Yeşilyurt Belediyesi'nin müteahhitleri!

Şubat ayından sonra Yeşilyurt Belediyesi'nin ileri düzeyde liyakatsizliği ortaya çıkınca davalık oldu. AK Partili vekillerin ballandıra ballandıra anlattığı Yeşilyurt İnşaat tarihe karıştı ama yıkıntıları şimdi ortaya çıktı. Mahir Temur'un haberi…

Şubat ayından sonra Yeşilyurt Belediyesi’nin ileri düzeyde liyakatsizliği ortaya çıkınca davalık oldu. AK Partili vekillerin ballandıra ballandıra anlattığı Yeşilyurt İnşaat tarihe karıştı ama yıkıntıları şimdi ortaya çıktı.

6 Şubat depremlerinden sonra bir kamu kuruluşu olan Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptırdığı konutların ağır hasar alması, vergilerimizle ayakta duran kurumlarımızın ne halde olduğunu gözler önüne serdi.

Haber- @mahirtemur

HACI UĞUR POLAT DÖNEMİNDE YAPILDI
6 Şubat depremlerinden sonra adı sıkça gündeme gelen dönemin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yaptırdığı Yeşilköy 1 ve 2 konutlarının sakinleri, kendilerinin sorumluluğu yokmuş gibi hareket eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın tutumu yüzünden mahkemeye başvurdu.

Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı Yeşilyurt İnşaat A.Ş’nin  projelerinden olan Yeşilköy Konutları’nın 1’incisi Yeşilyurt Belediye eski Başkanı Hacı Uğur Polat döneminde 2018 yılının ocak ayında teslim edilmişti. 2 bloktan ve 80 daireden oluşan konutlarda 2 de dükkân yer alıyordu.

*Görsel: Yeşilköy 1 Konutları

6 Şubat depremlerinden sonra hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün raportörleri tarafından hem de Yeşilyurt Belediyesi’nin ücret karşılığı bir üniversitenin mühendisleri tarafından Yeşilköy 1 Konutları’nın 2 bloğuna da ağır hasar verildi.

İLERİ DÜZEYDE YAPISAL HATA MEVCUTTUR
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün son raporunda “Binanın taşıyıcı sistemi elemanlarında ileri düzeyde yapısal hasarlar mevcuttur” denildi.

*Görsel: Bostanbaşı Mahallesi Muhtarlığına asılan hasar listesi

Kolonlarda açık bir şekilde görülen demirlerin bağlanmasında hataların yapıldığı ve beton sıkılaşma işleminin yanlış yapıldığını belirten uzmanların görüşlerini dinleyen site sakini Harita Mühendisi Serkan Keklik, “denetimin yapılmadığını” öne sürdü.

Ortada bir işçilik hatası olduğunu ama bunun sorumlusunun Yeşilyurt Belediyesi’nin olduğunu ifade eden Serkan Keklik, “Yeşilyurt Belediyesi bildiğiniz gibi bir kamu kuruluşu olduğu için yaptırdığı binaları yapı denetim şirketleri denetlemiyor. Yeşilyurt Belediyesi’nin mühendisleri denetliyor. Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptırdığı ve 6 Şubat’tan önce oturduğumuz binanın bu halde olmasının tek sebebi denetimsizliktir” dedi.

*Görseller: Yeşilköy 1 Konutları

Yeşilköy 1 Konutları’nda oturan ismini vermek istemeyen bir site sakini ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın sorumluluktan kaçtığını, sanki Hacı Uğur Polat döneminde başkan yardımcısı değilmiş gibi hareket ettiğini ve Yeşilköy’de oturan tüm site sakinlerinin mağduriyetini görmediğini söyledi. 

YEŞİLKÖY 2 KONUTLARI DA HASARLI
Öte yandan Yeşilköy 1 Konutları’ndan yaklaşık 1 yıl sonra 2019 yılının eylül ayında teslim edilen Yeşilköy 2 Konutları ise yine iki bloğunun ağır hasar aldığı daha sonra yapılan itirazlar sonucunda bir bloğun orta hasara çevrildiği ortaya çıkmıştı.

