Evkur Yeni Malatyaspor U21 takımının gözü şampiyonlukta

U21 Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Atiker Konyaspor'u 3-2 yenerek puan sıralamasında beşinciliğe yükselen Evkur Yeni Malatyaspor U 21 Takımı, içerisinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen mücadelesiyle alkış alıyor.

U21 Süper Lig’in 7. haftasında sahasında Atiker Konyaspor’u 3-2 yenerek puan sıralamasında beşinciliğe yükselen Evkur Yeni Malatyaspor U 21 Takımı, içerisinde bulunduğu imkansızlıklara rağmen mücadelesiyle alkış alıyor.

Geçen sezon 1. Lig’de şampiyonluğu son haftalarda kaçıran sarı-siyahlı ekip, bu sezona da iddialı bir giriş yaparak 7. haftası geride kalan Süper Lig U21 Ligi’nde beşinci sıraya yerleşti. Kendine ait bir tesisi ve çim sahası bulunmayan ekip, ilk kez mücadele ettiği Süper Lig U21 Ligi’nde büyük yatırımlarla yola çıkan takımlara kök söktürüyor. Ligde oynadığı son maçta sahasında karşılaştığı Atiker Konyaspor karşısında önemli bir galibiyet alarak puanını 13’e yükselten Yeni Malatyaspor altyapısı gözünü şampiyonluğa dikti.

“Çocuklarımıza da bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz”

İHA’ya açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Altyapı Sorumlusu Murat Uçkun, Yeni Malatyaspor’un altyapısı olarak futbolcu yetiştirmek gibi önemli bir görevlerinin bulunduğunu ifade etti.

Süper Lig’deki ilk seneleri olmasına rağmen iyi bir performans sergilediklerini belirten Uçkun, “Sahamızda iyi futbolla, güzel bir galibiyet aldık. Bu sene bu ligde yeniyiz ancak buna rağmen iyi bir performans sergiliyoruz. Yeni Malatyaspor altyapısı olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnşallah geçen sene olduğu gibi Süper Lig’de de Malatya’yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Biz imkanlarımız ölçüsünde altyapı eğitimine büyük önem veriyoruz. Çocuklarımıza futbolculukla birlikte sosyal hayatta nasıl olmaları gerektiği konusunda da eğitimler veriyoruz. Futbol sadece yetenek değildir, futbol okumaktır, futbol insani anlamdaki değerler bütünüdür. Çocuklarımıza da bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme