Adeta yeni bir deprem yaşanmış gibi!

6 Şubat depremlerinde Hatay ve Kahramanmaraş gibi büyük yıkım yaşayan Malatya'yı bu kez kayısıdaki gelişmeler ön plana çıkardı. Hem don hem yağmur hem de hastalığın kayısıları çok etkilediğini ifade eden Ağbaba, Malatya'da yeni bir deprem yaşanmış gibi dedi.

6 Şubat depremlerinde Hatay ve Kahramanmaraş gibi büyük yıkım yaşayan Malatya’yı bu kez kayısıdaki gelişmeler ön plana çıkradı. Hem don hem yağmur hem de hastalığın kayısıları çok etkilediğini ifade eden Ağbaba, Malatya’da yeni bir deprem yaşanmış gibi dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Malatya’da don nedeniyle etkilenen kayısı üreticilerini ziyaret etti. 

Ağbaba, “Hem don, hem yağmur hem de hastalık, kayısıları etkilemiş durumda. Malatya’da adeta yeni bir deprem yaşanmış durumda. Deprem’de insanlar evlerini, iş yerlerini kaybettiler şimdi de aşlarını kaybetmiş durumdalar. Eğer devlet sosyal devletse depremde yok olmuş Malatya’nın çiftçisine sahip çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazlarsa Allah bize iktidar olmayı nasip ederse bunu takip etmekte benim görevim olacak’’ dedi.

KAYISIDA REKIOLTE ÇOK DÜŞÜK
Bu yıl kayısı hasılatının yüzde 1’lere düşeceğini ifade eden Beydağı Mahallesi Muhtarı, “Kayısımızın yüzde 99’u yandı. Yağan yağmurlar ve aşırı don kayısılarımızın hepsini yaktı. Devletimizden yardım istiyoruz. Don afetinden kaynaklı olarak Malatya’nın afet bölgesi kapsamına alınmasını istiyoruz. Çiftçinin elektrik parası, su parası, gübre parası ödemesi gerekiyor. Kayısıların hepsi yandı, bu sene vatandaşlar çok zor duruma düşecek “dedi.

“DEVLETİN TÜM ZARARLARI KARŞILAMASI GEREKİYOR”
14 Mayıs seçimleri kapsamında ziyaretlerine devam eden CHP Malatya 1’inci sıra adayı Veli Ağbaba kayısı üreticilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Malatya’da kayısıların dondan etkilenmesinden dolayı yüzde 70 zarar olduğunu ifade eden Ağbaba, “Ayrıca ciddi bir konu daha var. TARSİM manolya ve diğer hastalıklara karşı sigorta yapmadığı için, TARSİM’e sigorta yaptırmış çiftçilerimiz dahi TARSİM’den yararlanamayacak. Hem don, hem yağmur hem de hastalık kayısıları etkilemiş durumda. Malatya’da adeta yeni bir deprem yaşanmış durumda. Depremde insanlar evlerini, iş yerlerini kaybettiler şimdi de aşlarını kaybetmiş durumdalar. Yani önümüzdeki yılın ürününü de kaybetmiş durumdalar” şeklinde konuştu.

Ağbaba, “İnsanlar kayısı yansa da yanmasa da aynı masrafı yapıyorlar. Yine sulayacaklar, yine ilaç atacaklar, yine tarlalarını sürecekler. Kayısı yandığı için şimdi hiçbir geliri olmayacak Malatya’nın.  Ben tüm bu sorunların hepsini dile getireceğim ama devletin tüm bu zararları karşılaması gerekiyor. Eğer devlet sosyal devletse depremde yok olmuş Malatya’nın çiftçisine sahip çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazlarsa Allah bize iktidar olmayı nasip ederse bunu takip etmekte benim görevim olacak. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bakmadan Geçme