Yeni Başkan Mahmut Kavuk: Odamızın ve sanayimizin gelişmesi için çalışacağız

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Malatya Ağaç Sanatkarları Odası Olağan Genel Kurulu'nda 134 oyun 70'ini alarak Başkan seçilen Mahmut Kavuk, seçim sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Malatya Ağaç Sanatkarları Odası’nın çiçeği burnunda başkanı Mahmut Kavuk, yapılan Genel Kurul’da şahsına ve yönetimine oy vererek destek olan üyelere teşekkür ederek başladığı açıklamasında, “Genel Kurulu’muz, Odamıza ve Ahilik kültürünün ahlak anlayışına yakışır bir ortamda gerçekleşti. Öncelikle Divan Kurulumuzu ve Odamızın tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Elbette en önemli teşekkürü, bize teveccüh gösteren ve güvenen üye esnaflarımız hak ediyor” şeklinde konuştu.

OY VEREN VERMEYEN HER ÜYEMİZİ BAĞRIMIZA BASACAĞIZ

Seçimlerin, demokrasimizde olduğu gibi meslek örgütlerinin de vazgeçilme bir parçası olduğunu dile getiren Başkan Mahmut Kavuk, “Genel Kurul sonucunda 70 oy alarak Oda Başkanlığı görevini üstlenmiş olduk. Seçimler, demokrasimizin olduğu gibi meslek örgütlerimizin de vazgeçilmez bir parçasıdır. Dolayısıyla seçimlerden sonra yapılması gereken oy veren, vermeyen her üyemizi bağrımıza basmak ve odamızın ve üyelerimizin menfaatlerini koruyarak onlara hizmet etmektir. Bu anlayışla, üye esnaf ve iş adamlarımıza en iyi hizmeti sunanın gayreti içerisinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

ŞEFFAF OLACAĞIZ, BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Ağaç Sanatkarları Odasının hizmet yeri olduğunu ve yönetim olarak bu anlayışla hizmet üreteceklerini söyleyen Kavuk, her yıl düzenleyecekleri toplantılar ile geçen bir yılın değerlendirmesini üye ve esnaflarla paylaşacaklarını ve üyelerin görüşlerini dinleyerek, ağaç sanatkarlarının gelişmesi yönünde birlikte yürüyeceklerini söyledi. Başkan Mahmut Kavuk, “Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin her üyemizin hakkını, hukukunu korumaya gayret edeceğiz. Ahilik terbiyemiz de bunu gerektirir” dedi.

HEDEFLERİMİZİ ADIM ADIM HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Başkan Mahmut Kavuk, yeni oda yönetimi olarak kısa ve uzun vadede önemli hedeflerinin olduğunu ifade ederek, ilk icraatlarından birinin Ağaç Sanatkarları Odası esnaflarının mevcut yerini koruyarak, yeni bir sanayi sitesinin kurulması olduğunu dile getirdi. Kavuk, Sanayide kapatılmış olan ve kullanılmayan Oda binasına da değinerek “Sanayi sitesinde yıllardır kapalı olan Oda binamız var. Bu binamızın tadilatını en kısa sürede tamamlayıp düzenlemeler yaparak hizmete sunacağız. Böylece Odamızın, kendi yuvasında esnaflarımızın içerisinde bir iletişim mekanı olacaktır” şeklinde konuştu.

ESNAFLARIMIZ YALNIZ DEĞİL!

Oda esnafları ile birlikte mesleki tecrübeyi geliştirmek ve yeniliklerden haberdar olmak için, yut içi ve yurt dışı gezi ve fuar programları düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Mahmut Kavuk, esnafların yaşayacağı hukuksal ve ticari konularda Oda olarak esnaf üyelerinin yanlarında olacaklarına vargu yaptı. Kavuk, “Esnaflarımız, artık yaşayabilecekleri tüm hukuksal konularda Odamızın desteğini yanında hissedecektir. Bunun için çalışmalarımızı tamamladık ve bir hukuk ve danışmanlık firması ile görüşerek anlaşmaya vardık” ifadelerine yer verdi.

BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ…

Malatya Ağaç Sanatkarları Odası Başkanı Mahmut Kavuk açıklamasını şu sözlerle noktaladı:
“Biz ekip olarak elimizi taşın altına koyduk. Üye esnaflarımızın da desteği ile hizmet etmeye gayret edeceğiz. Görev süremizce hep bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve bu güçle geleceğimize sahip çıkarak Odamızı ve Malatya sanayisini güzel günlere taşıyacağız.”

Bakmadan Geçme