Yeşilyurt'un tek mimar aday adayı

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için aday adaylığı ile ilgili çalışmalarda bulunan Vahap Erdem yapacaklarını anlattı. Aday adayları içerisinde tek mimar olduğunu söyleyen Erdem, belediyecilikte medeniyeti yakalamalıyız, dedi.


“HEDEFİM, MEDENİYETİMİZE YAKIŞIR BİR BELEDİYECİLİK!”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde temelini attığı Malatya 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde uzun yıllar Bölge Müdürlüğü yapan Vahap Erdem, AK Parti’nin Yeşilyurt Belediye Başkan Adayları arasında tek mimar olarak dikkatleri üzerine çekiyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanlığına adaylığını açıklar açıklamaz, özellikle şehir-insan olgusu üzerine tanıtımlarını yapan Mimar Vahap Erdem, görevi alması durumunda,  Gönüllere giren estetik Belediyecilik anlayışını ön plana çıkaracağını ifade etti. Tarihten bugüne akan kadim şehirlerin en büyük referans kaynağının şehir ve insan olduğunu belirten Erdem, “Belediye Başkanlığı, sadece sıcak asfalt dökmek, kaldırım yapmak, günübirlik olması gereken hizmetleri halka sunmak demek değildir. Bunların yanında Medeniyete katkı sunacak bir Belediyecilik anlayışı bizim en büyük hedefimizdir. Öyle bir Şehir imar etmeliyiz ki, bizi yüzyıl sonrasına taşısın, Şehir ve Medeniyet kol kola geleceğe yürüsün” ifadesini kullandı.
 
 “HÜNER BİR ŞEHİR BÜNYAD ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM.”
Bir Mimar olarak, Yeşilyurt’un fiziki gelişmesine her zaman estetik bir gözle bakma zorunluluğu olduğunu söyledi. Kimi zaman mimar gözüyle, kimi zaman esnaf gözüyle, kimi zaman bir engelli gözüyle, kimi zaman bir yaşlı gözüyle ama her zaman insan gözüyle şehire hizmeti düstur edineceklerini belirten Erdem şöyle konuştu,” Bu şehir kadim bir medeniyetin bize armağanıdır. Medeniyetimizin temel feyz kaynağı insana dokunan mimari yapısıydı Öyle ki; Yapılan Hanlar, Hamamlar, Sokaklar, Evler, Kamu binaları, yani aklınıza gelen tüm fiziki ortamların ayrı bir hikayesi, insana dokunan, insan ile hemhal olan bir yapısı vardı. Sıcaktı özetle, Günümüzün soğuk gri binaları gibi değildi. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın Yatay Mimari anlayışının temelinde bu vardır. İnsanları boğmayan, insanlara nefes aldıran bir şehir ideali içindeyim.  Büyük Sultan Fatih Mehmet Han’ın tarihe kazınan sözü vardır. Büyük Sultan der ki;  “ Hüner bir şehr bünyad eylemekdür, Reâya kalbin âbâd eylemekdür” diye. İşte bizim de feyz kaynağımız ecdadımızın şehircilik anlayışı ile aynıdır. Biz şu gerçeği iyi biliyoruz, Huzur veren, mutluluk veren, insanı tebessüm ettiren, insana hizmet eden bir şehir bina ettiğimiz vakit, kalpleri de fethederiz.”
 
“BENİM BAŞARIM BİR ENGELLİNİN MUTLULUĞUNA BAĞLIDIR”
Belediye Başkanlığının büyük vicdani sorumlulukları beraberinde getirdiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı, Erdem, ”Belediyecilik anlayışımın temelinde insan mutluluğu yatıyor. Tüm projelerimi ve şehircilik idealimi bu argüman üzerine geliştirdim. Eğer Belediye Başkanı olduğum bir şehirde, Bir engelli mutlu değilse, ben başarılı değilimdir. Bir Yaşlı mutlu değilse ben başaralı olamam. Bir fakir aç ise ve ben bundan bihaber isem ben başarılı olamam. Başarımın temelinde, hizmet ettiğim tüm kesimlerin mutluluğu yatar. Onlar mutlu ise ben başarılı bir belediye başkanı olurum. Bütün hedefim, idealim bu gerçek üzerine örülüdür.” ifadesini kullandı.
 
Aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile geleceğe yürüyeceğini ifade eden Erdem sözlerini şöyle noktaladı, “ Ben adaylık için müracat ettiğimde görüştüğüm, mesaj attığım tüm insanlara da söyledim, Halkın nasıl bir belediye başkanı istediğini iyi biliyorum. Çünkü benim beklentim ile bu halkın beklentisi aynı. Meslek yaşamım boyunca Empatiye dayalı bir iletişim geliştirdim. Hep karşıdan bakmayı başardım. O yüzden iyi bir belediye başkanının halkın gözüyle bakması gerektiğine inananlardanım. Bu görevi talep ederken, bir makama kavuşmak gibi bir derdim yok. Bir Mimar olarak bu şehrin yaşamsal dokularını halkımıza kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyorum. Kısacası bu şehire dair büyük ideallerim var.”

 

EDİTÖR'ÜN NOTU: Aday adayların göndermiş olduğu bültenleri, yapmış olduğu çalışmaları tarafsız bir şekilde yayınlamaya çalışıyoruz. Fakat şunu belirtmek isteriz ki sizleri aday seçecekler okurlarımız değildir. 
 

Bakmadan Geçme