'Keşkem' yerine 'araştırılsın' dedi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, araştırılsın, dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, araştırılsın, dedi.

Malatya Büyükşehir Meclisi, 6 Şubat depremlerinden sonra ilk defa toplandı. Mart ayı birleşiminde söz alan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, 24 Ocak 2020'de Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan depremde, Malatya merkezdeki ağır hasarlı raporu verilen bazı binaların daha sonra az hasarlıya çevrildiği iddialarının olduğunu ve bu iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

Sonsöz gazetesinden Ebubekir Atilla’nın haberine göre, AK Partili Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Büyükşehir Meclisi’nde söz alıp, 24 Ocak Sivrice depreminden sonra Malatya merkezde ağır hasarlı bazı binaların hafif hasara çevrildiği iddialarının olduğunu ve bu iddiaların araştırılması gerektiğini vurguladı.

Özkan, "Öncelikle ülkemize, şehrimize geçmiş olsun, bizi yalnız bırakmayan tüm kurum ve belediyelere teşekkür ediyorum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir birlik beraberlik olacağını zannetmiyorum. El birliğiyle yaşanan sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. Vatandaşlarımızın birçoğu duyarlı davrandı. Herkes gücünün yettiği kadar bir şey yaparsa daha faydalı olacağını düşünüyorum. İdareciler olarak bu süreçten iyi ders çıkartmamız lazım. Şehirleri yeniden buna uygun yapılandırmamız gerekiyor. Yeni bir Malatya yapalım ilçeleriyle birlikte yeniden inşa edelim. Çok yüksek katlı inşa etmeyelim, belki 6 ay sonra unutacağız, hiç unutmayalım. Sivrice merkezli depremde Malatya merkezde ağır hasarlı binalar oldu, daha sonra hafif hasarlıya çevrildiğini öğrendik. Bu doğruysa araştırılsın. Bunlar önemli şeyler." dedi.

6 Şubat depremlerinden bir aydan fazla bir zaman geçtikten sonra ilk defa bir AK Partili belediye başkanı, “keşkem yok” ifadelerini kullanmadan “araştırılsın” dedi.

Yorumlar 5
Serap Sayan 22 Mart 2023 20:27

Ah keşkem keşkem keskem

Mahsum sanır 20 Mart 2023 19:57

Malatya da deprem sonrası sular tam duru ve içilebilir olmadan yağmurla birlikte yeniden bulanık akıyor. Su ile bir başka problem ise Yeni devlet hastanesi karşısı çevre yolu üstünde şebekeye bağlı olmayan umumi bir çeşme, Bu çeşme deprem den bir süre sonra arızalı olup suyu kesilmiştir. Maski ve büyük şehir belediyesi aramasından bir netice alamadık.

Mahsum sanır 20 Mart 2023 09:52

Yağmurla birlikte Suların bulanıklığı yine fazla oldu, bu maski suyla ilgilenmiyormu Bilgisi olan var mı acaba

Hakkı Söyler 15 Mart 2023 14:33

Genel seçimlerde kazanmak istiyoruz diyorsanız ivedilikle Büyükşehir Yeşilyurt ve Battalgazi belediye başkanları büyükşehir belediyesi genel sekreteri ve yardımcıları ve Battalgazi Yeşilyurt başkan yardımcıları GÖREVDEN ALINMALIDIR!!!!

Ali 14 Mart 2023 22:37

Kulislerde konuşulanlara göre; şehrin yöneticileri dün (veya önceki gün) bakanlardan "Depremden etkilenen diğer şehirlerde enkazlar kaldırılmasına, hayat normale dönmeye başlamasına rağmen neden Malatya' da enkazlar hâlâ yerde, siz ne iş yapıyorsunuz?" diyerek azar işitmişler. Fırçayı yiyince o kapkara suratları bembeyaz olmuş. Bu şehir sahipsiz, bu showmenler ile daha da sahipsiz kalıyor. Şehir kaderine terk edilmiş.

Bakmadan Geçme