İYİ Parti'ye il başkanı dayanmıyor!

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığına kimse dayanamıyor. 6 yılda 5'inci ismin yine genel merkez tarafından atandığı yeni il başkanı Serdar Yıldız, İYİ Parti teşkilatına şükranlarını sundu.

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığına kimse dayanamıyor. 6 yılda 5’inci ismin yine genel merkez tarafından atandığı yeni il başkanı Serdar Yıldız, İYİ Parti teşkilatına şükranlarını sundu.

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevinden kısa bir süre önce istifa eden Hakan Yılmaz’ın yerine İYİ Parti İl Başkanlığına Genel Başkan Meral Akşener tarafından Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız atandı.

HİKAYE SEZAİ ALTAŞ İLE BAŞLAMIŞTI
25 Ekim 2017 yılında Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İYİ Parti’nin Malatya İl Başkanlığı yine değişti. 2017 yılında kurucu il başkanı olarak atanan Sezai Altaş’tan sonra 4’üncü isim il başkanlığı koltuğuna oturdu.

6 YILDA 5 İL BAŞKANI
İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı yine değişti. Kurulduğundan beri sürekli dedikodular, kavgalara ve istifalarla gündeme gelen İYİ Parti Malatya İl Teşkilatı yine parti içi meselelerle gündeme geldi. 6 yılda Malatya’da 5 il başkanı değiştiren İYİ Parti, genel merkezin atadığı il başkanları ile sürekli gündeme geliyor. 


Görsel: Sezai Altaş

İYİ Parti kurulduktan sonra 2017 yılında kurucu il başkanı sıfatıyla Sezai Altaş atanmıştı. Altaş, 2018 yılında milletvekili sıralamasına tepki göstererek “Gördüğüm bir lüzum üzerine görevimi bırakıyorum” diye istifa etmişti.


Görsel: Gökmen Kenan Özdal

Sezai Altaş’tan sonra Diş Hekimi Gökmen Kenan Özdal, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından atanmıştı. Yaklaşık 2 yıl görevde kalan Özdal, açıklama yapmadan istifasını sunmuştu. Özdal’dan sonra daha önce AK Parti Malatya milletvekilliği yapan Süleyman Sarıbaş yine genel merkez tarafından il başkanı olarak atanmıştı.


Görsel: Süleyman Sarıbaş

Gökmen Kenan Özdal gibi 2 yıl İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yapan Süleyman Sarıbaş, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ediyordu.

Süleyman Sarıbaş’tan sonra ise 2022 yılının şubat ayında Hakan Yılmaz yine İYİ Parti genel merkezi tarafından atanıyordu. Bir buçuk yıl görev yapan Yılmaz ise geçtiğimiz hafta istifa ettiğini sosyal medyadan duyurmuştu. Hakan Yılmaz’ın yerine ise Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız atandı.

Görsel: Hakan Yılmaz

SERDAR YILDIZ KAÇ AY O KOLTUKTA KALIR?
Kurulduğundan beri Malatya’nın sorunlarını dile getirmesiyle anılması gereken İYİ Parti Malatya teşkilatı sürekli genel merkezin atamaları ile konuşuluyor. Ortalama 14 ay il başkanlığı koltuğunda görev yapan 4 isimden sonra Serdar Yıldız’ın kaç ay il başkanlığı koltuğunda kalacağı sorusuna verilecek cevap ise belli gibi.

"TEŞKİLATIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"
İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevine atanan Serdar Yıldız bir açıklama yayımlayarak şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in olurlarıyla şahsıma İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevi tevdi edilmiştir. Şahsıma bu görevi layık gören Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener başta olmak üzere, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın M. Satuk Buğra Kavuncu’ya, Bölge Koordinatörümüz Sayın Turan Yaldır’a ve tüm İYİ Parti Teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum"

Görsel: Serdar Yıldız

Yorumlar 1
Mustafa Alper 18 Ekim 2023 17:31

İYİ parti Malatya yı bırakın Türkiye de bitti partinin ömrü bu kadarmış horozcu gitti tavukcu geldi 2024 görecekleri son seçim olacaktır.

Bakmadan Geçme