Yasir Keskin

Kaplan Değil Kedi

Yasir Keskin

Yaa işte böyle dalga geçerler adamla… Siz 3 sezondur aynı tas aynı hamamla oynamaya ve yönetmeye devam edin. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. Yeni Malatyaspor’un sonuda Efsane Malatyaspor gibi mi olacak? Bekleyip göreceğiz. Lakin biz bu senaryoyu ne düşünmek istiyoruz ne de yaşamak. Bu şehir o karanlık günlere bir daha asla geri dönmek istemiyor. Bu şehir, hayallerinin bir kez daha yerle bir olmasını kaldıramaz. O yüzden ya adam gibi yönetin ya da bir an önce en büyük hizmeti yapıp istifa edin. Tıpkı İrfan Buz gibi…

Maçtan önce, tabi yenileceğimizin bilincinde olarak gittik stada. Aslında bu maçı kaybetmemizin hayırlı olacağını düşünüyordum. Çünkü İrfan Buz bu maçı kazanır ise otomatikman kendisine yeni bir şans doğuracaktı. Bu nedenle mağlubiyet almamız daha hayırlı oldu. Milli araya girdiğimiz için yeni bir hocanın takımı çalıştırması ve takıma adapte olması, İrfan Buz’un bu maçı kazanıp ardından oynanacak olan 3-5 maçı kaybetmesinden daha iyidir diye düşünüyorum. Böylelikle yeni gelen hoca da takımla daha fazla antrenman yapma ve takımı tanıma fırsatı bulacaktır. Bu da bizim lehimize olacaktır. (Tabi sorun hocadaysa…)

Neden sorun hocadaysa diyorum? Hatay maçına kadar oyuncuların hocayı istemediğini ve hocanın yollanması için çaba sarf ettiklerini düşünüyordum. Fakat Hatay maçı sonrasında bu fikrim değişti. Daha doğrusu değiştiden ziyade bir ikilemde kaldı. Acaba gerçekten hocanın üzerine mi oynandı? Yoksa oyuncular para mı alamıyorlar? Hatay maçında, öyle rezil öyle vurdumduymaz bir oyun sergilendiki bu iş artık hocayı da aştı diye düşünmeye başladım. Çünkü oyuncular haftalardır alınan mağlubiyetlerin işe yaramadığını anlatırmışçasına bu maç ekstra kötü bir oyun sergilediler. Bariz bir şekilde oynamıyoruz dediler. Yapılan pas hataları bunun en büyük örneğidir. Adeta bir amatör oyuncu havasında oynayan; Haddadi, Wallace ve Hafez bu maçta başı çeken isimler oldu. Bu kadar rezil bu kadar kötü bir futbol ancak halı sahalarda izlenebilirdi ki biz bir SüperLig karşılaşmasında bu rezilliğe şahitlik ettik. Peki bu rezilliğin sorumlusu veya sorumluları kimler? Çok fazla soru sorduğumun farkındayım. Lakin bu sorular cevap bulmadığı takdirde daha çok sorulacak ve kafalarımızı kurcalamaya devam edecektir. 

Sayın Gevrek, geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor oyuncularının 3-4 aydır maaş alamadıkları iddiaları üzerine, Radyospor’a bir demeç vermişti. Sayın Gevrek’in tabiriyle; “Fotbolcuların” 3-4 maaş değil sadece 1,5 aylık maaşları verilmemişti. Gevrek bu maaşlarında kısa bir süre içerisinde ödeneceğini bildirmişti. Ben bugün bu konuya bir kez daha değinmek istiyorum ve soruyorum; futbolcuların maaşları düzenli olarak veriliyor mu? 

Özellikle bu hafta oynanan oyuna bakarsak bence maaşlar düzenli olarak verilmiyor ve futbolcular protesto amacıyla oynamıyorlar. Kadro olarak kötü olmadığımızın altını çizmek istiyorum. Gerçekten çok kaliteli ve yetenekli oyunculara sahibiz. Fakat haftalardır oynamayan oyuncular sayesinde bugün ligin en büyük küme düşme adayı olarak yorumlanıyoruz. Artık rakiplerimiz bizimle oynayacakları maçları ciddiye dahi almıyor. Hatta ve hatta 3 puan cepte havasıyla çıkıyorlar. Özellikle bu 4 haftada genel anlamda bir yarış içerisinde olacağımız takımlara karşı kaybetmemiz, hanemize çok büyük bir eksi olarak yazılacaktır. Umarım milli arayla birlikte bu sıkıntılar çözülür. Bu takıma yakışır bu şehre yaraşır bir hocayla da anlaşma sağlanır. Umarım aradan sonra bambaşka bir Yeni Malatyaspor izleriz.

Yazarın Diğer Yazıları