Yasir Keskin

Zamanlama Hatası

Yasir Keskin

Bu hafta deplasmanda oynadığımız Konyaspor karşılaşmasında alınan bir puan, günü kurtarmaya yetti. Fakat sadece günü kurtarmakla yetindi. Rakiplerimizin hanelerine birer birer yazdırdıkları 3 puanlar, zannedersem ikinci yarı Sumudica’nın istekleri doğrultusunda yapılacak olan transferleri de yetersiz bırakacak. Git gide daha kötü bir duruma düşen Yeni Malatyaspor, umarım ilk yarının bitiminde küme düşmeyi garantilemez. Takıma yeni katılacak olan isimlerin adaptasyon süreçlerinide hesaba kattığımızda, her geçen günün aleyhimize işlediğini söyleyebiliriz. Bu yüzden, mevcut kadro ile  ilk yarıda olabildiğince puan toplamamız gerekmekte. İlk yarıda kalan son 4 karşılaşmada en az 6-7 puan alırsak, ikinci yarıya biraz daha umutlu başlayabiliriz. Aksi takdirde kaçınılması güç bir hazin son bizi bekliyor olacak. 

Sumudica yapmış olduğu her basın toplantısında /röportajda bastıra bastıra takımın yetersiz olduğunu ve bu yüzden çok büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiriyor. Bir taraftar olarak, bende Sumudica’nın bu haklı isyanına katılıyorum. Fakat Sumudica’nın mevcut kadro ile sezonun ilk yarısını tamamlayacağını göz önünde bulundurarak, bu kadroyu daha verimli bir şekilde kullanabileceğinin altını çizmek istemiyorum. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine haykırışını yineleyen Sumudica; 10 oyuncusunun 20 yaşın altında olduğunu söyleyerek, gazeteci meslektaşıma neden Sumudica her maç sadece 2 veya 3 değişiklik yapıyor bunu düşünün diyerek, basın toplantısını terketti. 

Mevcut kadroya baktığımızda, bende Konyaspor karşılaşmasında Sumudica’nın maksimum 3 değişiklik yapabileceğini öngörmüştüm. Adem ve Walter değişikliği, Haqi Osman ve Mallan değişikliği son olarak ise Aabid ve Jospin değişikliği. Sumudica bu değişikliklerden sadece iki tanesini yapmakla yetindi. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Fakat yapılan oyuncu değişikliklerinin dakikalarına baktığımızda, olmasaymışta olurmuş diyoruz. En geç dakika 60-65 civarında yapılması gereken bu üç değişikliğin, sadece ikisinin 90. dakikalarda yapılmasının herhangi bir savunması olduğunu düşünmüyorum. Çünkü oyunun gidişatını etkileyebilecek, belkide 3 puanı hanemize yazmamıza yarıyacak olan bu değişiklikler, Sumudica’nın haklı haykırışının bir parçası değil. Walter bir tarafta dursun, diğer iki oyuncunun oyunun seyrini değiştirebilecek kapasitede olduklarını düşünüyorum. Hücum hattında hızı ve enerjisiyle fark yaratabilecek olan Osman ve geri hatta defansı daha da sağlamlaştırabileceğini düşündüğüm Jospin’in, oyuna çok daha erken dahil edilmesi gerekiyordu. Özellikle Konya’nın tüm hatlarıyla yüklendiği dakikalarda bu iki isim işimize yarayabilirdi. Fakat Ordinaryüs Profesör Doktor Marius Sumudica bu değiliklikleri oyunun bitimine dakikalar kala yapmayı uygun gördü. Buna rağmen çok kısıtlı (5 dakika gibi) bir sürede 2 gol pozisyonuna giren Haqi Osman’ın ısrarla oynatılmamasına bende herkes gibi tepki gösteriyorum. Özellikle bu konuda Sumudica’nın en büyük eleştirmeni olduğumu iddia edebilirim. Diğer konularda ise kendisine hak vererek ona güvendiğimi lakin biraz daha bu konudaki eleştirileri dikkate alarak, Haqi Osman’a daha fazla süre vermesini umuyorum. Bu nedenle, gerekirse taraftarımızın aynı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında olduğu gibi, bu hafta evimizde oynayacağımız Alanyaspor karşılaşmasında da Haqi Osman tezahüratlarıyla Sumudica’yı baskı altına almalarını rica ediyorum. Çünkü bu çocukta iş var, inanıyorum…

Maç hakkında pek fazla konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Oyunu özellikle ilk yarıda kontrol etmeyi başardık. İkinci yarıda daha fazla geriye çekilmemizin vermiş olduğu rahatlıkla yüklenen Konyaspor’un tehlikeli ataklarını da başta Ertaç olmak üzere takım olarak savuşturmayı başardık. Yer yer oyun bizim kontrolümüzden çıksada, oyunun geriye kalan büyük bir bölümünde rakibimize istediğimiz oyunu oynattık. 

Not: Haftanın notu yine Marius Sumudica’ya… Kenardan gelip oyuna direk etki edebilecek (özellikle Haqi Osman) oyuncuları biraz daha iyi bir zamanlamayla oyuna alırsa umutlarımız yeniden tazelenebilir. Aksi takdirde aynı tas aynı hamam…

Yazarın Diğer Yazıları