Yeni Sanayi Sitesi'nde 714 işyerinin inşası devam ediyor
Sivas yolu üzerinde yapımı süren Yeni Sanayi Sitesi'nde 714 işyerinin inşası devam ediyor. Yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Vali Yavuz, ikinci etap için ekim ayında ihale sürecinin başlayacağını söyledi.
Sivas yolu üzerinde yapımı süren Yeni Sanayi Sitesi’nde 714 işyerinin inşası devam ediyor. Yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Vali Yavuz, ikinci etap için ekim ayında ihale sürecinin başlayacağını söyledi.
Yeşilyurt ilçesi Sivas yolu üzerinde yapımı süren Yeni Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, projenin deprem sonrası bölge ekonomisinin yeniden canlanmasında önemli bir rol oynayacağını belirterek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İncelemeleri sırasında Vali Yavuz'a, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akif Gülaçtı, YİKOB Müdür V. Cevdet Sel ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Seyithan Tekin eşlik etti.
Yeni Sanayi Sitesi'nin sadece esnaflar için değil, Malatya'nın sanayi ve ticaret sektörüne de önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Vali Yavuz; "Deprem sonrası başlatılan bu projede 714 işyerinin inşası devam ediyor. Yeni sanayi sitesi tamamlandığında, esnafımız modern ve güvenli koşullarda iş yapma imkanına sahip olacağı gibi, aynı zamanda istihdam açısından da bölgeye yeni fırsatlar sunacaktır." dedi.
Projedeki ilerlemenin %84 seviyesinde olduğunu ve yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Vali Yavuz, ayrıca Dünya Bankası desteğiyle ikinci etapta 800 işyerinin daha yapılmasının planlandığını bu kapsamda, 192 işyerinin projelendirme sürecinde olduğunu, ihalenin Ekim ayında gerçekleştirilebileceğini belirtti.
Yeni Sanayi Sitesi projesi, Cumhurbaşkanlığı'nın 5 Mayıs 2023 tarihli kararı ile 327 hektarlık bir alanın sanayi alanı olarak ilan edilmesiyle başlamıştı. Proje kapsamında, mevcut sanayi sitelerinde depremden etkilenen işyerlerinin yeniden inşası için de adımlar atılmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde 936 işyeri ağır hasarlı ya da yıkılacak durumda olduğundan dolayı, yeni sanayi alanlarının hızlı bir şekilde tamamlanması, esnafın güvenli bir şekilde işlerine devam edebilmesi açısından önem taşımaktadır.