Yasir Keskin

Son demir bükücü

Yasir Keskin

Çok şükür… Haftalardır beklediğimiz galibiyet, aslında hiç de umudumuzun olmadığı bir maçtan geldi. İrfan Buz ile yolların ayrılmasından sonra gelen Sumudica hamlesiyle birlikte, bir nebze olsun içimiz rahatlamıştı. Şimdi ise tamamıyla rahatladık. 

Aslında bakarsanız pek de iyi oynamış olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Lakin gelen 3 puan bizi tatmin etmeye yetti. Rakibimizin de gücünü göz önünde bulundurduğumuzda, kötü mücadele ettiğimiz bir müsabakadan galibiyetle ayrılmak büyük şans.

Sumudica’nın, özellikle Adana Demirspor deplasmanından puanla dönebileceğine pek inanmıyordum. Tamam takım olarak çok kötü değiliz. Fakat hem Sumudica’nın takımın başında ilk maçına çıkacak olması hem de Adana Demirspor’un son zamanlarda çok formda bir takım olmasından ötürü, bu sonucu alabileceğimizi aklımın ucundan dahi geçirmemiştim. Yanlış düşünmüşte sayılmam. Bunun için kendimi yadırgamıyorum. Çünkü sahaya baktığımızda, bizden daha üstün oynayan bir Adana Demirspor takımı gördük. Özellikle ikinci yarıda, 2. golü bulduktan sonra çok fazla geriye yaslandık ve top hakimiyetini tamamıyla rakip takıma verdik. 

Buna istinaden, iyi bir şekilde alan savunması yapmaya çalıştık. Savunmamız, yer yer Demirspor’un kalemizde tehlike yaratan şutlarına engel olamasada genel anlamda iyi iş çıkardı. Zaten kaleye gelen tehlikeli toplarıda, -sağolsun canı oynamak istediğinde adeta bir panter kesilen- Ertaç savuşturmayı başardı. Oyunun ilk bölümüne nazaran daha fazla pozisyona giren Demirspor, Ertaç’ı bir türlü geçemedi. Haliyle Ertaç bu hafta takımın yıldızı olmayı başardı. 

Maça çok farklı bir dizilişle çıktık. Daha doğrusu farklılık dizilişte değil, oyunculardaydı. Alışık olmadığımız bir rotasyonla maça çıktık. Sağ kanatta; Mustafa Eskihellaç’ın yerine Hafez’in oynaması, normalde sol kanatta bir fırtına gibi esen Mounıur’un ise daha çok geriden oyuna dahil olmaya çalışması bunun en büyük örneğidir. Acaba Sumudica kontra atak taktiğini uygulamak için mi böyle bir rotasyona gitti. Bileklerine hakim ve gerisen rahat top çıkartabilecek Hafez ve Mounıur bu yüzden mi yularıda bahsettiğim tarzda oynadılar? 

Eğer bu taktiği doğru olarak analiz ettiysem, çok rahat bir şekilde bu yanlış bir taktiktir diyebilirim. Çünkü bu hamle hem Hafez’i hem de Mounir’i  etkisizleştirdi. Tabi Mounir yine kalitesiyle bir şeyler yapmaya çalıştı fakat diğer maçlara nazaran çok falza etkili olduğunu söyleyebilmek namümkün. 


Genel anlamda baktığımızda ise; stoperlerde herhangi bir sıkıntımız olmadığını söyleyebilir, fakat aynı sözleri bek oyuncularımız için söyleyemeyebiliriz. Acil olarak Haddadi-Hafez değişikliğine gidilmesi ve bu iki oyuncunun birbirleriyle rekabet haline girmeleri için sürekli olarak bir değişim yapılması gerektiği kanısındayım. Belki de oluşabilecek bir rekabet, her iki oyuncununda kendilerine çeki düzen vermelerine yarayacaktır. 

Orta sahaya baktığımızda, durumun orta halli bir düzeyde olduğunu görebiliriz. Maçtan maça değişkenlik gösteren oyuncu performanslarımızın, bir an önce ultra iyi bir düzeye kavuşması sağlanmalıdır. Şimdilik orta sahada ne çok iyiyiz ne de çok kötü… Maçtan maça değişkenlik gösteren bir durum ile karşı karşıyayız. 

Son olarak hücum hattına baktığımızda, yaptığı preslerle ve ataklarla rakibi zorlayan bir hücum hattı yapısına sahibiz. Güçlü fiziklere sahip olan hücum hattı oyuncularımız, rakip takımları zorlayabilecek düzeyde bir oyun sergilemeye çalışıyorlar. Bu tezimizi ise geçtiğimiz haftalarda, Tetteh’in en fazla ikili mücadele kazanan oyuncu ünvanını alması doğrulamaktadır diye düşünüyorum. 

Sumudica’ya ve ekibine hoşgeldiniz diyor, küme düşme mücadelesi vermeyeceğimiz bir sezon geçirmemizi diliyorum

Yazarın Diğer Yazıları