CHP Battalgazi ve Yeşilyurt'ta aday çıkartmayacak

Malatya'da Millet İttifakı kulislerde konuşulmaya başlandı. Hangi ilçelerde CHP'nin aday göstereceği, hangi ilçelerde İYİ Parti'nin aday göstereceği sorusu kaç gündür CHP ve İYİ Parti kulislerinde tartışılmakta. Peki, hangi ilçelerde CHP aday çıkartmayacak? Bomba kulis bilgisi haberimizde…

Şu ana kadar CHP 7 adayını açıklamıştı. Büyükşehir, Akçadağ, Arguvan, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerinde adaylarını açıklamıştı.

İYİ Parti ise Malatya’da üç adayını açıklamıştı. Yeşilyurt, Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde adaylarını açıklamıştı.
Hem CHP’den hem de İYİ Parti’de edindiğimiz bilgilere göre CHP iki merkez ilçede ve Pütürge ilçesinde aday çıkartmayacak. Yeşilyurt ve Battalgazi merkez ilçeleri ve Pütürge’de İYİ Parti’nin adayları Millet İttifakı’nın adayı gösterilecek.

İYİ Parti’nin açıklamış olduğu üç adaydan Doğanşehir Belediye Başkan adayı Rahmi Kurnaz geri çekilip Doğanşehir’de CHP’nin adayı Mehmet Bayram destekleneceği bilgisine ulaştık.

İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Cem Parlak, İYİ Parti Pütürge Belediye Başkan adayı Murat Tanrıverdi Millet İttifakı’nın adayı olduğunu iki farklı kaynağımızdan teyit ettik.

Battalgazi Belediye Başkan adayının da İYİ Parti’den belirleneceğini ve bu ismin AK Parti’den “aday adayı olmuş” sürpriz bir isim olduğunun bilgisini de paylaşmak isteriz.

CHP ve İYİ Parti’den farklı kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiler ışığında Yeşilyurt, Battalgazi ve Pütürge ilçelerinde İYİ Parti’nin adayı desteklenecek ve CHP aday çıkartmayacak. Büyükşehir ve 10 ilçede ise CHP’nin belirlemiş olduğu adaylar desteklenecek ve İYİ Parti aday çıkartmayacak.

Kayısı Haber
 

Bakmadan Geçme