4 yıldır konteynerde kalıyor: Git zenginlerden para topla

24 Ocak 2020 Sivrice depreminden sonra evi ağır hasar alan Mehmet Aktaş yaklaşık 4 yıldır konteynerde kalıyor. Yıllardır birçok kamu kurumuna başvuran Aktaş, Kale Kaymakamı'nın sözleri sonrası mücadelesini bıraktı.

24 Ocak 2020 Sivrice depreminden sonra evi ağır hasar alan Mehmet Aktaş yaklaşık 4 yıldır konteynerde kalıyor. Yıllardır birçok kamu kurumuna başvuran Aktaş, Kale Kaymakamı’nın sözleri sonrası mücadelesini bıraktı.

24 Ocak 2020 tarihinde Kale ilçesi Sivrice depreminden sonra çok etkilenmişti. Yaklaşık 800 binanın ağır hasar aldığı Malatya Kale ilçesinde çok katlı TOKİ konutları ve tek katlı evler inşa edilmişti. 2021 yılında noter huzurunda yapılan kura ile konutlar depremzedelere teslim edilmişti.

Kale ilçesi Kumluyazı mahallesinde yaklaşık 50 yıldır 2 katlı kerpiç evi Sivrice depreminden sonra ağır hasar alan Mehmet Aktaş’a evinin önüne AFAD tarafından konteyner teslim edilmişti. Daha sonra ağır hasarlı 2 katlı kerpiç ev yetkililer tarafından yıkılan Aktaş’ın hak sahipliği mücadelesi Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy’un söyleminden sonra sona erdi.

*Foto: Mehmet Aktaş

2020 yılından sonra 4 kaymakamın Kale’de değiştiğini ifade eden Mehmet Aktaş, “Doğma büyüme buralıyım. 2 katlı evimizde 3 kardeşimizin daireleri vardı. Yıkılan evimizin 20 yıldır elektrik-su aboneleri var ve kardeşlerimden ayrıydı. Evimizin tapusu var ama bir türlü hiçbir yetkili bu adaletsizliğe müdahale etmedi.” şeklinde konuştu.

KALE KAYMAKAMI: GİT ZENGİNLERDEN PARA TOPLA
Malatya Valiliği dâhil birçok kamu kurumuna gittiğini ifade eden Aktaş, “2020 yılında hak sahipliği mücadelemden bugüne baktığım zaman Kale’de 4 kaymakam değişmiş. Hepsi ile görüştüm. Kale Belediye Başkanı, Kale AK Parti İlçe Başkanı, Malatya Valiliği, AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü dahil defalarca buralara gittim. Sorunumu her seferinde aktardım ama her seferinde ‘haklısınız ama yapacak bir şey yok’ dediler. Ama şu anki Kale Kaymakamı ile görüştüğümde ‘Git zenginlerden para topla’ cevabını verince mücadelemi bıraktım” dedi.

Kale Kaymakamı’nın zenginlerden para toplama önerisinden sonra konteynerine dönen Aktaş, “Yaşamaya devam ediyoruz. Yapacak bir şey yok. Devletin kaymakamı, belediye başkanı, ilçe başkanı, muhtarı göz göre göre bu adaletsizliğe dur diyemedi. Demek ki biz bunu hak ettik” diye konuştu.

“BİRİNE FARKLI DİĞERİNE FARKLI…”
Mehmet Aktaş’ın komşularından biri olan Ramazan Ayaz ise hakikati söylemek gerektiğini vurguladı. Ayaz, “Bu köyde Mehmet Aktaş gibi birçok depremzede hak sahipliğinde bir sorun yaşamıyorken niye Mehmet Aktaş sorun yaşıyor. Birine yapıp diğerine yapmayınca kuşkularımız oluşuyor. Mehmet Aktaş’ın sahibi yok diye mi bunlar yapıldı? Yapılan hizmeti birine farklı diğerine farklı yapılmaması gerekir” şeklinde konuştu.

ADAMCILIK TAVAN YAPMIŞ!
Aktaş’ın bir diğer komşusu Mehmet Temur ise, “Maalesef buradaki adaletsizlik kimse tarafından görülmedi. Abonesi ayrı, ikameti burada, dairesi ayrı olan Mehmet Aktaş’ın açık olan hak sahipliği niye onaylanmadı? Niye buradaki yöneticiler ve siyasiler yıllarca oyaladılar? Maalesef bu işin sonucuna baktığımız zaman adamcılığın tavan yaptığını görüyoruz. Çünkü bu köyde herkes biliyor ki Mehmet Aktaş 20 yıldır bu evde kalıyordu. 4 yıldır herkesin gözü önünde konteynerda kalan Aktaş’ı birileri artık görmeli” dedi.

Yaşadığı mağduriyetin çözülmesini talep eden Mehmet Aktaş, bir yetkilinin artık bu adaletsizliği çözmesini bekliyor.

Yorumlar 2
Özgül karakaş 31 Ağustos 2023 19:56

Burası Türkiye bende konteyner talebinde bulundum elime iban no verdiler afatta 3 ay kira 9 bin tl almıştım geri iadesini istediler ancak dekontları getirirsem konteyner başvuru yapabilirsiniz yine de valilikten bir form doldurdum verdim hemen kirayı kesmişler peki geçmiş kira yardımını istiyorlar ben ne bir yurtta ne bir sosyal tesislerden faydalanamadim peki deprem 6 şubatta oldu bu zamana kadar nerde kaldık nasıl yaşadık kimsenin bildiği yok 3 gün sadece yurtta kalmak istedim bulamadım ama yükü götüren götürdü yetkilerin vicdanlı olmalarını konuyla ilgili adaletli davranmalarını istiyorum

Fatih 31 Ağustos 2023 19:48

Bizlerde 6 aydır evimizin bitişik nizamında olan ağır hasarlı binanın yıkılması için müracaat ettiğimizde her kes toplu başkasına atıyor artık burada ne tepacağımızı bilmiyoruz bu ilgisiz ilgililer o makamları işgal ediyor bunlar vatandaşa yardımcı olacaklarına başından savıyor biride bunlara sesini çıkarmıyor yazık hemde çok yazık

Bakmadan Geçme