Yüzbinler 15 Temmuz Şehitleri için koştu

Türkiye'nin en önemli spor organizasyonlarından olan 38. Vodafone İstanbul Maratonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Başarılı organizasyon bu yıl ’15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz' sloganı ile yapıldı. 

Kıtalararası koşulan tek maraton olma özelliğine sahip 38. Vodafone İstanbul Maratonu yine ilginç görüntülere sahne oldu. Köprü üstünde selfie çekenlerden, karate gösterisi yapanlara, padişah kıyafeti giyen vatandaştan kahvaltı yapanlara kadar binlerce vatandaş, 15 Temmuz Şehitleri için koştular.

38. Vodafone İstanbul Maratonu bu yıl özel bir sloganla, '15 Temmuz Şehitleri' için koşuldu. Özellikle Kahramanlar Koşusu'nda 15 Temmuz Şehitleri'ni vatandaşlarımız ellerindeki bayrakla, minik çocuklar başlarının üzerindeki ve bayraklı tişörtleriyle hatırlattı. Kimisi de o eşsiz tarihi ellerindeki dövizlerle yazarak tekrar anımsattı. 

38. Vodafone İstanbul Maratonu, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain saldırıda ülkemizi eski adıyla Boğaziçi Köprüsü'nde darbecilere karşı savunan ve göğsünü siper eden vatandaşlarımız anısına, '15 Temmuz Şehitleri' için koşuldu.

Darbenin ardından köprüde ikinci yürüyüş

Kahramanlar Koşusu'na katılan vatandaşlar, ülkemizin zor süreçten geçtiği o geceyi ve o gece şehit olan vatandaşlarımızı hatırlatarak yürüdü. Yaşlı bir amcanın elindeki dövizde, "Bu köprüde tarih yeniden yazıldı" ifadeleri yer alırken, 15 Temmuz Cuma gecesinden itibaren 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde insanlar ikinci kez yürüdüler. Bu seferki yürüyüş o gece yaşamını yitiren şehitleri tekrar hatırlatmak adına gerçekleştirildi. Köprüde koşuya katılan minik çocuklar da vardı. Pembe kıyafetli minik bir kız çocuğu ise scooterını kullandığı anda iki eliyle direksiyon hakimiyetini sağlıyordu ve yanında taşıdığı bayrağı ise sırtıyla saçının arasına yerleştirmişti. Bayrak hiç sarsılmadan orada duruyordu. Binlerce genç ise bayrağı ellerinden hiç düşürmedi, hatta kimisi köprüden geçene kadar dalgalandırdı ay-yıldızlı bayrağı.

Gazi ve şehit yakınları da oradaydı

15 Temmuz gecesi gazi ve şehit olan vatandaşların yakınları da 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda yerlerini aldı. 15 Temmuz Şehit yakınları ve Gazileri Derneği adı altında toplanan vatandaşlar, darbe gecesinin sembolü haline gelen büyük fotoğraflarla bir yakadan diğerine gururla geçtiler. Kimisi en sevdiğini kaybetmiş kimisi vücudunun herhangi bir yerinden yaralanmış olsa da başları dik şekilde 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nden gururla yürüdüler.

Renkli görüntüler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından organize edilen ve "15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu renkli görüntülere de sahne oldu. Birçok farklı dalda sporcunun da katıldığı halk koşusunda bazı karateci sporcular ekipmanlarıyla birlikte köprüde birbirleriyle sembolik bir şekilde gösteri yaptılar. Bazı vatandaşlar ise maratonun erken saatlerde olması sebebiyle kahvaltısını yapmadan koşuya gelmiş olmalar, onları boğaz manzaralı kahvaltıdan geri koymadı ve asfaltta kahvaltı keyfi yapmanın tadını çıkardı. Osmanlı dönemi kıyafetleri giyen yaşlı bir amca elindeki bayraklar objektiflere poz verirken, yine bu yılda son yıllarda olduğu gibi maratonun en çok ilgi gören yanı, hatıraları ölümsüzleştirmek isteyenler özçekim (Selfie) yaptı.

Bakmadan Geçme