Mahir Temur

Yeter artık Başkan'ım, yeter!

Mahir Temur

Selahattin Gürkan yaklaşık 2,5 yıldır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı.

30 aydır bizler neyi tartışıyoruz!

Allah için cevap verin.

Biz Başkan Gürkan’ın icraatlarını en son ne zaman tartıştık!

Hangi projesini uzun uzadıya tartıştık!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu veya yapacağı hangi projesini enine-boyuna tartıştık.

Kaçımız fikir üretebildik!

Kaçımız Malatya’nın menfaatine bu “yapılacak” projelerin üzerinde kafa yorduk!

Başkan Gürkan geldiğinden beri konuşuyor!

Sürekli birilerine “ayar” veriyor!

Ya çalışanlarına “ayar” veriyor!

Ya eski dönemle ilgili kendi partidekilerine “ayar” veriyor!

Hızını alamıyor basına “ayar” veriyor!

Yeri geliyor belediyelere “ayar” veriyor!

Yeri geliyor STK’lara “ayar” veriyor!

İlk 2 yıl sürekli “birileri” ya daire başkanı oldu ya genel müdür oldu ya müdür oldu!

Daha kendi ekibini dahi kuramayan Başkan Gürkan Malatya’da ne kadar “ekip” varsa hizaya çekmeye çalışıyor!

Ben hayatımda bu kadar “ezik” gözüken bir Malatya görmemiştim.

STK’ların yüzde 99,9’u bir çift laf dahi edememezken odaların başı sayılacak Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in 3 metre uzağında gözüne baka baka “STK’lar kendine çekidüzen verecek” sözüne sessiz kalınıyorsa…

Tüm bürokrasinin amiri Vali Aydın Baruş’a maske mesafesindeyken “Bürokrasi de kendisine çekidüzen verecek” denilirken sessiz kalınıyorsa…

Kameralar, kayıt cihazları eşliğinde “Jetonlu basın da kendisine çekidüzen” verecek denilirken Allah’ın bir kulu o salonu terk etmiyorsa ve akşam her ay Büyükşehir Belediyesi’nden bi ton para aldıkları bilinen yerel kanallar bu “çekidüzen” haberini sıradan bir haber gibi veriyorsa…

Bu şehir bitmiş demektir!

Bu yazıyı yazarken dahi utanıyorum!

Aynı meslekte “ezikler topluluğu” içinde görülmekten dahi sıkılırken el arabasını alıp gidip limon satmak istiyorum aslında…

Vallahi de billahi de bi şeyler karalamaktan o kadar çok utanır hale geldim ki…

Sürekli bu mesleği bırakmayı düşünüyorum.

 “Jetonlu basın” yok mu?

Bunun mücadelesini yıllardır veriyorum.

Bugün bir ayağım çukura düşse diğer ayağımı kimlerin çukura atacağını iyi biliyorum.

“Jetonlu basın” ile mücadele Başkan Gürkan gibi verilmez!

Yılda bir bu tür genellemeli söylemler ile değil “icraat” ile verilir mücadele…

Namuslu gazetecilerin olduğunu bildiğim ve tanıdığım için gurur duyduğum arkadaşlarımın olduğu bu meslekte “paralı kalemler” ile aynı kategoriye sokulması ne kadar doğru?

Üç kuruş kazanmak için elinde fotoğraf makinesiyle muhabirlik yapan emekçi arkadaşların, bildiklerini yazmak için mücadele veren gazeteciler ile tek amacı bu mesleğin güzelliklerinden faydalanarak “kara kalemlik yapan” ve kendini bi halt sanan zevatlar ile aynı kategoriye sokulması zoruma gidiyor arkadaş!

Zoruma gittiği için yazıyorum!

*

30 ay oldu…

Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart…
Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart…
Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül…

Her aya tek tek bakalım…

Hangi aylarda Başkan Gürkan Malatya’yı germiş…

Hangi aylarda yaptığı konuşmalar yüzünden Malatya’nın gündemi değişmiş.

Hangi aylarda Malatya’nın sorunları tartışılmış.

Hangi aylarda…

Siz tutmuyorsanız yarın çeteleyi yazayım mı?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan lütfen artık belediye başkanlığı yapsın!

Yeri geliyor muhtarların başı zannediyor kendini…

Yeri geliyor STK’ların başı zannediyor…

Yeri geliyor tüm belediyelerin mülki amiri zannediyor!

Yeri geliyor kendisini vali yerine koyuyor!

Yeri geliyor gazeteciler cemiyet başkanı oluyor!

Peki bunların yerine kendini koyarken mevcut sorunlar düzeliyor mu?

Malatya’da “tek adamlık” yapma girişimi veya öyle bir algı yaratmanın bu memlekete faydası olmadığı gibi Gürkan’ın siyasetine de faydası yoktur.

Yarın ne diyeceğini ekibi dahi bilmezken bu kadar üstünkörü konuşan bir siyasetçi önce kendi görev ve sorumluluklarına bakmalıdır.

Ben bunu bilirim bunu söylerim…

Başkan Gürkan’ın bu tavrı ne Malatya’ya ne Büyükşehir Belediyesi’ne ne de direkt kendisine bir faydası yoktur.

Yeter artık Başkan’ım, yeter!

Malatya’yı artık germeyin lütfen!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 26
Hasan özkan 18 Eylül 2021 13:31

Kahraman ile korkak arasında 5 dakika fark varmış.Yürekli ve düz insanlara memleketin ihtiyacı var. Muhteşem olana değil işini yapana her sektörde ihtiyaç var.Kalemine yüreğine sağlık.

Ömer 17 Eylül 2021 16:13

Başkan ve adamları çok güçlü ve hırslı herkesi dize getirecekler.

Tuncay 17 Eylül 2021 14:14

Halit bey ben de bir avukat tanıyorum hem avukat hem meclis üyesi hem büyükşehirde hem Yeşilyurtta hem üniversitede hem Kızılay'da görevi var. Adamın güvenlik şirketi bile var. Kaç maaş alıyor bu kadar işi nasıl yetiştiriyor aklım almıyor.

Halit 17 Eylül 2021 13:29

Çete boyutunu bilmiyorum ama son yıllarda bazı isimler ve firmalar Malatya'da çok ön planda. Onlardan izinsiz kuş uçmuyor. Her büyük işte ortaklıkları konuşuluyor, doyumsuz adamlar. Kendilerini Malatya'nın sahibi olarak görüyorlar her yeri kafalarına göre dizayn etmeye çalışıyorlar. 3 maaş 5 görev her yerde aynı adamlar karşınıza çıkıyor.

hamza 17 Eylül 2021 11:55

malatyanın, gürkan gibi bir başkanı hak ettiğine bir kez daha şahit oluyoruz, elbirliği ile işlevsiz hale getirilmeye çalışılan bazı stk lar, yapılan yığınlarca, haksızlığa, yalana ve yolsuzluğa hiç tepki vermeyen jetonlu basın, uyuyan ve hep tatlı rüyalarla uyutulan bir halk,kimse bana değmesin diyen vekiller ve il yönetimi , gürkanın müdürü gibi çalışan bir vali, başarılı olanların devre dışı bırakılıp, ya emekliliği gelmiş yada geçmişi şaibeli olan belediye çalışanı, kısacası taşların bağlandığı bir şehir

Fino 17 Eylül 2021 09:15

Dürümcü Ali abimiz çok kızmış :((((((

Raşit 17 Eylül 2021 09:09

Bir kurumda Seninle ilgili bir muhabbet geçiyordu bende konuya dahil oldum dedim bunu birileri Mahir beye yazdırıyordur yada dedim yarın bunada Reklam verseler buda aynısı olur diye eleştirmiştim Arkadaş Bana dediki Mahirle ben okadar samimiyim bir keresinde şöyle arada bizi öv dedim dediki Bana bu kelimeyi bir daha söyleme ben gördüklerimi bildiklerimi yazarım demişsin Yani şunu söylemek istiyorum seni jeton gibi kullanamazlar ondan emin ve şahit oldum Hakkını Helal et Arkandan konuştuk. Belediye Başkanına gelince Türkiye’nin en büyük yatırımı dedi yaptıkları neyse sonra Avrupa’nın en çok asvaltını döktüm dedin Yetmedi Dünyanın dedin yetmedi Galaxsi dedin dedin de dedin Sonuç Büyük şehir Belediye başkanları için yapılan Ankette ilk 10 da yoktun Baktın tepkiler gelecek Malatyada program yaptın belde ilçe başkanlarını topladın ödül töreni düzenledin oda yemedi Hayırdır

Bekir 17 Eylül 2021 06:54

Motaşın işlerini çalışanlardan biri kendi akrabalarına yaptırıyor etikmi bu şimdi

Karabaş Çetesi 17 Eylül 2021 06:37

Karabaş Çetesi 3 yıldır Malatya'da bir çetenin izini sürüyorum. Kurumları ele geçiriyorlar. Her yere kendi adamlarını atıyorlar. İhaleleri belli şirketlere yönlendiriyorlar. Şirketler, yatırımlar, gayri menkuller farklı şehirlerde farklı isimler üzerine yapılıyor. Çok profesyoneller. Gözlerinizin içine bakarak su gibi yalan söylüyorlar. İktidar muhalefet her partide adamları var. Her dönem gemilerini yürütmüşler ama hiçbir dönem bu kadar güçlü olmamışlar. Ortak yanlarından biri saçlarını siyaha boyatmaları o yüzden bunlara Karabaş Çetesi diyorum. Atatürkçü, İslamcı, Ulusalcı, Milliyetçi, Orta Yolcu, her düşünceden adamları var. Çetenin izini sürmeye devam.

Hakan 16 Eylül 2021 22:36

Sezgin bey biraz konuya açıklık getirir misin ? Ne demek aile şirketi oldu? Tahmin ediyorum hangi kurum olduğunu , bir kaç müdür ve daire Başkanı kızını,oğlunu yeğenini aldı hepsi bu ! Dışarıda binlerce gencimiz iş ararken, kadrolar hep zengin okumamış gençlerle doldu. Mahir bey keşke bu konuyu da yazsanız.

Süleyman 16 Eylül 2021 22:26

Sizi buradan değilde yüz yüze tebrik edeceğim birgün :) ara sıra görüyorum , rahatsız etmemek için gelmiyordum.Ama bu defa karşınıza çıkacağım Mahir bey. Ayrıca başkan yakında kendisini Mehdi ilan ederse hiç şaşırmayacağım. Neyse başkan millete ayar vereceğine daire başkanlarına ayar versin. İsim verip rencide etmek istemiyorum kendisini ama , kendi evinin inşaatında personelini bedavaya çalıştıran daire başkanına ayar versin önce ( misal maski de bir daire Başkanı )

Mirro 16 Eylül 2021 20:37

Mahir bey kardeşim vekillik seçiminde ilk sıraya konur bak demedi deme kış gelmiş sinek ilacı sıkılıyor mahallelerde ne yazarsan yaz ne dersen de onlar mutlaka bir yol bulur kendini haklı kılarlar.vekili olmayan büyük köy Malatya'da bırak baskanda olmasın kafasına göre takılsın şunun şurasında çoğu gitti azı kaldı.

Sezgin 16 Eylül 2021 20:31

Adalet adminli arkadaşa katılıyorum Selahattin başkanım kurumun bir tanesinde öyle şeyler dönüyorki hele kimin ne açıklarını ne terbiyesizliklerini genel müdürünüz kapattı koca kurum bunu biliyor sizede sürekli yalan söylüyorlar kurumu aile şirketine çevirmişler

Adalet 16 Eylül 2021 19:16

Selahattin Başkanım Genel Sekreterin Yardımcıların İNSAN KAYNAKLARI DAİRE Başkanın ve diğer daire başkanlarının bir kısmı bunları gözden geçir sana zarar veriyorlar hak adalet için uğraşıyorum diyorsun seni vatandaşına ve personeline karşı düşman ediyorlar herkes kendi yakınının ünvanını değiştirdi istediklerini yaptılar istediklerini yapıyorlar sorunca Selahattin başkanın talimatı diyorlar arkandan kuyunu kazıyorlar dostun yok düşmanın çok başkanım siyasete el atmadan gazetecilere ayar vermeden önce ekibine ayar ver yoksa bu ekip seni gittikçe insanlardan soğutacak vesselam….

Aydın 16 Eylül 2021 18:38

Malatyanın valisi mi varmış? Vekilleri mi varmış? Malatyayı Malatya yapan selahattin gurkandir. Eskiden malatya yoktu, selo var etti. Her gün 30bin km asfalt yapıyor.malatyanin sorunu kalmadı ya selo sayesinde

Mücahit 16 Eylül 2021 18:31

Aklı selim çağrılar için muhatabının dinleyen,bilen,itidalli ve sağduyulu olması gerekir Mahir bey..Bir geleneğin,bir davanın ve bedel Ödemiş birinin olması gerekir..Yorma kendini!

Bülent 16 Eylül 2021 17:52

Bu kadar rahat atıp tutmasının sebebi şu. Kiminle karşılaşırsa seni kastetmedim diyor. Arkandan konuştukları ile yüzüne konuştukları çok farklı. Ahmet Çakır ile borç tartışması olurken her karşılaştığı yerde başkanım aramızı bozmaya çalışıyorlar inanma, ben sana hiç öyle birşey der miyim diyordu. Arkasından da demediğini bırakmıyordu. Teyit etmesi kolay. Bu kadar attı tuttu ya ağzından bir isim çıkmayacak. Ne bir gazeteci ne bir siyasetçi ne de bir STK. Kılıçdaroğlu'na bile adını vererek bir kelime söylemeye cesaret edemez. Çünkü bunlar her dönemin adamı ve herkese bir gün işlerinin düşeceğini biliyorlar.

Tarihi yazanlar 16 Eylül 2021 17:08

Mahir kardeş sen bu yazınla jetonla çalışmadığını omurgalı olduğunu da ortaya koymuş oldun. İçinden yara almak korkusu duyup birde basın kimliği taşıyan ve bir de susan konuşmayan bir güruh var onların kavgasını sen ver me değmez Malatya tabiriyle “ölem sana yazığ” Başka bir gurup var ki bunlardan da beter “aslında öyle demek istemedi böyle demek istedi deyip jetonu yutanlar” Kardeş tarihi hep kötüler yazmış iyiler hep bedel ödemiş Çok geçmez, seni de tutuklatırlarsa şey pardon sustururlarsa şaşırmam. Bir de senin oraya hırsız neyin dadanmıştı bilgisayarını mı götürmüşlerdi ne oldu o işin akibeti Merak işte belki güvenlik açığı oluşmuştur Belki ip takip edilidir Belki birileri birilerine seven sevmeyen yorumcularını bilgi veridir Belki belki belki Bu dönem basın içinde muhalif olmak Güç cesaret ister Sen de var kıymetlimizsin Vesselam Ebirleri körola gadam Mesela CHP ekibi niye yimpaş önüne gidip bir açıklamada orada yapmaz Üf çok sıkıldım Gidip yatacam

Kaysı kentli 16 Eylül 2021 16:50

Benim paramla vergilerimle su paramla Basına para dağıt reklam adı altında sonra deki Basın Jeton Buna herkes ….. Güler Jeton diyor Basına Aylık Malatya’daki uydu kanallarına Belediye şirketleri üzerinde 100 bin TL ye yakın ödeme Gazetelere yaklaşık 80 Bin TL internet sitelerine aylık 30-40 bin arası ödeme yapıldığı iddia ediliyor Allah Aşkına 2 uydu kanalını her Akşam 19:30 haber bülteninde izlermisiniz 40 dklık haber bültenin 30 dk sı Selahattin Gürkan Haberleri Buradan soruyorum Kim Kime ücretsiz(JETONSUZ) bu kadar haber yapar Burada jeton kim jetonu yuvaya atan kim Hodri Meydan Açıkla

Çetin 16 Eylül 2021 16:49

Keyfine bak kardeşim. Hangi ilde bu kadar gülmeye, dalga geçmeye, eğlenmeye müsait bir başkan var? Hiçbir ilde ilçede bulamazsın kasabalarda bile yok. Adam her gün rekor kırıyor, pot kırıyor. Matematik ilmini yeniden yazıyor. Koca profesörleri karşısına alıp masal anlatıyor. Bir zorluk varsa altında çalışanlara var sana bana hava hoş. Dayak, küfür, hakaret bize düşmüyor Allah'a şükür. Malatya 5 yıl kaybetti, bir 5 yıl daha kaybedebilir bu kötü ama bizim demokrasi de böyle kardeşim ne yapalım. Kimi reisin hatırı diyor, kimi dinsizin hakkından imansız gelir diyor. Herkes korkmuş köşesine çekilmiş, vali, vekil, zengin duymamazlıktan geliyorsa ben mi kahramanlık yapayım?

Ali 16 Eylül 2021 16:39

Eline yüreğine sağlık. İyiki varsın.

Mustafa1453 16 Eylül 2021 16:34

Mahir Abi Şevket Keskinden Bahsediyosun Adam Yaklaşık 20 yıldır Esob Başkanı sence Bu Amca Bu kadar yıldır Nasıl Kalıyor Cevabı senin yazdığın yazının içinde Aman Benim Koltuğum gitmesin Malatyaya kime ne olursa olsun zihniyeti Ama 2023 yakın

YILDIRIM 16 Eylül 2021 16:28

“ Hiçbir şey bilmeyen başkan “

Yeter Mahir yeter 16 Eylül 2021 16:06

Bir bırakmadın siyasilerin peşini adamlar düz vites gidiyorlardı ayarları bozma

Huzur 16 Eylül 2021 15:56

mahir sakın yılma kardeşim..yaptığın işin sorumluluğunu bil.elbet birgün bu görülecektir

Yasin Bey 16 Eylül 2021 15:50

yeter artık başkan gerçekten yeter artık yıldık

Yazarın Diğer Yazıları