Yeni bir Hakimbey vakası mı? Tabutta rövaşata!

6 Şubat depremlerinden sonra kolonlarında tahta parçaları olduğu ortaya çıkan Bilgen Park Konutları'nın ağır hasardan orta hasara çevrildiği ortaya çıktı! Yeni bir Hakimbey Apartmanı vakası yaşatmak istiyorlar!

6 Şubat depremlerinden sonra kolonlarında tahta parçaları olduğu ortaya çıkan Bilgen Park Konutları’nın ağır hasardan orta hasara çevrildiği ortaya çıktı! Yeni bir Hakimbey Apartmanı vakası yaşatmak istiyorlar!

Haber- Mahir Temur

Bostanbaşı mahallesi Zincirkıran sokakta yaklaşık 3 yıl önce inşa edilen Bilgen Park Konutları, 6 Şubat depremlerinden sonra birçok yaygın medyada haberlere konu olmuş, kolonlarda gözle görünen tahta parçalarının olması hayretle karşılanmıştı.


4 blok ve 172 daireden oluşan Bilgen Park Konutları’nın A Bloğunda gözle görülür tahta parçaları çıkmış, açık bir şekilde kolonlardaki demirlerin hasar gördüğü ve demir bağlantılarının olmadığı görülüyordu.

ÖNCE AĞIR HASAR SONRA ORTA HASAR!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Malatya İl Müdürlüğü yetkililerin ilk incelemesinde Bilgen Park Konutları’nın 4’ü de ağır hasar almış ama yapılan itirazlar sonucu 2 bloğun orta hasara çevrildiği ortaya çıktı.

Kolonlarında tahta parçaları gözle görülen A blokta oturan bazı site sakinlerinin itirazı sonucu orta hasara düşürüldüğü öğrenildi.

Bilgen Park Konutları’nın müteahhidi M.B.’nin  bazı site sakinlerini organize ettiği iddiaları konuşulurken, kolonlarında tahta parçaları çıkan, sonradan orta hasara çevrilen A Blok ve D Blok için güçlendirme ruhsatı alınmak için Yeşilyurt Belediyesi’ne müracaat edildiği de öğrenildi.

SIRA DİĞER BLOKLARDA MI?
Bilgen Park Konutları’nın 2 bloğunun 2 kez verilmiş ağır hasar raporu var.

6 Şubat depremlerinden sonra B ve C bloklar önce ağır hasar raporu almıştı. Yapılan itirazlar sonucu tekrar ağır hasar raporu verilen B ve C blokları için bazı site sakinlerinin mahkemeye başvurduğu ve mahkemenin de yürütmeyi durdurma kararı aldığı iddiaları ortaya çıktı.

2 kez ağır hasar raporu bulanan B ve C bloklarında oturan sakinler, yeni bir Hakimbey Apartmanı vakası yaşatmak istiyorlar dedi.

Kayısı Haber’e konuşan site sakinleri çok tedirgin. 

88 daireden oluşan 2 bloğun sakinleri Bilgen Park Konutları’nın müteahhidinin bu işleri organize ettiği görüşündeler. Site sakinleri adına mahkemeye başvuran avukatın ayrıca müteahhit M.B’nin de avukatlığını yaptığını dile getiriyorlar.

TABUTTA YAŞAMAMIZI İSTİYORLAR!
Kayısı Haber’e konuşan M.E., “Yeni Bir Hakim Bey Apartmanı vakası yaşatmak istiyorlar bizlere. Sivrice depreminden sonra yaşanılan ihmallerden dolayı 78 insanımız vefat etmedi mi? Burada da aynı şeyin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bir diğer site sakini ise “Tabutta yaşamamızı istiyorlar” dedi.

Haber: Mahir Temur

Yorumlar 27
İNŞAAT MÜHENDİSİ 17 Mart 2024 22:39

kolon kiriş birleşim bölgeleri olan yük aktarım noktalarında kalıcı hasar plastik mafsal atmış , taşıma kapasitesi düşmüş yükü güvenle stabil halde aktaramaz hale gelmiş donatı açılmış bu tarz binalar güçlendirilmez güçlendirilsede can güvenliği açısından yetersiz kalır .

Ahmet 24 Aralık 2023 19:48

Yargıya intikal etmiş bütün yapıların ağır hasarlı olduğuna inanıyorum. Benim binama Çevre şehircilik 3 defa ağır hasar raporu vermiş iş yargıda Fahrikayahanda Hilalpark yanı inanmayanı

Depremzede 04 Aralık 2023 03:29

Bircok yorum var yalan haber vs mahkeme en dogrusunu bilir siz uzmanlardan iyi mi bileceksiniz diye. Bu zamana kadar Fırat Üniversitesinden inonuden o kadar hoca getirdiler hem de orta hasar isteyenler diğer insanları etkilesin diye getirdiler. Ses kayıtları da mevcut. Hepsi b ve c nin aşırı sıkıntılı olduğunu kesin ağır hasar olması gerektiğini hatta a ve d bile sıkıntılı olduğunu ifade etti. 2 hafta önceki toplantıda üniden gelen hoca direkt ağır hasar dedi. Siz güçlendirme firmasını getirip gösterirseniz tabi guclendirirlir bisey yok der.

Bilgenpark sakini 03 Aralık 2023 17:15

Ben B blokta oturuyorum. Arsa sahibide değilim. Bütün yatırımımın üstüne kredi çekip aldım aldım daireyi. Ama bazı komşularımı anlayamıyorum. Aşağıda caddepoyrazın yukarıda berkay inşaatın yıkımlarını gördük. Bizim binadan daha kötü durumdaydı. Berkay inşaatın binası dinamitle patlatıldı ona rağmen yıkılmadı. Komşularım elindeki malı yıktırmaya niye bu kadar niyetli. Sanki her kolon patlakmış gibi söylüyorlar. Her blokta 1-2 tane var öyle. Ve bunlarda hocaların söylediğine göre güçlendirmeyle çalışmaya devam edecek kolonlar. Bence kimse kimsenin gazına gelmemeli

Fevzi_44 03 Aralık 2023 03:02

Tüm birikimimizi buraya yatırdık. Bir gecede hepsi uçtu gitti. Hasbelkader babadan arsa sahibi olup ,tek kuruş vermeden ev sahibi olan birilerinin mal sevdası yüzünden bu stresi yaşıyoruz. Benim dairem 4. Katta duvarlar yerle bir. Binada birçok kolon patlak. Bina bariz ağır hasarlı ama ölmüş eşeği diriltmeye çalışıyoruz. Hayatımızın geri kalanında belki telafi edemeyeceğimiz bir maddi kayıp yaşadık. Diğer taraftan da bu uyanık arkadaşların müteahitin kendini temize çıkarmak için vermiş olduğu gazla insanları ikna çabaları,olmadı mahkeme kararıyla güçlendiririz ,payınıza düşeni ödemezseniz icradan dairenizi sattırır tahsil ederiz şeklindeki tehditlerine maruz kalıyoruz. Komşu dediğimiz insanlardan böyle şeyler duyuyoruz. Yazıklar olsun.Deprem enkazındaki cesetlerden altın çalanlardan ne farkınız var?

Mimar 02 Aralık 2023 21:40

Bu deprem insanların huylarını da bozdu, sırf çıkarlarınız için analizi bile belli olmayan binaları yıktırmak akıl işi değil, bu sitede çok mühendis var galiba adam çıkmış yapıldığında C30 dünü nasıl C 34 çıkar diyor, adamın iyi betonun belli bir süre C sinin yükseleceğinden haberi bile yok

ahmet 02 Aralık 2023 17:40

Hafif hasarlı sitemiz komşuların son kontrol sırasında AFAD yetkilisine baskısı sonucu orta hasar yazıldı. Bakanlık onaylı firma performasn testi sonucu üniversite profosörüne gitti. Sonuca göre site hafif hasarlı ve güçlendirmeye gerek yok dendi. Şimdi biz ne yapacağız.

