Yeşilyurt Belediyesi'nden Suriye'ye yardım

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar...

Yeşilyurt Belediyesi'nden Suriye'ye yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde hizmete sunduğumuz eğitim merkezlerimizdeki tekstil ve giyim kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin hazırladıkları kışlık malzemeler ‘Yeşilyurt’lu Annelerden Suriyeli Çocuklara Şefkat Eli’ projesi kapsamında Suriye'deki yardıma muhtaç aileler ve çocuklara gönderilmek üzere İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanlığına teslim ettik.” dedi.

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde düzenlenen ‘Yeşilyurt’lu Annelerden Suriyeli Çocuklara Şefkat Eli’ projesi bilgilendirme programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, Kurs Öğretmenleri ve Kursiyerler katıldı.

Kiltepe mahallesinde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde toplumsal duyarlılığı artıracak çok güzel hizmetlerin sunulduğunu ifade eden Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, Suriye’deki ailelere gönderilmek üzere hazırlanan yardım paketlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, İnsani Yardım Vakfı ile giyim kursu kursiyerlerine teşekkürlerini sundu. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise, “İnsanın çok ancak insanlığın az olduğu bu dönemde, çocukların çok ama çocukluğun az yaşandığı bölgeleri unutmayan hanım kardeşlerimize öncelikle teşekkür ediyorum. Suriye, Afganistan, Yemen, Doğu Türkistan ve Afrika Ülkeleri insan ve çocuk sayısının çok fazla olduğu ancak insanların ne insanlıklarını yaşayabildiği ne de çocukların çocukluklarını yaşayabildiği yerlerdir. Bizim medeniyetimiz ne yakınımızdakini görmezden gelir ne de uzaktakini unutma imkânı verir. Bu anlayışla hareket eden Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a, ekiplerine ve bu merkezde ki kurslara katılan hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mağdur, kimsesiz ve zorda olanlara yardım etmenin insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Birlik, beraberlik ve dayanışmanın üst seviyede olduğu Yeşilyurt’umuzun hüviyetine yakışır güzel ve hâyırlı bir projeyi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeşilyurt’ta iyilik asla bitmiyor, paylaşmaya ve dayanışmaya her zaman büyük bir alan açıyoruz.  ‘Yeşilyurt’lu Annelerden Suriyeli Çocuklara Şefkat Eli’ projesi de açtığımız bu alanların daha fazla genişlemesine vesile olmaktadır. Elimizdekini paylaşma imkânı veren Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. İhtiyaç sahibi kim olursa olsun onun yanında yer almayı, elinden tutmayı, zor anında destek olmayı kendimize görev biliyoruz. Yardımların doğru zamanda doğru yere ulaşması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ülkemizin farklı kentlerinde ya da dünyanın neresinde olsun mağdur, mazlum ve yardıma ihtiyacı olan tüm kardeşlerimizin yanındayız. Dünya’nın her noktasına bu yardımların ulaşmasında başarılı organizasyonlarda bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi ile de bu anlamda güzel ve faydalı projelerde bir araya gelip, yardıma ihtiyacı olanlara yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Özellikle bu yardımların çocuklarımıza yapılıyor olması da ayrı bir anlam taşımaktadır, bu konuda daha fazla hassas davranıyoruz. Bizlerde karınca kararınca, elimizdeki imkânlar çerçevesinde yardımlarda bulunuyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi ile Yeşilyurt’ta hizmet veren Kültür ve Sanat Merkezlerinde ki tekstil ve giyim kurslarına katılan kursiyerlerin örnek bir davranış sergilediğini dile getiren Başkan Çınar,

“Hanım kardeşlerimiz örnek bir davranış sergileyerek ördükleri kazak, bere ve atkıların yanı sıra elbise, terlik ve eşofmanları ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarımıza ulaştırmak üzere paketler haline getirdiler. El emeği göz nuru çalışmalarını ihtiyaç sahibi aileler için hazırlayan kursiyerlerimizin bu duyarlı davranışlarını takdirle karşılıyoruz. Kursiyerlerimizin bin bir emek ve gayretle hazırladıkları kışlık malzemeler, hâyırlı ve anlamlı bir organizasyonun değerli bir parçası oluyor. Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi ile Gündüzbey Yeşilkonak Kursiyerlerimizin yanı sıra ilçemizin farklı bölgelerinde hizmet veren eğitim merkezlerimizdeki meslek edindirme kurslarımızdan yararlanan kursiyerlerimizin hazırladıkları kışlık malzemelerden oluşan yardım paketleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklara ulaştırılacak. Yeşilyurt’umuzun paylaşma ve dayanışma ruhuna yakışan ve değer katan güzel bir organizasyonun gerçeğe dönüşmesinde desteklerini esirgemeyen İnsani Yardım Vakfına ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz müddetçe tüm sıkıntıları el birliğiyle aşarız. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme