6 bloğun olduğu blok çöktü

Malatya'nın Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan küçük sanayi sitesindeki 6 dükkânın bulunduğu blok, aniden çöktü...

Malatya’nın Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan küçük sanayi sitesindeki 6 dükkânın bulunduğu blok, aniden çöktü. Olayda yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olay, Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi Hünerli ve Otomasyon Caddeleri üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, sanayi sitesi içerisinde bulunan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan 6 dükkânın bulunduğu blok, büyük bir gürültü ile çöktü.

Yaralanın olmadığı olayda, iş makinalarının enkaz altında kalmasıyla maddi hasar oluştu. Esnaflar, enkaz altında kalan iş makinalarını kendi imkânlarıyla çıkarmaya çalıştı.


"Depremin üzerinden bir yıl geçti ama sanayide hiçbir adım atılmadı"

Olay yerine giderek işyerleri yıkılan esnafları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, "Küçük sanayi sitesi dediğimiz yerde dün gece 6 tane işyerimiz çöktü. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Depremin üzerinden bir yıl 365 gün geçti sanayide hiçbir adım atılmadı. Kime ne anlatacağını bilemiyorsun, kimseyi de bulamıyorsunuz. Yetkililerin bir an önce çökmüş sanayiye el atmaları gerekir. Biz konteynerlere gidemeyiz çünkü yaptığımız iş konteynerde yapılacak bir iş değil. Bir an önce yeni yapılacak sanayi sitesinin yapılması lazım" diye konuştu

Bakmadan Geçme