Yönetimden Elazığspor Basın Sözcüsü'ne tepki!

Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi geçen haftaki Elazığspor maçı dönüşü Darende'de taraftarlar arasında yaşanan olaylar sonrası sarı-kırmızılı kulübü hedef alan açıklamalar yapan Elazığspor Basın Sözcüsü Cengiz Gülaç'a tepki gösterdi.

Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi geçen haftaki Elazığspor maçı dönüşü Darende’de taraftarlar arasında yaşanan olaylar sonrası sarı-kırmızılı kulübü hedef alan açıklamalar yapan Elazığspor Basın Sözcüsü Cengiz Gülaç’a tepki gösterdi.

Evkur Yeni Malatyaspor ile Elazığspor taraftarlarının Darende’de kavga etmesinin ardından Elazığspor Basın Sözcüsü Cengiz Gülaç’ın, "Bizden yaralanan yok, Malatyaspor taraftarlarından 17 kişi yaralanmış" açıklaması tepkiyle karşılandı. Açıklamaları esefle kınayan Evkur Yeni Malatyaspor yönetimi, "Söylediği sözü bir kahramanlık edasıyla anlatmasını bir anlık gafletle söylediğine inanmak istiyoruz” dedi. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Malumunuz üzere İstanbul da oynadığımız Elazığspor müsabakası sonrası, Malatya Darende’de taraftarların karşılaşması sonucu istenmeyen olaylar yaşandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. İki güzide camianın taraftarlarının arasında yaşanan bu üzücü hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ederek, yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz.

Bu yaşanan üzücü hadiselerin sonrasında daha doğru yönlendirici ve gerginliği bitirici soğukkanlı açıklamaların iki camia adına yapılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Elazığ Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın açıklamalarını takdirle karşılayarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Elazığspor Basın Sözcüsü olduğunu ifade eden Cengiz Gülaç tarafından yapılan açıklamaları ise esefle kınıyoruz. Kendisinin söylediği "Bizden yaralanan yok, Malatyaspor taraftarlarından 17 kişi yaralanmış" sözünü bir kahramanlık edasıyla anlatmasını ise bir anlık gafletle söylediğine inanmak istiyoruz. Bunu alınan mağlubiyetin hezeyanı ve tahribatı ile söylediğini düşünüyoruz. Saha sonuçları her ne olursa olsun bir Elazığlı veya Malatyalı vatandaşımızın burnunun kanamasını hiçbir şampiyonluğa değişmeyiz.

Kendisini yönetici olarak gösteren bu arkadaşın Futbol camiasına yeni girdiğini düşünerek bu durumlardan bir yöneticinin ‘gurur’ duymaması gerektiğini, aklıselim Elazığlı spor camiasının önde gelen kişilerinin bu kişiyi uyarması gerektiği, uyarıları kabul etmemesi halinde ise bir daha mikrofon önüne çıkartılmaması gerektiği kanaatindeyiz. Anladığımız kadarıyla kendisi mikrofonu ve kamerayı görünce abandone olup otokontrolünü kaybetmektedir. Biz aynı coğrafyanın insanları olarak her zor durumda birbirinin yanında olan iki kardeş şehir olduğumuzu ve kendilerinden 90 KM ötedeki şehrin düşman değil Malatya olduğunu ve bu düşmanca söylemlerden bir an önce uzaklaşması gerektiğinin hatırlatılması gerekmektedir. Özellikle kendileriyle gurur duyduğumuz Türk Milletinin Şerefli kolluk kuvvetlerini suçlayıcı açıklamalarını ise vatansever Elazığlı vatandaşlarımızın da kabul etmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bununla da yetinmeyen ve hukukçu olduğunu öğrendiğimiz bu zatın kulübümüzün Teknik sorumlusu İrfan Buz hakkında söylediklerini ise ‘kişi kendinden bilir’ sözü ile açıklayarak kendisine iade ettiğimizi belirtmek isteriz. Bu söylemler Bir spor adamına yakışmamakla beraber eğer bir hukukçu ise bunun bir suç olduğunu bilmesi gerekmektedir. Elazığspor gibi büyük bir spor camiasının basın sözcülüğünü beceremediği gibi hukuk adamı olmayı da beceremediği aşikardır. Teknik Direktörümüz İrfan Buz’un Yeni Malatyaspor’un başında Elazığspor ile karşılaştığı 3 maçtan da galip ayrılması ve bu galibiyetler sonrasında haklı sevincini taraftarlarımızla beraber paylaşması kadar normal bir durum yoktur. Hocamıza yöneltilmiş olan bu hakaretleri Bu ‘Basın Sözcüsü’ arkadaşa aynen iade ediyoruz. Kendisinin bu saatten sonra yapabileceği en mantıklı iki davranış vardır. Öncelikle Malatyaspor Camiası’ndan ve Teknik Direktörümüz’den özür dilemesi gerekmektedir. Malatyaspor camiası olarak değerli Elazığspor camiasını tenzih ederek bu şahsı bir daha muhatap olarak kabul etmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bu dost ve kardeş iki şehrin insanlarını birbirine düşman etmeye ve ortalığı germeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Biz bu çirkin açıklamaları Elazığspor Yönetimi’ne ve Elazığspor Camiası’na mal etmemekle beraber, Tüm Malatyaspor Camiası’nı da soğukkanlı olmaya davet ediyoruz."

Bakmadan Geçme