Battalgazi Belediyesi iflas mı etti?

Battalgazi Belediyesi'ne bağlı İspendere Sosyal Tesisleri sessiz sedasız kapatıldı. 7 aydır İspendere'de yapılan termal otelin de kapalı olduğu bölgede son 5 yılda milyonlar harcandı. Bölgenin sağlık merkezi diye lanse edilen İspendere Şifalı İçmeleri resmen kaderine terk ediliyor.

Battalgazi Belediyesi’ne bağlı İspendere Sosyal Tesisleri sessiz sedasız kapatıldı. 7 aydır İspendere’de yapılan termal otelin de kapalı olduğu bölgede son 5 yılda milyonlar harcandı. Bölgenin sağlık merkezi diye lanse edilen İspendere Şifalı İçmeleri resmen kaderine terk ediliyor.

Haber- Mahir Temur

GÜRKAN BAŞLATMIŞTI
2017 yılından sonra dönemin Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından köhne yapısından kurtarılmak istenen İspendere Şifalı İçmeleri bölgesinde dönüşüm gerçekleştirilmişti. 2 Etap’tan oluşan dönüşüm projesinde cazibe merkezi haline getirilmek için piknik alanları, turizm karşılama merkezi, 20 odalı termal otel, bay-bayan yarı olimpik yüzme havuzu ve kafeteryalardan oluşuyordu.

31 Mart 2019 tarihinden sonra belediye başkanı seçilen Osman Güder, Selahattin Gürkan zamanında projelenmiş ve yapımına başlanmış İspendere Projesini değiştirmişti. Termal havuzlar ve localar gibi bazı alanlarda değişiklik yapan Başkan Güder, 44 bin metrekare alanı 64 bin metrekareye çıkartmıştı.

HABERSİZ KAPATILDI
Milyonlarca para harcanıp 2021 yılında 1. Etabı’nın açılışı yapılan İspendere Şifalı İçmeleri bölgesinde vatandaşlara hizmet veren İspendere Sosyal Tesisi her hangi bir bilgilendirme yapılmadan kapatıldı.

Sosyal tesisin içindeki eşyaların toplandığı görülürken koskoca bölgede sadece 2 zabıta görevlisinin “bekçilik” yaptığı görülüyor. Kayısı Haber’e bilgi vermek istemeyen zabıta memurları, “Niye kapatıldığını bilmiyoruz” dedi.

Öte yandan 6 Şubat depremlerinden sonra ağır veya orta hasarlı olmadığını bildiğimiz otelin kaderi ise muamma. 20 odalı ve termal olimpik havuzların olduğu otelin tadilatının bittiği ama halen neden açılmadığı sorusunun cevabı verilemiyor. Battalgazi Belediyesi tarafından işletilen sosyal tesisin de kapatılması otelin de açılmayacağı yorumlarına neden oluyor.

"BU NASIL BELEDİYE?"

Şehir merkezine 20 km mesafedeki İspendere Şifalı İçmeleri’ne gelen vatandaşlar, sosyal tesisin kapalı olduğunu marketteki çalışandan öğreniyor. 

“Bu nasıl belediye anlamadım. Yazın ortasında sosyal tesis mi kapatılır? Hadi kapattınız niye haber vermiyorsunuz?” diye soran vatandaşlar tepkili. 20 km yol yapıp geri dönmek zorunda kalan ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Yıllarca burası tadilattan dolayı kapalıydı. Daha sonra güzel bir mekan yapmışlardı. Şehirden kaçıp buraya yemek yemeye geliyorduk. Niye kapattılar anlamıyorum çünkü her geldiğimizde burası tıklım tıklım doluydu” dedi.

Konu ile ilgili Battalgazi Belediyesi’nden her hangi bir açıklama gelmezken, Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Ağustos’ta sosyal medya hesaplarından 10 milyon TL’ye mal olan İspendere Projesi’nin 2. Etabı’nın açıldığını duyuruyordu. Sosyal tesisini sessizce kapatıp milyonlarca para harcanarak yapılan oteli depremden 7 ay geçmesine rağmen açamayan Battalgazi Belediyesi’nin Başkanı, insanları İspendere’ye çağırması manidar karşılanıyor.

Başkan Güder’in 6 gün önce sosyal medyada paylaşımını görüp İspendere’ye geldiğini söyleyen K.T, Kale ilçesinden buraya geldiğini ve maalesef sosyal tesisin kapalı olduğunu yeni öğrendiğini söyledi. “Sosyal tesisin kapatılması bile yanlışken bu kapatılma hadisesini duyurmamaları ise vatandaşla dalga geçmektir. En azından benimle dalga geçtiler” dedi.

Hafta başı olmasına rağmen birçok vatandaşın ziyaret ettiği İspendere Şifalı İçmeleri’nde yemek servisi olmadığı için hüsrana uğrayan vatandaşlar, bir an önce bu hatadan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar 2
Ümit hakan 22 Ağustos 2023 21:54

Şovmenlerin sonu zıplayarak konuşan zengine villa projesi hastası başkanın sonu Allah bilir durum dusundugumuzden daha berbattir

Reis 22 Ağustos 2023 14:38

Birileri Malatyadaki siyasilerin ipini çekmiş veya el altından çektiriyor.Ya yanımda olursun ya karşımda diyor.Arastirmak lazım Öznur Çalık, Mehmet çınar şimdide Osman güder sanki bunları kendine rakip görenler olmalarını istemiyorlar.

Bakmadan Geçme