Yeniden Rafah Partisi'nin baraj problemi yoktur

Yeniden Refah Partisi Malatya milletvekili adayı Bilal Yıldırım, partisinin baraj problemi olmadığını ve cumhur ittifakının yüzde 7'yi aştığı an ittifak içindeki tüm partilerin barajı aştığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Malatya milletvekili adayı Bilal Yıldırım, partisinin baraj problemi olmadığını ve cumhur ittifakının yüzde 7’yi aştığı an ittifak içindeki tüm partilerin barajı aştığını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Malatya 1. Sıra Milletvekili Adayı Bilal Yıldırım, “Yeniden Refah Partisi olarak bizlerin baraj problemi de yoktur. Biz cumhur ittifakının içindeyiz. İttifak yüzde 7 barajını aştığı an tüm partiler bu barajı aşmış sayılıyor. Sahada yapılan Yeniden Refah barajı geçemez, oyları bölmeyin gibi sözlere halkımızın itibar etmemesini istirham ediyorum” dedi. 

Yeniden Refah Partisi Malatya 1. Sıra Milletvekili Adayı Bilal Yıldırım, Darende ilçesini ziyaret etti. Baba ocağında Darende’de beraberindeki Yeniden Refah Partisi milletvekili adayı ve yöneticileri ile birlikte esnaf gezisi yapan Yıldırım. Mahalle toplantılarda yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Yıldırım, “Darende benim baba ocağım. Ben burada doğdum burada büyüdüm. Şimdi ise buralara hizmet etmek adına Milli Görüş Partisi Erbakan hocamızın emaneti Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Bugün Aşağı Ulupınar, Yukarı Ulupınar, Kaynak, Gökderen, Yeni Pınar, Balaban gibi birçok yeri ziyaret ettik. Her girdiğimiz kapıda çok güzel tepkiler aldık. Bizi yolda görenler hemen yanımıza geldiler, sizleri yürekten destekliyoruz dediler. Darende bizlerin şevkini ve azmini kat be kat arttırdı.” dedi. 

“Erdoğan'a ve milletvekilliği için Yeniden Refah'a oy istiyoruz”
Yıldırım şunları söyledi, “Malatya’nın dertleriyle gerçekten dertlenecek ve problemlerine çözüm getirecek kişiler bizleriz diyoruz. Biz mevcut vekillerden ve mevcut vekil adaylarından daha iyisini yapacağız diyoruz. Darende ve Malatya'nın birçok yerinden destekler çığ gibi büyüyor. İnşallah 14 Mayıs'ta Malatya Refah Partili Milletvekillerini meclise gönderecek. Yeniden Refah Partisi olarak bizlerin baraj problemi de yoktur. Biz Cumhur İttifakının içindeyiz. İttifak yüzde 7 barajını aştığı an tüm partiler bu barajı aşmış sayılıyor. Sahada yapılan Yeniden Refah barajı geçemez, oyları bölmeyin gibi sözlere halkımızın itibar etmemesini istirham ediyorum. Bizler Malatya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için Recep Tayyip Erdoğan'a ve milletvekilliği için Yeniden Refah'a oy istiyoruz. Aynı ittifakın ortaklarıyız. Bu sebeple ne baraj ne de bir başka engel yoktur. Halkımız gönül rahatlığıyla oylarını Yeniden Refah'a verebilirler.”

Yorumlar 1
Av. Koray Alemdar 06 Mayıs 2023 08:42

Barajın %7 olması Yeniden Refah için bir şeyi değiştirmeyecek doğru zira Cumhur ittifakına dahil oldular. Ancak vekil adayının ya bilmediği ya da bilmemezlikten geldiği bir husus var. Son seçimde Cumhurbaşkanımız Malatyadan 330 bin oy aldı. Cumhur ittifakının aldığı oy ise 345 bindi. Milletvekilli sayıları ilk önce ittifaka dağıtıldığı için vekil sayıları 5e1 oldu. Ancak bu seçimde vekiller ittifak toplamına değil öncelikli olarak oy sayısına göre partilere dağıtılacak. Geçen seçimde vekiller ittifaktan önce partilere dağıtılmış olsaydı 4-1-1 değil, 265.000-82.000-79.000 oy sayısına göre 1. Ak parti 2. Ak Parti 3. Chp 4. Mhp 5. Ak parti 6. Chp yani 3-2-1 vekil dağılımı olacaktı. 6. Vekilin 41.000 oy'a denk gelen CHP ye verilmiş olmasını göz önünde bulundurursak Malatyadan son seçimde 34.600 oy alan HDP nin bile Yeniden Refahtan daha çok vekil çıkarma olasılığı var. Ha keza Yeniden Refah partisi Malatyadan 40 bin oy alabilirmi alabilir. Ancak bu durumda muhafazakarların oylarını bölüp Ak Partinin bir önceki seçim aldığı 265 bin oyu aşağı çekeceğini öngörmek için alim olmaya gerek yok.

Bakmadan Geçme