Yerinde ve aynı şekilde yapılacak

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan Malatya'da Yeni Camii ile ilgili protokol imzalandı. Bir hayırseverin tüm masrafları üstlendiği yapım protokolü bugün imzalandı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrasında ağır hasar alan Malatya’da Yeni Camii ile ilgili protokol imzalandı. Bir hayırseverin tüm masrafları üstlendiği yapım protokolü bugün imzalandı.

Malatya’nın simgesi Yeni Camii’nin (Hacı Yusuf Taş Camii) Yapım Protokolü; Malatya Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan arasında imzalandı. 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı katıldı.

MALATYA'NIN NORMALLEŞMESİ ADINA ÖNEMLİ
Vali Hulusi Şahin: “Malatya'mızın sembol binası Yeni Camimiz 6 Şubat tarihli depremde büyük oranda yıkılmıştır. Bu çok kıymetli Vakıf eserimizin yeniden ayağa kaldırılması ve Yeni Camimizin tekrar hizmete açılması Malatya’mızın normalleşmesi adına çok önemli bir kilometre taşı olacaktır…
“Bizler bunu mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmek için büyük bir çalışma içerisindeydik. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları çok hızlı bir şekilde başlattı ve bu çalışmalar yapılırken Malatyalı hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan, Yeni Camimizin yapımı ile ilgili tüm masrafları üstlenme sözü vererek Valiliğimize müracaat etti. Bizler de bunu memnuniyetle kabul ettik”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışma sonucu protokol aşamasına gelinen süreçte çok kısa bir zaman içerisinde tekrar bulunduğu yerde birebir aynı şekilde yapılacağı bildirildi.

Vali Şahin, “Yapılan bu hizmetinin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a Malatya halkına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Görsel: Malatya Valiliği Basın Birimi

ZEMİN SAĞLAMLAŞTIRILACAK
Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ise: “Yeni Caminin yeniden inşası ile ilgili tüm teknik bilgilere haiz olarak tekrardan bir çalışma başlattık. Camimiz tekrar yapılırken zemin etütleri, caminin taşıyıcı sistemleri ve konumuna kadar bütün teknik detayları Üniversitelerimiz ve Bilim Kurullarımız ile tartışarak Yeni Camimizin inşaatına başlayacağız…

“Bu sıradan bir inşaat olmayacak. Üniversitemizin kontrolünde ve yönlendirmesiyle yapılacak olan camimizde çok ciddi bir zemin sağlamlaştırması yapılacaktır. Zemin sağlamlaştırmadan yapılacak bir inşaat ileride aynı sıkıntıların yaşanmasını sebep olacağından ilk işimiz caminin zeminini sağlam bir şekilde yapmak olacaktır” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan arasında Yeni Cami Yapım Protokolü imzalandı.   

Yapılan protokolün ardından Vali Hulusi Şahin, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen Yeni Caminin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Bakmadan Geçme