Millet can derdinde Başkan makam odası derdinde

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, Başkan Mehmet Çınar'ın makam odası için pazarlık usulüyle bir firmaya 1 milyon 590 bin 624 TL'ye ihale etti. Millet can derdinde Başkan Çınar makam odası derdinde! Mahir Temur'un haberi…

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, Başkan Mehmet Çınar’ın makam odası için pazarlık usulüyle bir firmaya 1 milyon 590 bin 624 TL’ye ihale etti. Millet can derdinde Başkan Çınar makam odası derdinde!

Haber- Mahir Temur

Son yıllarda adı sürekli skandallarla anılan Yeşilyurt Belediyesi’nin bir icraatı daha ortaya çıktı. Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binası için Başkan Mehmet Çınar’ın makam odası, SENA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ne pazarlık usulü ile KDV dahil 1 milyon 590 bin 624 TL’ye ihale edildi.

 

PAZARLIK USULÜYLE VERİLDİ
Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilere göre, Yeşilyurt Belediyesi; yeni hizmet binasının başkanlık makam katında kullanılmak üzere mobilya alım işi ihalesi gerçekleştirdi. İhale, 26 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşirken tek firmaya pazarlık usulü ile verildiği görüldü.

6 Şubat depremlerinden sonra ağır yara alan Malatya’da esnaf ayakta durmaya çalışırken, emekli ay sonuna günler kala cebindeki parayı tüketirken ve ev kiraları astronomik rakamlara çıkmışken vatandaşın derdine derman için seçilmiş belediye başkanının makam odası mobilyalarına 1 milyon 590 bin 624 TL harcaması pes dedirtti!

YENİ HİZMET BİNASI YILAN HİKÂYESİNE DÖNMÜŞTÜ
2020 yılının ilk ayında yapımına başlanılan Yeşilyurt Belediyesi yeni hizmet binasının yüklenici firması 2021 yılında masrafların artması bahanesiyle çekilmişti. Yaklaşık 4 yıldır yılan hikâyesine dönen yeni hizmet binasının önümüzdeki aylarda hizmete gireceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki aylarda hizmete gireceği tahmin edilen Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasının başkanlık katına pazarlık usulüyle mobilya alım işi tepkiyle karşılandı. Hali hazırda makam odası, başkanlık katında kullanılan mobilyalar şu anki Yeşilyurt Belediyesi’nin hizmet binasında kullanılıyorken ekonomik krizi iliklerine kadar hisseden Malatya’da seçilmiş bir belediye başkanının bu şekilde hoyratça para harcaması dikkat çekti.

6 Şubat depremlerinden sonra Yeşilyurt Belediyesi’nin 2018 ve 2019 yıllarında yaptırdığı Yeşilköy konutları ağır hasar alıp dinamitle patlatılarak yıkılmıştı. Yeşilyurt Belediyesi’ne güvenip 3-4 yıl önce ev alan onlarca mağdurun yüzüne dahi bakılmıyorken Başkan Mehmet Çınar’ın bu kadar rahat para harcanması hayretle karşılanıyor.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ REKORA KOŞUYOR
Belediye eliyle insan kaçakçılığı, Yeşil Topsöğüt ve Yeşilköy Konutları gibi yeni yapılan binaların depremden dolayı ağır hasar alması, para karşılığı çakma UNESCO ödülü fiyaskosu, Başkan Çınar’ın eşinin istisnai kadrodan memur yapılması olayından sonra depremde yerle bir olmuş Malatya’da makam odasına 1.5 milyon TL para harcama olayıyla Yeşilyurt Belediyesi rekora koşuyor.