Bilgenler sakini 02 Aralık 2023 16:50

Bu haber asilsin yazılar mevcuttur. D ve a blok orta hasara çevre şehircilik bakanlığı tarafından geçti ve blok sakinleri buna tam emin olmak için performans testi yaptı ve üniversite kaç tane hoca geldi ve hebsi orta hasarlı yikilanaz bişey yok güçlendirme yapılması gerekiyor dendi ama blok içinde malum çok bilmiş ,5/6 kişi branşları olmamasına rağmen sırf inat için kabul etmiyor ve bu şekilde haber sitelerine sürekli haber veriyorlar. Performans testine inanmayalim mühendislere unide hocalara inanmayalim kime inananalim güçlendirme istemeyenler yerinde dönüşüm için getirdiği mutayit bile yazık burası yıkılmaz güçlendirme yapın dedi ama bı türlü anlamıyorlar

Püt 02 Aralık 2023 15:58

Bilgenpark konutları d blok sakini olarak haberinizi okudum ve bende birkaç cümle kurmak istedim size başvuran arkadaşlar sizlere yalan yanlış bilgiler vermişler ilk başta gelen ekipler bütün Malatya'ya ağır rapor verdiler 2. Gelen ekipler ise yoğun baskıdan dolayı ağır verdiler yapılan itaraz sonucunda d blok ortaya dönmüştür ve gelen üniversite hocalarımız değil ağır orta bile değil binanız ama orta verdilersede olmuş birkere gereken güçlendirmenizi yapıp oturun dediler bizlerde performans analizi yaparak binamızın performans değerlerinin geyet iyi olduğunu ortaya çıkarmıştır beton değerlerimiz c34 zemin etüdümüz zc olarak belirlenmiş ama buna rağmen binamızı ahıra çevirmek için mahkemelere başvurulmuş mahkeme 2 kez red vermiştir kendilerinin getirdikleri mühendis te binanızın gayet sağlam olduğunu söylemesine rağmen inatla yıkılmasını istiyorlar yapılan toplantıda 28 kişinin istemesine rağmen devletimiz 35 kişi olmasını istiyor ve bizde bu sebeble sulh hukuk mahkemesine baş vurmak zorunda kaldık artık mahkeme ne derse o yolu izleyeceğiz yazacaklarım bu kadar size ve okuyan komşularıma saygılarımla

Hakan 02 Aralık 2023 15:50

Nedir bu sağlam çıkmış binaları yıkmak bizde sizin gibi yaptık şimdi çok pişman iz yerinde dönüşüm çok pahalı TOKİ 6 senede anca daire verir 6 senede vericemiz kiranın hesabını siz yapın malınızı yiktirmayin bildiğim kadarıyla d blok performans analizi sonucu sağlam çıkmış yazık günahtır yiktirmayin

doktor 02 Aralık 2023 15:14

Yapiminda bu sekilde kusur bulunan bir yapinin tum tasiyici sistemi incelenmesine muteakip performans analizine esas teskil edecek bir yapi modeli kurulmalidir. Kolonlarinin ortasindan tahtalar cikan bir kolonu ortalarindan modelleyerek Etabs programinda bir push-over analizine tabi tuttugunuzda yapinin dusey dogrultuda bile stabilite probleminin oldugunu gorebilrsiniz. Unutmayin performans analizi bir kistastir ama asil kistas bu analize konu olan parametrelerin ve modellerin olusturulmasinda saklidir. Saglikli gunler..

