Belediye Başkanından eşine memurluk kıyağı!

Türkiye'de milyonlarca insan iş bulamazken, on binlerce işsiz Malatya'da KPSS sınavına yıllarca çalışıp memur olamazken belediye başkanının eşinin istisnai kadrodan memur yapılması pes dedirtti!

Türkiye’de milyonlarca insan iş bulamazken, on binlerce işsiz Malatya’da KPSS sınavına yıllarca çalışıp memur olamazken belediye başkanının eşinin istisnai kadrodan memur yapılması pes dedirtti!

 

Haber: Mahir Temur

6 Şubat depremlerinden önce ekonomik krizi iliklerine kadar hisseden Malatya’da 6 ay gibi bir süre için geçici çalışma imkânı sağlayan İŞKUR kapılarında binlerce kişi kuyrukta bekliyordu. 6 Şubat depremlerinden sonra ise Malatya’da işsizler ordusu diyebileceğimiz üniversiteli gençlerin umutsuzluğu her geçen gün artarken halen nepotizm girişimleri pes dedirtiyor.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR’IN EŞİ İSTİSNAİ KADRODAN MEMUR OLDU
Tüm ülkenin artık “Gri Pasaport” olarak bildiği ve belediye eliyle Almanya’ya kaçakçı götüren Yeşilyurt Belediyesi’nin Başkanı Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar istisnai kadrodan memur yapıldı.

Malatya’da bir ilçe belediyesi olan Yeşilyurt Belediyesi’nde skandal olaylara bir yenisi daha eklendi.

Yakınlarını veya çevresini “Özel Kalem Müdürlüğü” yoluyla memur yapan birçok belediye başkanının başvurduğu bu yol bitmek bilmiyor.

6 Şubat depremlerinden 7 ay geçmesine rağmen şehirde halen ağır hasarlı 30 bin bina yıkılmayı beklerken ve Yeşilyurt Belediyesi’nin 3-5 yıl önce yaptırdığı binalar ağır hasarlıyken kılını kıpırdatmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eşini istisnai kadrodan memur yaptı.

ÖNCE AKSARAY VALİLİĞİ SONRA MALATYA VALİLİĞİ
Daha önce hiçbir kamu kurumunda görev yapmayan Başkan Çınar’ın eşi Semra Çınar, önce Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürü oldu. Aksaray’a gitmeden aylardır Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü yaptığı iddia edilen Semra Çınar, bir resmi yazıyla Malatya Valiliği’ne kaydırıldı.

Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak imzalı resmi yazıda, “Valiliğimiz Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmakta iken, 23.08.2023 tarihli Bakanlık Onayı ile Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğünde münhal bulunan 9. dereceli VHKİ kadrosuna naklen atanan Semra ÇINAR, 31.08.2023 tarihinde Valiliğimizdeki görevinden ayrılmıştır” deniliyor.

Kısa bir süre Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürü olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar, 1 Eylül 2023 itibariyle Malatya Valiliğine geçtiği resmi yazıda açıkça belirtilmiş.

YÜZLERCE MAĞDUR ORTADAYKEN

6 Şubat depremlerinden sonra Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptırdığı birçok konut ya ağır hasar aldı ya da orta hasar aldı. Yeşilyurt Belediyesi tarafından satılan 3-5 yıllık konutlar yüzlerce mağdur yarattı. Depremlerden 7 ay geçmesine rağmen bizzat Yeşilyurt Belediyesi’nin mağdur ettiği afetzedeler Mehmet Çınar’ın ağzından çıkacak birkaç olumlu cümle beklerken, Yeşilyurt ilçesinin yüzde 70’ine yakın yapı stoku hasar almışken eşini istisnai kadrodan memur yapan Belediye Başkanı bu kadarı da olmaz dedirtti.

Editörün notu: Malatya’da 70’e yakın konteyner kentte depremzedeler hayat mücadelesi verirken halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı eşine kıyak geçeceğine keşke bu millete kıyak geçseydi.

@mahirtemur

Yorumlar 35
Keklik 08 Kasım 2023 20:21

Çınar başkan adamın kralı ne yapsa yanına kar kalıyor bu kadar da olmaz

Kızgın Malatyalı 03 Ekim 2023 09:51

Dini kendi emellerine alet ederek milletin gözünü boyadılar benim TC li halkımda bunlar hak yemez müslüman diye oy verdi .Koyun gibi güdülmeye At gözlüğüyle bakarak dört müdür beş midir ben sayısını unuttum seçtiniz hiçmi birinden ders almadınız seçtinizde seçtiniz Canım ülkemde satılmadık yer kalmadı.suyunun suyuna arsalar katlar yatlar aldılar bizi de üç kuruşa muhtaç ettiler din kisvesi altında. Oyu verdiniz yüzde yetmişlerle kazandırdınız deprem yıkıntıları içinde konvoylar halaylar ...atı alan üsküdarı geçti. Şimdi tavada kalan son lokmaları sıyırıyorlar. Doyamadılar onlar sizde uyanamadınız kurunun yanında yaş da yanıyor .son pişmanlık fayda etmezmiş... iki metreye girince Hz. Ömer'in adaletini böyle uyguladık deyip rahat rahat sorgularını verirler sözde müslümanlarrrr....

Cahil Sedat 09 Eylül 2023 11:41

Ah be cahil kardeşim SEDAT. ! Sen hala bıraktığımız yerde misin?

Ahmet 08 Eylül 2023 16:03

Sedat, kadın işede gitmiyormuş, 28 şubat mağruyuymuş diye. Sedat Senin cahilliğin bizlerin yaşam kalitesini düşürüyor. Sen cahil kalma ne olur, Bizlere yazık....

Sedat 07 Eylül 2023 18:39

Mahir bey siz yazınca arastirdik biraz. Semra hanim 28 Subat magduru olduğu için cumhurbaskanligi tarafindan magduriyet olduğu için kadro verilmiş. siz arastirmadan yazi yazmazdiniz.Deprem sizi de fena etkilemiş. Heralde ilk defa Mehmet cinardan özür dileyeceksiniz :)

Suat ER 07 Eylül 2023 13:27

Oyum Çınar başkana. Allah'ına qurban senin. Vur vur inlesin Malatyalı dinlesin. Bu seçimde de aday ol seni seçmezsek serefsiziz. Bu arada yorum için çıkan doğrulama kodu çok ilginç 3 AMQ

Abuzer 07 Eylül 2023 11:05

E Hanımefendi memur olmak istemiş , başkan da emri yerine getirmiş. İşsiz garibanı mı memur yapacaktı yani , biraz haddimizi bilelim ya hu !

mahmut 07 Eylül 2023 10:14

bu gibi insanlara altından bir dağ verseniz bir ikincisini isterler, bu doymak bilmez nefisler kabre girdiklerinde göz çukurlarına atılacak bir kürek toprakla ancak doyarlar. çok yazık..

malatya mişmiş 07 Eylül 2023 09:58

typlilere kadro istiyoruz

Mucit 07 Eylül 2023 09:41

Bir ayet de 'insanin başina gelen bütün musibetler kendi eliyle yaptıklarındandir,yine de Allah çoğunu affeder' ateist Japonlar da bir belediye başkani bir yapıda hata yapsa ,yada imar bölümünden biri bir usulsüzlük yapsa intihar ediyor gururuna yediremiyor Müslüman görünümlü bu münafiklar İslam ve din adı altında hertürlü haltı,haramı mübah sayıyorlar bu ülke liyakatsizlardan ziyade onlara her defasında oy veren cahil,bağnaz kesim yüzünden battı birdaha belini doğrultmayacak,Dinimiz İslam bunlardan münezehtir,

ADALET 07 Eylül 2023 08:42

Yeşilyurt belediyesinde onlarca Mühendisi şirket üzerinden kadrolu mühendisin 2/5 ücretine çalıştırırlar. Kadro vermezler ama iş kendilerine gelince herşey caiz oluyor. Allah büyüktür.

Salih Beyoğlu 07 Eylül 2023 08:33

Yok canım bu kadar da olmaz. Sadece İsim Benzerliği olabilir. Adamlar Zengin değil mi? Memurluğa neden başvursun. Hayretler içinde okudum. Ah Ah!

Önemsiz 07 Eylül 2023 08:17

Yazıklar olsun. Gözüne Dizine dursun... ????????????

Ayetel 07 Eylül 2023 08:09

Hayrettin sen namaz kılana oy vermeye devam et

Malatya 07 Eylül 2023 06:23

Malatyalı yine gider oy verir bunlara. Malatyalı zaten biraz milliyetçi biraz kendini bilen olsa elin Adıyaman lısını başına başkan yapmazdı malatya li herseyi hak ediyor iyi yapmışlar

hasan 06 Eylül 2023 23:47

biz bunlara layığız. cumhurbaşkanı , bakanlar geliyor esnafa, vatandaşa hal hatır sorduklarında herkes "Allah razı olsun, iyiz " diyor kimsede şikayet yok, kimse yöneticileri şikayet etmiyor, herkes memnun. adam 2 metre uzağa gidince başlıyorlar söylenmeye şikayete. o yüzden biz bunlara layığız ve hak ediyoruz.

Sakıp 06 Eylül 2023 22:53

Eğer bu iddialar doğru ise öteki dünyaya inançları varsa iki elim yakalarında olacak. Ben yıllardır masa başlarında ders çalışıyorum ve bir HIRSIZ gelip benim tüm emeklerimi çalıyor..Kimin bu işte en ufak ilgisi alakası varsa yedikleri,yiyecekleri ağızlarından burunlarından gelsin...

Onur onur 06 Eylül 2023 22:40

Talan duzenini kurmuşlar Saf milletide dindar falan diye uyutuyor sırtlarına binmisler. Mustehak bu kıyılara Koyuna hakaret ama neyse

İbrahim Dondurmacı 06 Eylül 2023 21:58

Helal oşsun adama. ‘Dava’ dedikleri talan düzenini bu olaylar olmasa bu millet anlamayacak.

