13:50

3-4 satır cv yazdıktan sonra şu cümleyi yazmışsın ya “ Niye bu şekilde yazdığımı şimdi anladınız sanırım!” yav o ne gol atmışsın öyle topu 90 a takmışsın resmen. Çataldaki Örümcek ağlarını temizlemişsin resmen . Helal olsun.

Kernekli İbrahim 06 Haziran 2023 06:46

Milletvekili,Belediye Başkanı yaptık...Malatya'nın son hali ortada,birde bakanmı olsunlar.Bırakın bari Ülkem ayakta kalsın,Ülkemede bu kafayla hizmet etmelerinden ise etmemeleri daha hayırlı.

Çokomünist 05 Haziran 2023 12:25

Malatyalı Malatya'nın kurdudur (elma kurdu). Seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları maalesef depremde Bostabaşı gibi yerle yeksan oldular. Dışarıdan gelen bakan ve bürokratlar bütün varlıklarını ortaya koyarken onlar bir dahaki dönemde yeniden nasıl seçilebilirim diye pr yapmaya çalışıyorlardı. Bunu bütün millet gördü. Maalesef aynı şekilde üniversite yönetimi de deprem altında kaldı. Tıp fakültesi hocalarına ve çalışanlarına yangında ilk kurtarılacak muamelesi yapıldı. Koç holding ile anlaşma yapılıp barınma ihtiyaçları giderildi. Boş lojmanlar herhangi bir duyuru yapılmaksızın onlara tahsis edildi. Üniversitenin diğer fakültelerindeki hocalar ve çalışanlar ikinci değil beşinci sınıf vatandaş yerine bile konmadı. Jakobenist tıpçı rektör, Allah'tan korkmadan kuldan utanmadan elindeki imkanları bir gruba peşkeş çekerken ne kadar rahat gülümsüyordu. Bu yüz ifadesi, kendisinin de siyasete girme arzusunun arsızlığını yansıtması bakımından tüfekçinin üstündeki monttan farklı değildi. Merak ediyorum bunlar özel üretim mi, yoksa makama gelince bulaşık bir hal mi alıyor.

Faruk 04 Haziran 2023 23:03

????????????

Yazarın Diğer Yazıları