@mahirtemur

Yorumlar 17
Şahin 13 Kasım 2023 17:01

Sahte evrakla arsa satışını yazmamışsınız

Keklik 08 Kasım 2023 14:34

Daha bunlar neki her tarafı yolsuzluk rüşvet ne ararsan var pasaport başkanın belediyesinde

Keklik 19 Ekim 2023 13:42

Buna dur diyecek hiç bir yetkili yokmu halen o makamda nasıl oturuyor

isgem emektarı 05 Ekim 2023 01:05

makam odasının ödemesi yüzünden işgem müdürünün görevden alındığını biliyormusunuz?adama maaşları dağıtma odanın parasını öde dedi.mudur de maaşları dağıttı vay efendim sen nasıl olur da benim mobilyanın parasını ödemezsin dedi ve gece yarısı görevden alındı. şu an devletin parası anket şirketlerine dağıtılıyor..belediye çalışanı olarak içimiz kan ağlıyor..lütfen sesimiz duyulsun ve müfettiş gelsin.Yepaşta entresan şeyler oluyor.İmar hakeza öyle.İsgem raydan cıktı.İlk ekibi zaten ne ayak olduğunu gördü yanından çekildi çınarın.Off offf offff...

Suat ER 04 Ekim 2023 14:39

Gelir mirim gelir. Bu adam! aynı makama tekrar gelir. Aziz Nesin'in sözlerine çok kırmıştım o zamanlar. Şimdi yine kızıyorum ama aynı gerekçeyle değil. %'lik oranı eksik söylediği için.

Hakan 04 Ekim 2023 12:59

Hazreti Ömer zamanı olacak bunların hepsini asacaksın

Mlty 03 Ekim 2023 22:12

Daha yazılacak çok şey var. Tuz artık kokmuş.

Yilmaz 03 Ekim 2023 20:56

Herkes yorum yapıyorda seçim zamanı da ayaklarına kapanıyor oy vermeyeceksin başka belediye baskanimi yok biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç oy verenlerin eseri bu adam şimdi de kimse yorum yapmasın birlik olmazsa daha çok böyle haberler okursunuz

Serkan karakuş 03 Ekim 2023 15:02

Bu adam boş

Buzağı 03 Ekim 2023 13:21

İçlerinden bir tane doğru çıkmazmı bu belediyelerde. Ekinoks günü için yapılan 15 saat çekilişinde 4 tanesi basın müdürlüğü personeline çıkıyorsa gerisini siz düşünün..

Bekir 03 Ekim 2023 13:07

Mehmet çınar yeşilyurt gündüzbey Mahallesi'nde esnaf gezisi yaparken gündüzbey muhtarı gündüzbeyin sorunlarını Mehmet çınara anlatırken Mehmet çınar muhtara dediki:herşeyi devletten beklemeyin.yani;başınızın çaresine bakın dedi. Ama kendi makamına gelince devletin parasını çok güzel harcıyor.

cınar beton 03 Ekim 2023 12:07

bu ne aymazlık bu ne rahatlık.rabbım nasıp etmez ınsallah o odalarda ve koltuklarda oturmayı.dıyecek soz bulamıyorum.

Elif 03 Ekim 2023 09:35

Ayıp ama yaaa

Kızgın Malatyalı 03 Ekim 2023 09:27

Bunlar suyu üfleyerek içen müslümanlar Hz .Ömer in adaletini savunan sözüm ona uygulayan insanlar .Canım itibardan tasarruf olmazın kolları. Keçi can derdinde kasap et derdinde . Yesinler bakalım . Yiye yiye bitirdiler canım Türkiye mi. İki metreye girince sorgusu nasıl olacak . Görebilseydik keşke nasıl cevaplar verecekler .Allah ın adaleti var . Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler

Malatyalu 03 Ekim 2023 08:55

Zaten son oturması olur. Rüyada göremez artık

Malatyalı 03 Ekim 2023 08:16

Haram olması dileğiyle.. !

Malatya sevdalısı 02 Ekim 2023 23:41

Hayırlısı ile bir gitselerdi.Baksan hep yandaş belediye.Gelsin 30 Mart 2024

Bakmadan Geçme