Yeşilyurt Belediyesi Asfalt Üretim Tesisinin açılışı yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi Asfalt Üretim Tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, 'Yeşilyurt İlçemiz her yönüyle kalkınıyor ve büyüyor' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi Asfalt Üretim Tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, "Yeşilyurt İlçemiz her yönüyle kalkınıyor ve büyüyor” dedi.

Yeşilyurt Belediyesinin iştiraklerinden Yeşilyurt İnşaat bünyesindeki Asfalt Üretim Tesislerinin Açılışı yapıldı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin ile Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Asfalt üretim tesislerimiz hayırlı olsun"

Törenin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat 2016 yılı Aralık ayında devir aldıkları asfalt üretim tesislerinde saatte 160 ton sıcak asfalt üretimi yapılacağını ifade ederek “Plentimizi devir aldıktan sonra gerekli bakım ve onarım, teknolojik revizyon ve kalibrasyonları yapılıp üretime hazır hale getirilmiştir. Değiştirilen ve yeniden programlanan otomasyon sistemi ve eklenen sensörler ile asfalt karışımının fiziksel özellikleri, karışım oranları ve sıcaklık gibi en önemli etmenler operatörler tarafından anlık olarak izlenmektedir” dedi.

“Yeşilyurt ilçesini bütün alanlarda büyütüyoruz”

AK Partinin yerel belediyecilik alanlarında ortaya koyduğu standartlardan geri kalma şansına sahip olmadıklarını ifade eden Polat, “Üç yıl içerisinde 183 bin ton sıcak asfalt serimi yaptık, 128 km sathi kaplamayla yollarımı yeniledik. 8 bin 400 metre perde duvar ile 19 bin 700 taş duvar hizmetleri sunarken, 38 km imar yolu açtık. Mahallelerimizin estetik görüntüsüne değer katmak, yol ve park çalışmalarına engel teşkil eden 130 adet metruk evin yıkımını yaptık. Araç parkımızdaki 157 adet iş makinesiyle ilçemizin dört bir tarafına hizmet ulaştırıyoruz. Üç yıl içerisinde 69 adet modern ve kentin mimari yapısına değer kazandıracak sosyal yaşam alanlarını hizmete sunduk. Sosyal ve kültürel hizmetlerimizle Türkiye’deki birçok belediye ile rekabet halindeyiz” ifadelerine yer verdi.

“Kaliteli hizmetler Ak Parti’nin farkıdır”

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Başkan Polat’ın başarılı çalışmalar imza attığını belirterek “Belediye Başkanımız ilçemizin sosyal ve kültürel yönden gelişimi, alt ve üst yapı hizmetlerini, yol açma ve genişletme hizmetlerini başarıyla sürdürüyor. AK Parti’nin hizmet Belediyeciliği her yönüyle farkını ortaya koyuyor. Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizin ortaklaşa çalışmalarıyla hizmetlerimizi çok yoğun sürdürüyoruz” dedi.

“Ak Parti yerel belediyecilikte devrim yaptı”

AK Parti’nin yerel belediyecilik alanında büyük devrimler yaptığını ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 16 yıllık AK Parti iktidarlarında Türkiye’de büyük bir dönüşümün yaşandığını söyledi.

Vatandaşlarla birlikte olarak sahada yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Şahin, “AK Parti yerel belediyecilik alanlarda büyük devrimler yaptı. Biz milleti bütünleştirmek için, kaliteyi en yükseğe çıkartmak amacıyla hizmet yapıyoruz. Yeşilyurt Belediyesinin Asfalt Üretim Tesislerini hizmete sunması büyük bir başarıdır. Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimizin Asfalt Plent Tesislerine sahip olması AK Parti İktidarının getirdiği reformlar neticesinde olmuştur” diye konuştu.

“Yeşilyurt belediyesi hizmetlerde ciddi mesafe aldı “

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Yeşilyurt İlçesinin her geçen gün daha da geliştiğini ve büyüdüğünü ifade ederek üç yıllık dönemde başarılı hizmetler üreten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik etti.

300 binin üzerindeki nüfusuyla 30 ilden büyük bir ilçe olan Yeşilyurt’ta önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Çalık, “Malatya’da yerel belediyeler AK Partinin yüzünü hep güldürmektedir. Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimiz tüm alanlarda başarılı çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Yeşilyurt Belediyesinin 183 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdiğini kaydeden Çalık, “Bu yatırımlar eski Türkiye’nin rüyalarıydı. Yol medeniyettir, çamurdan mucurdan kurtulduk şimdi Allah nasip ederse bütün yollarımızı asfaltlıyoruz. Medeniyetin bize işaret ettiği her türlü hizmeti ulaştırmak bizim görevimiz” ifadelerine yer verdi.

“Yerel belediyelerimiz çok aktif çalışıyor”

Törende son olarak söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Malatya’da yerel belediyelerin çok başarılı hizmetlerde bulunduğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediyesini hayata geçirdiği Asfalt Üretim Tesisleri nedeniyle tebrik eden Bakan Tüfenkci, “İnşallah bu tesisimizle belediyelerimiz yollarımızı ve gönüllerimizi asfalt ederler. Malatya, yerel yönetimler açısından çok şanslı. Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri olmak üzere diğer belediyelerimiz kaliteli hizmet noktasında başarılı işler yapıyorlar. Belediyelerimiz içme suyu ve diğer alt ve üst yapı hizmetlerini halkımıza ulaştırıyorlar. Güzel Malatya’mız her yönüyle kalkınıyor ve büyüyor. El birliği yaparak Malatya’mızı en ücra köşesine kadar kalkındıracağız” diye konuştu.

“Gelir düzeyini yükseltmeyi, refah seviyesini artırmayı hedefliyoruz”

Türkiye’deki refah seviyesini yükseltmek ve işsizliği ortadan kaldırmak için çalıştıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Bizler inanıyoruz ki, bu hizmetlerle Türkiye’nin refah seviyesi yüksek, gelir düzeyi yüksek imkanlara kavuşacak. Biz istiyoruz ki insanlarımıza iş bulalım, üretimi ve ihracatı artıralım ve dünyada söz sahibi olalım. Yatırım yapan sanayicilerimizin önünü açtık, kolaylıklar sağladık, teşviklerden yararlanmalarını sağladık” şeklinde konuştu.

Cazibe Merkezleri arasında yer alan Malatya’da şuana kadar 334 firmanın yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu belirten Tüfenkci, “Ben inanıyorum ki, 2 senede bu yatırımlar gelecek ve Malatya’da işsizlik kalmayacak. İşsizliğin düşmesi Türkiye’nin büyümesi anlamına geliyor. Her yıl bir milyon gencimize iş bulmak zorundayız. Yeni yatırımlarla üretimi artırmak zorundayız. İşte bu gerekçelerle biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmeye evet diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dua ile birlikte Asfalt Üretim Tesislerinin açılış kurdelesi Bakan Tüfenkci ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılış Törenine katılan misafirlere, Yeşilyurt İnşaat bünyesindeki Yemek Fabrikası tarafından aşure ikram edildi.

Bakmadan Geçme