*Görsel: Yeşilköy 2 Konutları

2019 yılının eylül ayında Yeşilyurt Belediyesi’nin düzenlediği anahtar teslim töreninde AK Parti Malatya milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ve Öznur Çalık da katılmıştı.

GÜVEN VE SAYGI DUYULAN BİR KURUMMUŞ!
Yeşilköy 2 Konutları’nın anahtar teslim töreninde konuşan Mehmet Çınar, “Yeşilyurt İnşaat güven ve saygı duyulan bir kurum” derken, Ahmet Çakır, “Yeşilyurt İnşaat bölgede örnek gösterilecek bir kurum” diye ifade ediyordu.

*Görsel: Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sitesinden alınmıştır.

Anahtar teslim töreninde konuşan Öznur Çalık ise Mehmet Çınar’a övgüler diziyordu. “Yüksek İnşaat Mühendisi olan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar, ilçemize ve kentimize çok faydalı hizmetlerde bulunmaya devam etmektedir” diyordu.

*Görsel: Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sitesinden alınmıştır.

Bu kadar faydalı işler yapan Yeşilyurt İnşaat A.Ş, kısa süre sonra yine Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı İŞGEM şirketine bağlanıp kapatılıyordu.

Yeşilyurt Belediyesi’ne güvenip ev alan vatandaşların bizzat milletvekilleri tarafından anahtarları teslim edilirken bugün Yeşilyurt Belediyesi’nin “ileri düzeyde liyakatsizliği” yüzünden kimse yüzlerine dahi bakmıyor.

MAHKEMEYE TAŞINIYOR
Yeşilköy 1 Konutları’nda oturan 35 sakin hakkını aramak için yasal yollara başvurdu. Yeşilyurt Belediyesi’nin ihmalleri yüzünden şikayet eden 35 site sakini adına Av. Mehmet Mustafa Özümver, davadan önce görülen Arabulucu hizmetinde bir sonuç alınamadığını ve çok yakın zamanda olayın mahkemeye taşınacağını belirtti.

İLERİ DÜZEYDE BİR LİYAKATSİZLİK!
Yeşilyurt Belediyesi’nin denetlemediği bir yapım işi de Yeşil Topsöğüt Konutları’nda yaşanmıştı.

2020 yılının ekim ayında Topsöğüt mahallesinde hasılat paylaşım sistemi ile ihale edilen Yeşil Topsöğüt Konutları’nın temel atma töreni yine AK Partili vekillerin katılımıyla gerçekleşmişti. 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar alan Yeşil Topsöğüt Konutları sakinleri daha bir yıl dahi oturmamışlardı.

“İleri düzeyde liyakatsizlik” örneklerinden birini daha yaşadığımız bu kamu kurumunun halini 6 Şubat depremlerinden 19 gün sonra Kayısı Haber ele almıştı. 25 Şubat tarihli “Sanki sorumlu değilmiş gibi” başlıklı haberimizde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yazılı açıklamasını eleştirmiştik. 

*Görsel: Kayısı Haber

Haberde, “Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanına atıfta bulunması ve sanki sorumlu değilmiş gibi Yeşilyurt ilçesindeki binaların yüzde 70’inin hasar aldığını belirtip daha 3 yıl önce yapılan Yeşil Topsöğüt Konutlarının da hasar aldığını belirtmesi dikkat çekti” diye yazmıştık.

Sorumluların “sorumsuz” gibi davrandığı Malatya’da 6 Şubat tarihi birçok gerçeği gözler önüne sererken Yeşilyurt Belediyesi’nin Yeşilköy Konutları ile ilgili bir açıklama dahi yapmaması dikkat çekiyor.

Yeşilköy 1 Konutları'nın videosu:

TIKLA İZLE

@mahirtemur

Yorumlar 20
Ahsaf 19 Ağustos 2023 21:22

Bu sistemin adını bilmeyecek var mıdır.elbet herkes katılmayabilir.bu yaşam sisteminin son rol model ekonomik,sosyal,her türlü ferdi ve toplumsal adı (ke ker ke)sistemidir.bu beşeriyetin en son uyguladığı hayat modelidir.bunu dünya da en iyi yapanlar maalesef biz müslüman olduğunu iddia eden zavallılarız.hasılı kelam bu sistemin doğuşu elbet şu an ki yöneticiler değil amma en büyük savunucuları şu an ki iktidarda olan ve yardakçılarıdır.elbet ke ker ke modelinihesap gününden korkmadığını,çalarak talan ederek kendini ahlaksızca bu yola adayanlar için yaşasın cehennem.maalesef beşeri hukukun ülkemizde altına ettiğinden habersiz olan var mı ki....

Mustafa Ertürk 03 Haziran 2023 15:15

Bunlara oy vermeye devam etsinler! Ağır hasarlı ve yıkılan binaların tüm sorumluluğu önce Malatya Büyükşehir Belediyesine, sonra Yeşilyurt Belediyesine ve Battalgazi Belediyesine aittir. Halkın hemen hemen hepsinin bu bilgilerde haberleri olmasına rağmen hâlâ p ve üzeri oy vermelerine tepkiliyim arkadaş. Özellikle Yeşilyurt belediyesi, Avrupaya kaçak insan taşımak, inşaat alanları zemin etüdlerinin tamamen uydurma olduğunu ismi bende saklı bir inşaat şirketi ıspatladı ve o şirketin sahibi hapisdeydi tahliye edildi. Şimdi: Peki Sayın Cumhuriyet Savcıları bu mütehhit haklıysa haksız olan Belediye Başkanı ve yetkili kişileri neden soruşturmuyorsunuz? Öznur Çalığın veya bir siyasi partinin savcıları olamıyacağına göre Devletin Savcıları olduğunuzu gösterin. Biraz cesaret be kardeşim. Hukuk geri kalırsa başımıza her musibet gelir Unutmayın.

Tolga Yakınca 01 Haziran 2023 08:23

Yahu liyakatin başkenti olan Malatyada böyle yalan haberler yapmayın lütfen.. q ile seçimi bitirdik ne liyakati önemli olan koltuk önemli olan hırsızlık önemli olan MALATYAYI MALATYALIYI dolandırmaktır.. Biz her yerimizi yirtarken Malatyayi Malatyalilar yönetsin diye siz adam peşinde değil ampul peşinde koşuyordunuz.. şimdi yaranızın sizlayip başınızın agridigina sukr edin çünkü hayattasınız Durmak yok Yolsuzluklara DEVAAMMM

Malatyadan 31 Mayıs 2023 08:49

Agir hasarli evleri genel o sitede inş müh ve yetkili birisi varsa ağır biriktirdi. Zannediyorlar ki bir ev oradan 1 ev tokiden alacaklar. Hicbirsey 15 yılla alamayacaklarini gördüler. Evlerinizi kötülemeyin. Mahkemeye evimiz orta hasarlı hafif hasarli falan diye verin. Gerçekten agirsa ağır kalsın ama 1 eviniz 2 olması için uğraşmayın. Olmayacak çünkü. Yıllarca evsiz kalacaksınız.

salim 31 Mayıs 2023 06:55

Bu haberleri doyuran hemsehrilerimzi bilgilendiren haber sitesine teşekkür ederim Işın tabiatında vardır çok övülen bir işin sonu böyle olur denetim ve kontrul olmayınca yapılan binalar ın sonu boyle olur

Hakan 30 Mayıs 2023 11:37

14 -28 mayisda depremzede kardeşlerimiz zafer kazanmiş gibi suçlululari alkişladilar..yapanin yanina kâr kaldı kendi adlarina üzgünüm..bundan sonra suçlularin ortaya çikacagi mal ve can zararlarini kimin karşiliyacgi artik tarihe karışir hesap sorulmaz bir iki duruşma dava düşmüştür..beraat..sonuç suçlu depremzededir, bilmiyerek kasten mala ve cana zarar vermekten kendileri acilarla başbaşa ve 20 sene kira ödemeye mahkum edilmiştir..alkişlamaya devam..celladina aşik millet hesap sorulacaklardan hesap soramazsan aglamayacaksın.

Ferhat 30 Mayıs 2023 11:24

Sorsan Asrın felaketi oldu bizim ne suçumuz var derler.Lakin iş oyle değil.Binada işçilik hatası denetim eksikliği malzeme eksikliği zemin analizinin yapılmaması gibi ne kadar hata varsa mevcut.Binada 11 tane kolon patlamış ama suçlu kimse yok.