MUSTAFA EREN DOĞRU 02 Aralık 2023 14:20

Sayın inşaat mühendisi arkadaş sen incelerken heralde havaya baktın yada başka bı işle ilgileniyordun BUKADAR güveniyorsan gel sana orayai 5 sene kiraya verim hiç bı ücrette talep etmicem bırakın baskalirinin ağzıyla konuşmayı ve yorum yapmayı aslan gibi çıkın konuşun vede öyle isim saklayarak değil ok...

İnşaat Mühendisi 02 Aralık 2023 12:32

Tabutta rövaşata başlığı ne öyle başka haber başlığı bulamadınız mı, ben o siteyi mühendis olarak inceledim, A ve D bloklar az B ve C orta hasar, Bostanbaşı genelinde bulunan işçilik hataları hep, millet kapı pencereyi yok parasına satmış, şimdi yıkılmazsa ne yaparız derdindeler, bu şekilde dürüst haber kanallarına yakan beyan vererek yıktıracaklarını düşünüyorlar yazık yazık

ORHAN KALAYLI 02 Aralık 2023 10:22

ŞU SAĞLAM BİNANIZIMI YIKTIRACAKSINIZ DİYE YORUM YAPAN ARKADAŞ GEL EVİ SANA BEDAVA VERİYORUM NORMAL FİYATININ ÇOK ALTINA VERECEGİM GEL KENDİN OTUR.HABERDEKİ RESİMLERDE DAHİ KOLONLARIN PATLADIGI GÖRÜNÜRKEN NASILDA KALKİP DISARIDAN BİZİM EVLERİMİZ HAKKINDA SAĞLAM YORUMU YAPABİLİRSİNİZ.TABİ SİTEDE KENDİNİ SAKLAMAYAN BİRİSİ DEGİLSENİZ.UTANMALISINIZ 3 GÛN SONRA BİRİSİNE SATACAKSINIZ BU HAK SİZE KALMAZ.

ORHAN KALAYLI 02 Aralık 2023 10:20

YORUMLARA BAKIYORUMDA SİTE SAKİNLERİNDEN BAŞKA ÇEVREDE OTURAN BİLEN BİLMEYEN HERKES YORUM YAPIYOR.AVUKAT İSİMLİ ŞAHIŞ KİMSİNİZ BİLMİYORUZ AMA SİZİN BU ŞEKİLDE KENDİNİZİ TANITMANIZ VE YORUM YAPMANIZ SUÇ.ÇUNKİ SİZ YA AVUKAT DEGİLSİNİZ AVUKATSANİZDA SİTE AVUKATI DEGİL MÜTEAHHİT AVUKATISINİZ. B VE C BLOK HİÇ BİR ZAMAN ORTA HASAR OLMADI BUNU ISPATLAYAMAZSINIZ ÇÜNKİ YALAN KONUŞUYORSUNUZ SİZ BETONLARIN C34 OLDUGUNDAN BAHSETMİSSİNİZ MÜTEAHHİTİN İLK BİNALARI YAPARKEN BELEDİYEYE SUNDUGU BETON KALİTESİ DAHİ C30 (BELGESİ MEVCUT) İKEN BU NASÎL OLUYOR.BURADA YALAN YANLIS YORUM YAPAN HERKESTEN ŞİKAYETCİ OLACAĞIM.

Doktor 02 Aralık 2023 09:08

Merhaba benimde cadde Bostan da dairem vardı bizde malimiza sahip çıkmadık dinamitle yikamadilar bende diğer yıkılan siteler gibi çok pişman oldum malima sahip çıkmadım diye Bilgen Park konutları ni biliyorum çok güzel bir site bence performans analizi sonucu sağlam çıkmış ise maliniza sahip çıkın eğer performans analizi yapmadiysaniz acilen yapın malınızı yiktirmayin

