Yeni Malatya Stadı'nda merdiven sayısı artıyor

Malatya Stadına taraftarların daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak için trambüs durağı ile stadyum arasına üçüncü merdivenin inşasına başlandığı belirtildi.

Malatya Stadına taraftarların daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak için trambüs durağı ile stadyum arasına üçüncü merdivenin inşasına başlandığı belirtildi.

Özellikle büyük karşılaşmalarda taraftarların karşı karşıya kaldığı fiziki sorunları çözmek için harekete geçen E. Yeni Malatyaspor Kulübü Yönetimi, seyircilerin stada geliş ve gidişlerinde sıkıntı yaşamaması için harekete geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Stadyumu Müdürü Cem Eren, “Yönetimimizin aldığı karar neticesinde taraftarlarımızın stadyuma daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak adına trambüs durağı ile stat arasına üçüncü merdivenin inşaatına bugün itibariyle başlandı. Birkaç gün içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. İnönü Üniversitesi yönünde bulunan taş merdivenleri 8 metre genişleterek yanlarına demir korkuluklar yapılacak. Böylelikle toplu taşıma ilen gelen seyircilerin burada rahat inişleri sağlanacak. Yine aynı yerde bulunan demir merdivenler 7 metre daha genişletilerek daha güvenli hale getirilecek. Doğu istikametinde bulunan otoparka ait duvarların yıkımı yapılarak araçlarıyla gelen taraftarların araçlarını park ettikten sonra direk olarak stada ulaşmaları sağlanacak. Ayrıca ileri ki aylarda yapımı düşünülen çevre yolundan stada direk olarak bir üst geçit projesi var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

4 bin 500 adet koltuk yenilendi

Geçtiğimiz yıl kullanıma açılan stadın ulaşımla ilgili sıkıntılarının zamanla giderildiğini belirten Cem Eren, “Seyircilerin sürekli dile getirdiği merdivenlerin sayısını artırarak bu konuda oluşan talebi yerine getirmiş bulunuyoruz. Otopark düzeniyle ilgili de sorunları ortadan kaldırıyoruz. Öte yandan çevre aydınlatmasıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Stadyumu yapan firma müteahhidi ile görüşmelerimizi yaptık ve oluşan bazı arızalar giderildi. Yanmayan lambalarla ilgili sorunları kulüp olarak biz karşılayacağız. Taraftarımızdan bizim beklentimiz; tribünlerdeki koltukların daha dikkatli kullanılması. Bazı seyirciler koltukların üzerinde ayaklarıyla zıpladıkları için koltuk vidaları zarar görüyor. Stat kullanıma açıldığından bugüne kadar zarar gören 4 bin 500 adet koltuğu değiştirmek zorunda kaldık. Seyircilerin stadyumu ellerinden geldiğinde temiz tutmasını bekliyoruz. Bazı eksiklerin giderilmesi için yoğun uğraş verdiğimizi bilmelerini istiyoruz. Lavabolar ve mescitlerde sıkıntılarımız vardı. Bunları ortadan kaldırdık. Devre arasında mescitlerin halılarını yenileyeceğiz. Koridor ve lavabolardaki yanmayan lambaların değiştirilmesi için 4 bin 500 adet lamba siparişi verdik” diye konuştu.

Bakmadan Geçme