Başkan Çınar'ın akrabası özel mülke moloz döktü!

Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi'ne kaldırılan enkaz molozları özel mülke döküldü. Üstelik molozları döken firma Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın akrabası…

Yeşilyurt ilçesi Mollakasım Mahallesi’ne kaldırılan enkaz molozları özel mülke döküldü. Üstelik molozları döken firma Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın akrabası…

Haber- Mahir Temur- @mahirtemur

6 Şubat depremlerinden sonra enkaz kaldırma işlemi devam ederken özel mülke enkaz molozlarının dökülmesi tepkilere neden oldu.

Malatya Valiliğinin son olarak 4 gün önce paylaştığı bilgilere göre günlük 150 enkazın kaldırıldığı Malatya’da sorunlar bitmiyor.

ÇINAR’IN AKRABASI MOLOZ DÖKTÜ
Bu kez göz göre göre molozlar hem özel mülke hem de yolun ortasına saçıldı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi Atmalı Sokak’ta yer alan Yeşilyurt Belediyesi tarafından satılan 5 ayrı parsele enkaz molozlarının dökülmesi hem tepkilere neden oldu hem de molozları döken firmanın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın akrabası Sedat Çınar’a ait olduğu ortaya çıkması tedirginlik yarattı.

Bahçesine 20 metre uzaklıkta dökülen molozlar karşısında isyan eden iş insanı Ergün Kılıç, Malatya Valiliğinin bir an önce devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN SATTIĞI ARSALARA DÖKÜLDÜ
Kılıç, “Enkaz molozlarının belirlenen yerler haricinde dökülmesi zaten yasakken Yeşilyurt Belediyesi’nin 2 yıl önce sattığı parsellere üstelik Başkan Çınar’ın akrabasının sahibi olduğu firmanın moloz dökmesi manidar değil mi” dedi.

Bu moloz yığınlarını gördükten sonra şaşkına döndüğünü ifade eden Ergün Kılıç, “Önce Yeşilyurt Belediyesi’ne müracaat ettim. İhaleyi Malatya Büyükşehir Belediyesi yapıyor dediler. Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili hemen işlem başlatacağını söyledi. Molozları döken firma belli, özel mülke döküldüğü de açık ama biz halen tereddüt yaşıyoruz. Bu molozlar ne zaman kalkacak? Bu firmaya kim izin verdi?” diye serzenişte bulundu.

YAŞAM ALANINDA ASBEST TEHLİKESİ
Molozların döküldüğü alanda sadece 50 metre içerisinde 20 evin olduğu görülüyor. Uzmanlar, deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmaları sırasında havaya karışabilecek asbeste karşı toz maskesi kullanılması ve sık sık sulama yapılması uyarısında bulunduğu halde yaşam alanına enkaz molozlarının dökülmesi çevre sakinleri tarafından hayretle karşılanıyor.

Hem özel arsamıza molozlar dökülüyor hem de sağlığımız hiçe sayılıyor diyen bölge halkı, bir an önce bu dökülen enkaz molozlarının kaldırılmasını bekliyor.

“Gelin birlikte şehrimizi ayağa kaldıralım diyen şehrimizin yöneticileri bu şekilde ayağa kaldıracaksa hiç kaldırmasınlar” diye isyan eden iş insanı Ergün Kılıç, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi talebinde bulundu.

Enkaz molozlarının çekildiği videoyu bu linkten izleyebilirsiniz:

BAŞKAN ÇINAR'IN AKRABASI MOLOZ DÖKTÜ

@mahirtemur

Yorumlar 6
Abidin zor 21 Nisan 2023 00:19

Nevar cnm adam koltuk sahibi ne yaptı yanına kalmadıki buda kalmasın

Taha 15 Nisan 2023 23:52

Öyle bir anlatmışsın ki sanki başkan çınar dökmüş suç kişiyi ilgilendirir artık bel altı vurmaya başladınız. Siz algı yaratıyorsunuz biraz insaf

Sultan 15 Nisan 2023 17:24

Mahir Bey Bir Günde Belediyelerdeki Bankamatik Memurları İle İlgili Haber Yapın.. Nasıl Kul Hakkı Yediklerini İsimleri İle Yorum Yapalım..

Cumhuriyet -î El Azîz 15 Nisan 2023 14:25

Yazık gerçekten çok yazık hala utanmadan Belediye başkanlığı yapıyor.

Malatya sevdalısı 15 Nisan 2023 07:05

Kendisi de bir çiftçinin arazisine beton dökmüştü utanmadan

Ali 15 Nisan 2023 03:36

Ne yapsın abi mehmet Çınar akrabasının aldığı ihalenin kamyonlarının molozları nereye döktüğünümü kontrol etsin

Bakmadan Geçme