Cadde Bostan 02 Aralık 2023 00:54

Haberi ve yorumları okuyunca bu nasıl bir siteymiş dedim, ben cadde bostanda oturuyordum ve en çok ben yıkılmasını istedim, kepçe yıkmak için vuruyor ben konteyner da izliyorum bina bir türlü yıkılmadı, kafama vurdum sağlam binamı yıktırdım diye hanım her gün ağlıyor evimiz gitti diye, o yukardaki binayıda patlattılar yıkılmadı hepsine yanlış rapor vermişler, ben yandım siz yanmayın yıktıracaksanız analiz yaptırın yıktırın içiniz rahat olsun, hasar meğerse gözle gördüğümüz gibi olmuyormuş

MUSTAFA EREN DOĞRU 02 Aralık 2023 00:33

Ben bu sitede B 43 numrada oturuyordum ve bizzat depremi yaşadım Allah'a çok şükür ki ailemle birlikte canımızı kurtadik AMA BEN SUNU ANLAMIYORUM Kİ BU BİNALARA 3 SEFER AGİR HASAR VERİLMİS VEDE YİKİM KARARİ ALİNMİS NE HİKMETSE YURUTME DURDURMA İLE YİKİM İPTAL EDİLDİ SAYİN YORUMCULAR BİNANİN SAGLAM OLDUGUNU KAROT TESTİMİ BELİRLİYOR BUNDAKİ O DEMİR EĞRİLİKLERİ KİRİŞ PATLAKLARİ ZEMİN BOZUKLUGU VE SAYAMCAGİM BİRTON SİKİNTİ BİRAKİN ARTİK SU MAL SEVASİNİ CANİNİZİN GUVENLİGİNİ SAGLAYİN İNSAN CANİ BUKADAR UCUZ DEGİL EVET BEN TOKİMİ ALMAK İSTİYORUM YERİNDE DÖNÜŞÜM HAKKİMİ KULLANMAK İSTİYORUM ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN EN AZİNDAN SAGLAM VE GÜVENİLİR EVLERDE OTURALİM GOZUMUZ ARKADA KALMASİN VES SELAMM

Mahmut Kont 02 Aralık 2023 00:25

Bu site benim hatırladığım yeni yapıldı, karşısında ki sitede oturuyorum ben, o zaman helal olsun dedim mütahite ne güzel fazladan Demir atıyor diye demek işçilerinde iş yokmuş ama o binalara bakan hocalar yinede sağlam dedi, şimdi siz gerçekten sağlam binanızı mı yıktıracaksınız, malınızın düşmanımısınız siz anlamadım,

HAKAN KOŞAR 01 Aralık 2023 22:00

BEN BU SİTENİN YANİNDAKİ SİTE YONETİMİNDEYİM VEDE BU SİTEYİDE YAKİNEN TAKİP EDİYORUM BU SİTENİN TMMİ AGİR HASAR VEDE YİKİLMALİ CUNKU O SİTENİN YONETİMİ MUTAİT İLE İŞBİRLİĞİ İCİNDE OLDUGUNA SAHİT OLDUM MUTAİT YONETİME MUDALE EDİYOR VEDE YÖNLENDİRME YAPİYOR KENDİSİNİ KURTARMAK İCİN BUNUN İCİNDE İNSANLARİN CANİNİ HİC SAYİYOR BURDA MUTAİT O SİTE SAKİNLETİNE DESTEK OLACAGİNA KOSTEK OLUYOR VEDE İNSANLARİ İKİLEMDE BİRAKİYOR AMA GOZLE GORULEN HATALARDA ORTADA NACİZANE FİKRİM BU BİNALARİN YİKİLİMASİ DAHA DOĞRUSU OLACAKTİR

ALİRIZA KOCAMEMİK 01 Aralık 2023 21:44

O BİLGENPARK avukatı diye yazan şahıs sen avukatsan adlı yoldan gidersin sen kalkıp basının yaptığı haberi manipüle edip sahte isimle yorum yazamazsin o evlerde yaşayan bizleriz sende o evlerde yaşayan bir komşumuz olduğun belli sahte isimle buralara yazma ben C blokta oturuyorum gez evin etrafını bak kolonlara tahta görürsün demirlerin yarıda birakildigini görürsün etrelerin bağlanmadigini görürsün sen kalkıp burda basın yayınının haberini kaldırmasını isteyemezsin basının sesini kesemezsin bu haberi yapaninda haberi vereninde eline emeğine sağlık diyorum vesselam.

