Yine Tarihe Geçtik!

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan...

Habertürk TV’de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın “cenaze namazı” söylemi tepkilere neden oldu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da 3 bin 437 bina yıkılmış, 50 bin bina hasar almış ve yaklaşık 1.400 vefat yaşanmışken Habertürk TV’de Malatya’nın son durumu ile ilgili bilgiler vermek için konuşan Gürkan’ın “Cenazelerimizin cenaze namazları kılındı” söylemi önce Mehmet Akif Ersoy tarafından sonra sosyal medyada tepkilere neden oldu.

“Bütün cenazelerimizin cenaze namazları kılınmış, ayrı ayrı mezara, inanç değerlerimize uygun şekilde defnedilmiştir” diye ifade eden Gürkan’ın söylemine Mehmet Akif Ersoy tepki gösterdi.

“VAY HALİMİZE…”
Ersoy, “Cenaze defnetmeyi başarı olarak gördüğümüz bir yerdeysek vay halimize. Bunu bazı yerlerde yapamadık doğru, ama bunu bir başarı olarak anlatıyorsak vay halimize” dedi.

Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy’un tepkisinden sonra Twitter’da “Mehmet Akif Ersoy” Hashtag’ine yaklaşık 30 bin tweet atıldı. Birçok tanınmış insan da dahil kullanıcılar tepkisini Selahattin Gürkan’a gösterirken, Mehmet Akif Ersoy’un haklı serzenişine destek verildiği görüldü.

31 Mart 2019 tarihinden sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra her konuşmasında kırılmadık rekor bırakmadığını ifade eden Gürkan, bu sefer bu felaket günlerinde Malatya’yı tarihe geçirdi!

Daha göçük altında insanlarımız varken “cenaze işlemleri” ile övünen Gürkan’a tepki gösteren Mehmet Akif Ersoy’un söylemine Kayısı Haber olarak katılıyoruz.

Böyle bir felaketten sonra arama-kurtarma işlemleri devam ederken “cenaze işlemleri” ile övünen bir belediye başkanı karşısında bizler de “Vay halimize” diyoruz.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 10
mehmet 26 Şubat 2023 17:18

Yerel gazetecilermiz de hiç bir vekili,başkanı,müdürü,vs yi yazmadılar.Halende yazmayanlar var.kimde neyde korkuyorlar anlamıyorum.doğruyu yanlışı sizler yazacaksınızki kamuoyu duysun millet de kimin ne halt olduğunu bilsin.Yöneticler korksun yoksa altı ay sonra yine aynen devam ederler.81 ilin ekmeğini yedik yardım geldi. bizim belediye bir hafta sonra ekmek satışana başladı.bu millet de para almaya utanmadımı.Gelipde biri geçmiş olsun demedi bildiğim,bir enkazada 30 kişi vefat etti.bütün basın o enkazın başındaydı,birtanesi de gelip millete sarılıp ağlamadı.hepsinin vekil,başkan,müdür,vali,kim varsa alınması lazım.Destan şehir fistan şehir,demekle olmuyor bu işler.Meğerse hepsi ayrı dümenini dönderiyormuş.

Bedir 25 Şubat 2023 16:25

Büyükşehirin aciz ve isbilmez başkanı!Soruyoruz sana:Çadır bulamazken insanlar özel kalem müdürünün eskimalatyadaki müstakil evinin yanında 2 konteynır nasıl konuldu?mahir bey Allah için araştır,bunlar nasıl bir ahlaka sahip.Bu şehirde nasıl utanmadan gezecekler

Hakkı Söyler 25 Şubat 2023 14:00

hiç bir keşkesi olmayan bir adamım diyor. Elazığ depremi olalı 3 sene olmuş. Sen üç senede konut stoku hakkında ne çalışma yaptın . Hangi eylem planı için çalıştın. Yok Belçika yok Japonya'da zaten ayın yarısını Ankara'da çocuğunun yanında geçirdin devletin malıyla gez dur. Peki 3 senede afet acil durum için ne yaptın. Battalgazi de yıkılan bina yokmuş at yalanı. Git bıyıklarını boya dur sen.

Belediyeci 25 Şubat 2023 09:58

Depremden bir hafta sonra piyasaya çıkan. Yapılmayan işleri yapmış, km hesabında fazla sıfır atan, Kendi yapılanmasında 65 yaş üzeri müdür daire başkanları yapan, kendisine eleştiri yapıp intihar etmeye çalışanı önce mukafatlandirip sonra işten çıkaran, göz boyama işler yapan, bana dokunmayan bin yaşasın diyen personel ,akşam sabah öğle farklı partililerle takılan, konuşma kalıbına devamlı aynı sözcüklerle ifade gücünü kullanan, devamlı fırsatçılık yapıp is yapmaya calişan, yanındakilerde bana dokunmasın diye yanlışa doğru dedikçe memleket devamlı batar....

Balon patladı 25 Şubat 2023 08:51

Tüm Türkiye önünde balon patladı. Bu kadar kendini şişirirsen böyle patlarsın. Boş olduğu biliniyordu besleme medya gerçekleri yazmıyor sormuyordu? Basit bir soru fiyaskoyu gösterdi? Acaba yerel idarelerde aldıkları paralarla beslenen ve çocuklarını besleyenler de utanır mı? Sessiz çoğunluğun ahı işte böyle tutuyor. Lafla değil samimi olarak ahlaklı olma zamanı gelmedi mi?

Yjo 25 Şubat 2023 01:57

Seni dünya gözüyle böyle rezil edilirken izlemek çok güzel oldu. Ne kadar boş konuştuğunu önceleri sadece biz belediye çalışanları biliyorduk bugün tüm Türkiye öğrenmiş oldu. Ağzına sağlık Mehmet Akif Bey.

Depremzade 25 Şubat 2023 01:09

Depremzede ye Depremzade diyor, yönetmeliğe yönetmenlik diyor siz neyi anlatıyorsunuz bunu da bir yazınızda yazın

Vay ki vay 24 Şubat 2023 23:55

Liyakat Lazım Altay kışlasına sanayi yapan vizyon

Qariban 24 Şubat 2023 23:53

İşte bizi gördükleri vaziyet yaşıyorsak seçmen ölü isek cenazesi kılınıp kaldırılacak mevta uyanın artık

Keçeli 24 Şubat 2023 23:27

Vay halimize ki vay halimize…

Bakmadan Geçme