Yeni adayların para ile sınavı

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü, 2 Haziran'da yapılacak olağan genel kurul öncesinde tüzük açıklaması yaptı. Şu ana kadar Şevket Salik ve Muhammed Kılıç adaylıklarını açıkladı. Bu adaylık açıklamalarından sonra Yeni Malatyaspor Kulübü'nden flaş tüzük açıklaması geldi.

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü, 2 Haziran’da yapılacak olağan genel kurul öncesinde tüzük açıklaması yaptı. Şu ana kadar Şevket Salik ve Muhammed Kılıç adaylıklarını açıkladı. Bu adaylık açıklamalarından sonra Yeni Malatyaspor Kulübü’nden flaş tüzük açıklaması geldi.

Ajanstan gelen açıklamaya göre Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü’ne üye olmadığını bildiğimiz Şevket Salik ve Muhammed Kılıç’ın aday olmaları için tüzük gereği 500 bin lira bağış yapmaları halinde aday olabileceklerini duyurdu.

Konu ile ilgili Yeni Malatyaspor Kulübü’nün bir Divan Kurulu Üyesi ile konuştuğumuzda şu ifadeleri kullandı:

“Üye olmayan adayların 500 bin lira bağışta bulunması lazım. Ayrıca yeni adayların yönetim kurullarını en kısa zamanda Kulübe vermesi lazım. Çünkü yeni adayların yönetim kurullarındaki üye olmayanların 50 bin lira ve yedek üyelerinin ise 20 bin lira yatırması lazım.”

Anladığımız kadarıyla yeni adayların ve yönetimlerin aday olmaları için Kulübe iyi miktarda para yatırmaları gerekiyor. Şu ana kadar Kulübe resmi başvuru yapılmadığı biliniyor.

Ajanstan gelen haber şu şekilde:

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü, 2 Haziran Pazar günü yapacağı seçimli olağan genel kurul öncesinde kulüp tüzüğü gereği başkan adaylığı için yerine getirilmesi gereken kriterleri açıkladı. Açıklamaya göre kulüp başkanlığına aday olacak kişinin tüzük gereği en az 5 yıllık kulüp delegesi olması şartı bulunuyor. Ancak 5 yıllık üyelik kaydı bulunmayan kişilerin kulübe 500 bin TL’lik bağış yapması durumunda aday olabilecekleri açıklandı.

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü, yaklaşan seçimli kongre öncesinde kulüp başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği ile ilgili yerine getirilmesi gereken kriterleri açıkladı.

Açıklamada tüzüğün 59. maddesine dayandırılan aday olma kriterleri arasında, "Kulüp Başkanlığı için 5, yönetim kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5, denetim kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5, disiplin kurulu asıl ve yedek üyeliği için 10, sicil kurulu asıl ve yedek üyeliği için kıdem yılını doldurmuş olmaları gereklidir" ifadelerine yer verildi.

Yine tüzüğe dayandırılarak yapılan açıklamada üye olan kişilerin aday olabilmesi için 100 bin TL, üye olmayanlar için ise 500 bin TL’yi kulübe bağışlamaları gerekiyor.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme