Bakan Ersoy'un duygulu anları

6 Şubat depremlerinin dramatik hikayesini anlatan Soğuk Fay belgeselinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gözyaşlarına hakim olamadı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan Ersoy'un duygulu anları

6 Şubat depremlerinin dramatik hikayesini anlatan Soğuk Fay belgeselinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gözyaşlarına hakim olamadı.

Yönetmenliğini Mahir Temur’un yaptığı Soğuk Fay belgeselinin uzun fragmanı yayımlandı. 

Belgeselde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Bolu Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sağlık İl Müdürü Erhan Berk, AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, DHMİ Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Osman Gönültaş, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammed Selçuk Sinanoğlu, malatyahaber.com’dan gazeteci İsmet Yalvaç, ER TV’den Hülya Kaya ve Burak Altun yer alırken 2 ablasını depremde kaybeden Sevgi Öner, yine depremde 3 kızını ve eşini kaybeden Erol Hancı ile kızı İrem Hancı yer aldı.

Soğuk Fay belgeselinin Koordinatörlüğünü Nezir Kızılkaya, Görüntü Yönetmenliğini Bayram Ayhan ve Ramis Akar, Editörlüğü Bülent Korkmaz üstlendi. 4 farklı ilde çekimleri süren belgeselde Sanat Danışmanı Çetin Şişman ile Konsept Danışmanı Akif Özbildirici katkı sağladı. Belgesele katkı sağlayan birçok isim yer alırken kamerada Batu Ak görev aldı.

Belgeselin müziklerini İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ayhan koordinatörlüğünde Muhammed İsmail Şahin, Burak Teke ve Azad Dağdelen yaptı.

Sirius Medya’nın montajını üstlendiği Soğuk Fay belgeseli 6 Şubat 2024 tarihinde yayımlanacak.

Konu ile ilgili konuşan Mahir Temur, “Yaklaşık 3 aydır ekibimizle çalışıyoruz. Kemik bir kadro ile herhangi bir ticari kaygı gütmeden depremde yaşadığımız o kaotik durumu gözler önüne sermeye çalıştık. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum çünkü hepsinin büyük emeği var.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür eden Temur, “Röportaj teklifimizi kabul eden başta Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’e, Bolu Emniyet Müdürü Sayın Ercan Dağdeviren’e çok teşekkür ediyorum. Hepimiz aslında depremzedeyiz. Burada Sayın Erhan Berk’e, Sayın Katipoğlu’na, Sayın Gönültaş’a, Sayın Selçuk Sinanoğlu’na, Sayın Mustafa Türker’e ve Sayın Serdar Akyüz’e de çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Konuşmasına devam eden Mahir Temur, “Gazeteci büyüğümüz İsmet Yalvaç’a, ER TV’den arkadaşlarımız Hülya Kaya ve Burak Altun’a da teklifimizi kırmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hem çekimlerde hem kurguda hem de montajda her karesinde hüngür hüngür bizi ağlatan Erol Hancı’ya ve kızı İrem Hancı’ya, Hakimbey Apartmanı’nda 2 ablasını kaybeden Sevgi Öner’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah yakınlarına rahmet eylesin. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Mekânları inşallah cennet olur” diye sözlerini tamamladı.

FRAGMANI BU LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ:

SOĞUK FAY

Bakmadan Geçme