Belediye Başkanı'nın şahsi parseli!

O ilçenin belediye başkanı kendi parseline önce 15 metre istinat duvarı ördü sonra Meclis kararı aldırttı. Üstelik Belediye'nin imkânlarını kullanarak alınan kararı dahi dinlemedi!

O ilçenin belediye başkanı kendi parseline önce 15 metre istinat duvarı ördü sonra Meclis kararı aldırttı. Üstelik Belediye’nin imkânlarını kullanarak alınan kararı dahi dinlemedi!

Haber- Mahir Temur

Kale Belediye Başkanı Murat Koca, şahsına ait olan parseli kanun dinlemeden kale gibi yükselttikten sonra Meclis kararı aldırttı ama o karara da uymadı!

MURAT KOCA’NIN PARSELİ
Kale Belediyesi’ne ait Düztarla Mahallesi Karatepe mevkiinde yer alan parseller 1999 yılından sonra satılmaya başlanmıştı. Yaklaşık 20 yıldır birkaç el değiştiren parsellerden bir tanesini yakın zamanda Kale’de tanıdık bir isim aldı.

Kale Belediye Başkanı Murat Koca’nın daha önce Kale Belediyesi’ne ait olan 115/4 numaralı parseli 6 Şubat depremlerinden sonra satın aldığı ve bu satın aldığı parsele belediye imkanlarıyla keyfi işlem yaptığı iddia ediliyor.

*Görsel: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu Uygulaması

BAŞKAN KOCA’YI ARADI AMA
3 ay önce bir iş insanından satın aldığı parselin çevresine yaklaşık 15 metre istinat duvarı ören Murat Koca, imar mevzuatını umursamadı. Komşu parselin manzarasını, rüzgarını ve güneşini engellemekle beraber can güvenliğini de riske atacak yükseklikte duvar örüldüğünü ifade eden Av. Mehmet Erensoy, müvekkili adına Belediye Başkanı Murat Koca’yı aradığını ve yapılanın hukuksuz olduğunu söylediğini ifade etti.

Bu telefon konuşmasından sonra Haziran ayının ilk haftasında Kale Belediyesi Meclisi toplanıp Başkan Murat Koca’ya özel diyebileceğimiz bir karar alıyor.

BAŞKANLIK ETTİĞİ MECLİS’İN KARARINA UYMADI!
Kendi parselinin önüne kale gibi duvar ören Koca’nın başkanlık ettiği Kale Meclisi, 15 gün önce bir karar aldı. Kale ilçesi sınırları içerisinde eğilimden dolayı istinat duvarlarının en fazla 4.50 metre yüksekliğinde olacağı kararı alınıyor ama Koca bu alınan karara dahi uymuyor.

Başkan Koca, Kale Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararı, sözlü olarak komşu parselin sahibinin avukatının uyarısı üzerine aldığı iddia ediliyor. Murat Koca’nın satın aldığı parselin hemen yanında yer alan 115 ada numaralı 10 ve 11 no.lu parselin sahibi kale gibi örülen duvarı görünce şaşkına döndü. Müvekkili adına Kayısı Haber’e konuşan Av. Mehmet Erensoy, Başkan Koca’yı telefonla aradığını ve bu işlemin hukuksuz olduğunu ilettiğini aktardı.

*Görsel: Murat Koca'nın parseline ördüğü duvar

Bu uyarıdan sonra Haziran ayında toplanan Kale Belediyesi Meclisi apar topar yeni bir karar alıyor. Fakat üst sınır olan 4.50 metre yüksekliğine dahi Murat Koca’nın uymadığı görülüyor.

KENDİ PARSELİNE ÖZEL İSTİNAT DUVARI
Koca’nın kendi parselinin etrafına yüksekliği yaklaşık 15 metre olan istinat duvarı örmesi, hemen altında kalan parsellerin hem değerini düşürdüğü hem de duvarın altında kalan köhne bir parsele dönüştüğü görüşü var.

Kayısı Haber’e konuşan kaynaklar, bu işlem kişiye özel bir çalışmadır diyor.

BAŞKAN’IN PARSELİNE KALE BELEDİYESİ’NİN ARACI HİZMET EDİYOR
Öte yandan Murat Koca’nın sahibi olduğu parselde çalışan iş makinesine Kale Belediyesi’ne ait olduğu açık bir şekilde görülen aracın variller içinde yakıt getirdiği fotoğraflarda görülüyor. Kale Belediye Başkanı Murat Koca’nın şahsına ait olan parselin işleri için Kale Belediyesi’nin imkânlarını kullanarak kanunsuz 15 metre duvar örmesi tepkilere neden oldu.

*Görsel: Kale Belediyesi'nin resmi aracı


Aynı bölgede parsel sahibi olan bir vatandaş, “Göz göre göre, gözümüze soka soka farklı işler dönüyor burada” dedi.

Kale Belediye Başkanı Murat Koca’nın şahsi parselinde belediye imkânlarını kullanarak kanunsuz bir iş yaptığını ileri süren Av. Mehmet Erensoy, Kale Belediyesi’ne 15 gün önce şikâyet dilekçesi verdiğini aktardı.

BELEDİYE BAŞKANI’NI, BELEDİYESİNE ŞİKÂYET ETTİ!
Verilen dilekçede, “Murat Koca (Kale Belediye Başkanı) müvekkil ile ortak sınıra imar mevzuatına aykırı olarak istinat duvarı ve toprak dolgu yaparak arazi konutu yükseltmişlerdir. Yapılan istinat duvarının yüksekliği müvekkilin sınırından yaklaşık 15 metreden fazladır” diye yazıldı.

Murat Koca’nın belediye başkanı olması sebebiyle Kale Belediyesi’ne verilen şikayet dilekçesinin bir sonuç alınamayacağını belirten Av. Erensoy, suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Erensoy, “Murat Koca belediye başkanıdır. Bu sebeple 13 Haziran 2023’te Kale Belediyesi’ne yaptığımız imara aykırı istinat duvarının yıkılması ve idari yaptırım uygulanması başvurumuzun da sonuçsuz kalacağını düşünmekteyiz” dedi.

SİVRİCE DEPREMİNİN SORUNLARI HALLOLMAMIŞKEN!
24 Ocak Sivrice depreminden sonra Kale ilçesi çok etkilenmişti. Sayısız ev ağır hasar almıştı. Aradan geçen 3 yıl sonrasında 6 Şubat depremleri yaşandı ama Kale ilçesinin sorunları devam ediyordu.

24 Ocak Sivrice depremlerinden sonra yapılan deprem konutlarının parselleri dahi halen vatandaşlara teslim edilmemişken, 3,5 yıl önce yıkılan ağır hasarlı kerpiç evlerin enkazları dahi halen kaldırılmamışken Kale Belediye Başkanı Murat Koca’nın daha 3 ay önce satın aldığı parseli başkanlık ettiği belediyenin imkânlarıyla hukuksuz bir şekilde istinat duvarı örmesi pes dedirtti.

Haber: @mahirtemur

Yorumlar 4
Kaleli 25 Haziran 2023 15:46

Çok ayıp ediyor başkan bu ne bir ilk nede son daha önceki başkanların yaptığı gibi galiba bu başkan ölmeyecek bekleyip göreceğiz ömrümüz yeterse.

Şule 23 Haziran 2023 06:35

????

Yılmaz 22 Haziran 2023 22:48

Malatya Malatya bulunmaz eşin. Başkansan görülür işin.

Kaleli 22 Haziran 2023 18:25

Vay liminevayyy

Bakmadan Geçme