Erham 06 Eylül 2023 21:14

Her yere adiyamanlari, baskillileri doldurdugunuz surece bu memleket iflah olmaz.

Hüseyin 06 Eylül 2023 20:14

Çınarların ailesinden bi Osman dayı kaldı. Belediyede bir yere gelmeyen oda ölmezse işallah seneye özel kalem müdürü... Serkan, Okan, Semra... Bütün ihalleler çınar ailesinin çakma şirketlerine...Nerde adelet.. Nerde Kulhakkı... Nerde Namus... Yetti artık..

Erol 06 Eylül 2023 20:06

Bu adamın daha be yapması lazım Belediye başkanılığına devam etmesi için

Hayrettin 06 Eylül 2023 19:26

İyikide ölum var hesap var cennet var cehennem var ! 2018 seçimlerinden önce Mehmet çınar başkan sabah namazlari programları yapıyordu seçimden sonra kayboldular! Sabah namaz programlari bitti! Allah'ın dinini de alenen pazarladilar sattılar! Beytulmal! Başkan olmadan önce neden yaptiramamis memur ? Ahirette elim yakasinda yesilyurtlu biri olarak ben helal etmiyorum! Ahirette Allah huzurunda davacıyım!

Rezil 06 Eylül 2023 19:19

Bu ülkede bu millet sustukça artık herşey olur. Bu kadrolarda artık utanma duygusu kalmadı bu kadrolar da namuslu insan kalmadı bu millet te ses etmez bu ada etmez rahat rahat gülsün eğlenin bunlarıda 3 güne unutun yazık bize bu ülkeye ar damarı çatlamış siyasetçiler ve aziz nesinin dediği gibi ?

Abdullah Kaya 06 Eylül 2023 18:59

Kocamam memleket doyuramadı sizleri Allah yedirmesin inşallah????????

Vahap 06 Eylül 2023 18:47

Biri hanımına kadro verdiriyor, öteki bizzat Başkani oldugu Belediyeden kendi gelinine kadro veriyor. Allah bildiği gibi yapsın.

Yesilyurt 06 Eylül 2023 18:29

Mehmet çınarın aksaraydan özel kakemden memur yaoacak çapı çevresi yok kendisi bu iş karsiliginda Yeşilyurt belediyesi özel kalem mudurlugunden birine kadro vermiştir onlarda sayın muhteşem başkanımızın eşine kadro vermiştir yatacak yerin varmı senin ÇINAR BASKAN SEN BİR BASKANSİN HA !!!!

Mahmut T. 06 Eylül 2023 18:27

Hakikaten bu kadar küçük insanların bu makamlarda olması çok komik. Belediye başkanısın ve derdin karını memur yapmak. Allah akıl fikir versin. Memur maaşı için şu lekeyi kendine yapacak zeka seviyesindeki insanların bu koltuklarda oturması milletin kendi kendine yaptığı zulümdür.

Ünal YALÇIN 06 Eylül 2023 18:19

Babası Osman Çınarada yazdırmak için girişimlerde bulunuyormuş ne güzel dünya hanımını memur etti gardaşı Hüseyin Çınarı zengin etti belediyenin işlerine çınarların malzemesini sattı cumhurbaşkanımız bunları ne zaman görecek zulüm arttı adaletsizlik arttı haram yeme arttı Allah onun için belamızı verdi ama yine olan fakire oldu Çınar babaya göre ne var hanımıda sırtını devlete yasladı ye babam ye

Yazık 06 Eylül 2023 18:13

Milletin evi yıkılmış,okul açılacak insanlar ne yapacağını şaşırıyor, Malatya da her siyasetçi bu depremi fırsata çevirdi yine olan garibana oldu bunlar öbür dünyada ne yapacak acaba her fırsatta Allah deyip kul hakkı yiyorlar inşallah hiçbiri gün ışığı görmez

Cumali 06 Eylül 2023 18:09

Ahlak ve şeref çok ama kıymetli değerlerdir Allah herkese nasip etmez ahlaklı ve şerefli olmayı

Abuzer 06 Eylül 2023 17:00

Yuh olsun haram zıkkkım olsun. Ak partiden sogutuyorlar insanı yazıklar olsun. Pühhhh

Mehmet 06 Eylül 2023 16:54

Yazıklar olsun verdiğimiz oylar haram olsun inşallah kadının ihtiyacı mı vardı memurluğa Malatya'nın zenginleri birde yazık etmiş kendisine Mehmet başkan eğer bu gerçek ise çok yazık olmuş üzüldüm Rabbim bizi de nefsimiz ile sınamasın inşallah

Referans Başkan Beyyy 06 Eylül 2023 16:47

Wallahi pes billahi pessss.. Kul hakkı bee arkadaş. Mehmet Çınar başkanin skandalı bitmiyor. Bu özel kalem kadrosu kaldırılmalı bence yoksa önüne gecemezsin.

Ali 06 Eylül 2023 16:38

Bu belediye başkanının yüzüne ... bir tane adam çıkmadı yuh olsun

Bakmadan Geçme