Malatyadan giden 30 Mayıs 2023 10:13

Malatya var oldukça sizin gibi yöneticiler ve milletvekillerini Allah başından eksik etmesin. Malatyalılar sizden razı.

Malatyali 30 Mayıs 2023 09:03

Peki bu konutları kime sattılar acaba! Ayrıca herkesin alamadığı, yangından mal kaçırır gibi millete verdikleri binaları alanlarıda sorgulamalı. Acaba hangi torpille alındı diye insanın aklına geliyor. Mehmet Çınar istifa etmeli. Üzerinde birçok şaibe var ve çok.beceriksiz olmakla beraber hertaraf Adıyamanlı doldu

Erol 30 Mayıs 2023 07:33

Herkes hayatından memnunmus.Secimletde gördük hesap soramadık.Bir tepki gosteremefik.,

Mutitler 30 Mayıs 2023 05:27

Kimse hesabını sorun yok Allah korkusu yok bunların CHP olsaydi hemen ceza hepis hain derlerdi Allah görüyor çocuğu var ailesi var okadar vebal var

Rss 30 Mayıs 2023 04:04

Belediye güzel hizmet sunmuş cumhurbaşkanımız gerekeni yaptı ev verecek Malatya olarak destek verdik başkanım başarılarınızın devamını dileriz . Sonuçta çok büyük bi afet oldu !!

Bek 29 Mayıs 2023 21:03

Normal bu işler.adam gidip betonumu sulayacaktı.tam TOKİ'nin başına getirilecek adam.

Malatyalı 29 Mayıs 2023 20:56

Mahir bey, başkan Mehmet Çınar, bütün suç bekçilerde, betonda sulama yapmamışlar, diye bir ifade kullanmış deniliyor, böyle birşey söylemiş olabilirmi gerçekten?

Temuçin 29 Mayıs 2023 20:48

Yeşil Topsöğüt konutları da Ağır Hasarlı, Yeşilyurt belediyesine haram zıkkım olsun verdiğimiz para. Paramızın iadesini istiyoruz.

Onur onur 29 Mayıs 2023 19:46

Lütfen, Malatya olarak herşeyden çok memnunuz. Davul zurna konvoy ne ararsanız mevcut bizde. Beğenmiyorsanız gidin lardes biz çok memnunuz belediyeden herşeyden

Malatya 29 Mayıs 2023 19:25

Allah sizi Malatya'nın başından eksik etmesin.

Yeter yalvaç 29 Mayıs 2023 17:41

Narçiçeği binasına 20 inşaat mühendisi bu bina hasarsız dediler görevli gelenler az hasarlı denildi binada dask almak için 2 kişi hasarlıya çevirdi daha sonra gelen 3 görevli bu kolanda çok sıkıntı yok güçlenir dedin yine bina 2 kişi bi,den ayrı ağır hasarlı verdidiler daha sonra ünüversiteden istekle doçent profösör 3 saat incelediler bu bina hasarlı değil 100tane bina vezdik ilk defa sağlam bina gördük dedikleri halde aynı kişler önce onayladılar tekrar oyun içine girdilr malatyada o kadar patlayan kolon var az hazarlıya dönderdiler gücü yeten elinden geleni yaptı mazlumlar birşey yapamadılar lütfen geliniz binamızı görünüz karar verirsiniz çok oyunlar oynanıyor

A.Ç 29 Mayıs 2023 15:52

YATTIĞINIZ YERDE RAHAT YÜZÜ GÖRMEYESİZ.SİZİN GİBİ BECERİKSİZLER RANTÇILAR YÜZÜNDEN EVİMIZ BARKIMIZ VİRAN OLDU..ÖBÜR TARAFTA YAKANIZDAYIM.HABERİNIZ OLSUN..ULAN SİZİN YÜZÜNÜZDEN ŞEHRİ TERKETTİK BE..

Kerim 29 Mayıs 2023 15:08

Yeşiltopsöğüt konutları yeri milli emlaktayken başladı. 1 yıl ruhsatsız Yapı yaptı belediye. Bu projenin başında kadircan esen vardı

Bakmadan Geçme