Yasir Keskin

Gevrek'e Araştırma Çatısı Gözüktü

Yasir Keskin

Kayserispor karşılaşmasında, alınabilecek herhangi bir kötü sonuç sonrasında kulislerde istifa edeceği konuşulan Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, bölümü geçmek için adeta bütün tuşlara basmaya başladı. Başkan Gevrek’in bu tutumu her ne kadar bize anlık olarak iyi hissettirsede, sonuç olarak kulübü zora sokabilecek bir  harekettir. Çeşitli yorumlarda bu tepkiyle birlikte hakemlerin artık daha dikkatli olacakları söylensede, bu durumun ters tepip Yeni Malatyaspor’un aleyhine olabileceğinide üzülerek ifade etmek istiyorum. Bir hakeme karşı sergilenen bu davranış, diğer hakemleride tetikleyebilir. 

Sık sık hakemlere saldırmasıyla ünlenen Başkan Gevrek, sinirlerini kontrol etme noktasında ciddi sorunlar yaşıyor. Yıllar önce, Tokatspor karşılaşmasında maçın hakemlerine yönelik olarak sergilemiş olduğu davranışlar neticesinde 440 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmıştı. Gevrek o zaman İnönü Stadyumunun çevre yapısının müsait olması hasebiyle içeride oynanan karşılaşmaları, çevredeki evlerin damlarından izliyordu. Lakin yeni stadyumun çevresinde buna uygun bir alan yok. Bu yüzden Başkan Gevrek’in alacağı ceza sonrasında, maçları Turgut Özal Araştırma Hastanesinin çatısından dürbünle izlemesini öngörüyorum. 

Ertaç Topları Tutacağına Başkanı Tuttu

Tosun Paşa filminden hatıralarımıza kazınan bir replik vardı… Hemşehrimiz Kemal Sunal’ın: “Tutmayın küçük enişteyi salıverin gitsin” repliği…
İşte tam da Başkan Gevrek’in, maçın hakemi Hüseyin Göçek’in üzerine gittiği anlarda aklıma geldi bu replik. Hakikaten de tutmayın salıverin Başkanı, salıverin de kırsın şu hakemin ağzını burnunu dedim kendi kendime. Buz gibi bir su serpsin yüreklerimize diyordum ki… Birden son haftalarda o harikulade performansından bir eser kalmayan Ertaç çıkıverdi. Tuttu Başkanı. Başkan her ne kadar Ertaç’tan kurtulmaya çalıştıysa da başaramadı ve kalabalığın da müdehalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. 

Daha sonra, yaklaşık 20 dakika boyunca bir türlü sakinleştirilemeyen Başkan Adil Gevrek, ısrarla hakemlerle konuşmak istediğini belirtti. Çok soğuk bir havada, daha fazla saha içerisinde beklemek istemeyen hakemler, yoğun bir güvenlik önlemiyle birlikte içeriye ancak alınabildi. Daha sonra içeride neler oldu, neler bitti? Orası muallak. 

Futbolculardan Haklı İsyan!

Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan Sadık Çiftpınar ve Adem Büyük adeta tüm kamuoyuna bir haykırışta bulundular. Ağlamaklı ve bir o kadar sinirli konuşmasıyla isyan eden Sadık, yapılan haksızlıklara artık dur demek gerektiğini söyleyen ve bir o kadar da Sadık kadar kendisi sinirli olan Adem Büyük. Alabilecekleri her türlü cezaya rağmen, hakemlerin ukala tavırlarından şikayetçi olan oyuncular, hakkımızı nerede arayacağız diye soruyor. Biz de soruyoruz hakkımızı nerede arayacağız? Yeni Malatyaspor’u bitirmek için daha neler yapacaksınız? Bizimle alıp veremediğiniz ne? 

İşimizi Hakemlere Bırakmamalıydık!

İyi ya biz hakemleri eleştirelim. Tabiki eleştireceğiz. Fakat bizi bu girdaba sokanları da eleştireceğiz. 
Sayın Gevrek ve yönetimi, neden yeterli düzeyde transfer yapılmadı?
Sayın Sumudica, neden 5’li sistemden bir türlü vazgeçemedin? 
Sevgili futbolcular, şimdiye kadar neredeydiniz?
Çok kıymetli taraftarlar, neden stadda esameniz bile okunmuyor? 
*
E biz ikinci yarı transfer yapacağız. Ama paramız yok. Önce para bulmamız lazım.
Aha işte kardeşim 4’lü sistemle çıktım. Ben ne yapayım şansızlık…
E biz de büyük maçlara geliyoruz ya kardeşim, daha ne yapalım. 
*
Verilecek cevaplar bunlar. Bu cevaplar beni tatmin etmiyor açıkcası. Ligin başında, insanların size bilendiği böylesi bir sezonda böyle bir kadroyla lige başlamak açıklanabilir bir durum değildir.

Haftalardır inatla yapılmayan oyuncu değişiklikleri ve hatalı sistem, (bu maçın ikinci yarısında o 5’li sisteme tekrar dönüldü) ilk yarının bitimine son iki hafta kala bize bir şey kazandırmaz.

Haftalardır oynanan karşılaşmalarda stada gelmemek, tribünleri boş bırakmak bu takıma bir yarar sağlamaz. Sadece büyük maçlarda, o da kimi desteklediği belli olmayan insanların tribünleri doldurmasıyla bu gemi yürümez. 

Not 1: Selam olsun -5 derecede takımına destek olmaya gelen taraftarlara. Yuh olsun takımı yüz üstü bırakan, maça gelme tenezzülünde bile bulunamayanlara.

Not 2: İlerleyen günlerde süreç nasıl işler bilemiyorum. Fakat istemeye istemeye söylüyorum. Sanırım o sene bu sene…

Yorumlar 1
Karahanlı 24 Aralık 2021 19:36

Kaybedeceğimizi bile bile sevmek saflığımızdan değil aşkımızdan.. Var ol Şehr-i Malatya..

Yazarın Diğer Yazıları