Malatyalı44 01 Aralık 2023 21:34

Mütahitin elbet işçilik hataları olabilir ama performans analizinde karot sonuçları sizin dediğiniz gibi hiç çıkmamış, yalan haberlerle insanları kaldıramazsınız sırf devletten hibe kredi TOKİ alacaksınız diye sağlam binaları yıktıramazsınız

Mert 01 Aralık 2023 19:24

Tabi gidip sağlam kolanlardan karot alırsanız yer yer beton c30 çıkar ama zemin katlarda birçok yerde c 14 beton çıktı neden bundan bahsetmedi biz...

Bilgen Park sakini 01 Aralık 2023 19:19

Avukat bey o binada yönetim toplantısı kararıyla B ve C blok sakinleri büyük çoğunlukla güçlendirmeye hayır kararı aldılar. Ancak mutahit şahıs birkaç işbirlikçiye artık ne teklif ettiyse mahkemeye itiraz attiler ve yürütmeyi durdurma kararı aldılar.. Yani siyasi baskılarla bir sekilde mahkemeden orta hasara dönme kararı çıkartmaya çalışıyor mutahit ve onu kurtarma peşindesiniz..

avukat 2 01 Aralık 2023 18:43

Beton kalitesinden bahsettiginize göre avukat değil mühendis olmalısınız, peki avukat görünümlü mühendis bey kolon hataları bağlanmamış demirler ve aralara atılmış tahtaları da görebiliyor musunuz? Ve sayılmayacak kadar hataların olduğu bir binadan bahsediyorsunuz, Lütfen söylediğiniz ve konuştuğunuz kelimelerde biraz vicdan olsun siz bu şekilde bu devletin yaptığı incelemenin ve verdiği raporunun nasıl aksini söylersiniz? Bu evlerden insanlar üzerlerine duvarlar yıkılarak çıktı. İnsanları manipüle etmek yerine hata yapan yapım firması müteahhit vs. hatalarını kabul edip insanların zararını gidermelidir. Çabanızı bu yönde harcayın ölüyü diriltmek için değil çünkü kimse yolundan vazgeçmeyecek bunu bilin.!

Ghost 01 Aralık 2023 15:58

Ağır hasardan dönen binaların tapularında şerh olmalı ve hiçbir şekilde kiraya verilememeli. Devlet vatandaşını korumak için bari bu kadarını yapabiliyor olsun. Kendisi oturmak isteyen buyursun otursun zaten ona bir itirazımız yok.

Bilgen Park Avukatı 01 Aralık 2023 15:20

Yayınlamış olduğunuz haber yanlış ve yalan haber olup, Malatya da bir çok site gibi bu sitede ilk haksız yere ağır hasar verilmiş itiraz sonucu A ve D bloklar çevre ve şehircilik yetkililerince orta hasara çevrilmiştir. B ve C bloklar da mahkemelik olduğu için yorum yapmanın doğru olmayacağı, en iyi kararı adli makamlar verecektir. Tüm siteyi inceleyen üniversite hocaları baştan beri hatalı hasar tespiti yapıldığını A ve D bloğun aslında az hasarlı olduğu B ve C bloğun orta hasarlı olduğunu belirtmişlerdir. Sitede Malatya da az görünür olan beton kalitesi C-34/36 bulunmaktadır. Site sakinlerinin sağlam evlerini yıktırıp evi yıkılan yada ağır hasarlı olan insanların vebaline girmek için çabalamaktadırlar. Bu yüzden bahse konu haberin kaldırılmasını arz ediyorum.

Bakmadan Geçme