Semra Çınar'ın yeni görev yeri dikkat çekti!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın istisnai kadrodan memur yapılan eşi Semra Çınar, Malatya Valiliğinden Yeşilyurt Kaymakamlığına transfer oldu. İlk iş olarak da il protokolünün eşlerini Yeşilyurt Belediyesi'nde ağırlamasıyla gündeme geliyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın istisnai kadrodan memur yapılan eşi Semra Çınar, Malatya Valiliğinden Yeşilyurt Kaymakamlığına transfer oldu. İlk iş olarak da il protokolünün eşlerini Yeşilyurt Belediyesi’nde ağırlamasıyla gündeme geliyor.

Haber: Mahir Temur

Geçen eylül ayında sınavsız memur yapılan Semra Çınar’ın önce Aksaray Valiliğine “Özel Kalem Müdürü” sonra bir yazıyla Malatya Valiliğine ataması yapıldığını Kayısı Haber ortaya çıkarmıştı.

Milyonlarca üniversiteli genç işsiz gezerken Malatya’nın sayılı zenginleri arasında yer alan Çınar ailesinin gelininin memur yapılması tepkiyle karşılanmış, birçok ulusal mecrada haberlere konu olmuş ve binlerce insan tepkisini sosyal medyadan göstermişti.

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba da konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yiyin efendiler, yiyin; bu han-ı iştiha sizin; doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin!” demişti.

Yapılan onlarca haber, binlerce sosyal medya paylaşımından sonra hiçbir açıklama yapmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Semra Çınar, birkaç troll sözde gazetecinin “28 Şubat mağduru” bahanesini yazmıştı ama tepkiler dinmemişti.

YENİ GÖREV YERİ KOCASININ İLÇESİ
Sınavsız özel kalem üzerinden memur yapılan Semra Çınar, Aksaray Valiliğinden jet hızıyla Malatya Valiliğine atanmıştı.

Semra Çınar’a has bürokrasi hızı yarış arabalarının hızını geçmiş gibi. Malatya Valiliğinden yine jet hızıyla Yeşilyurt Kaymakamlığına görevlendirilen Semra Çınar, eşi Mehmet Çınar’ın belediye başkanlığı yaptığı ilçeye transfer oldu.

YEŞİLYURT KAYMAKAMI’NA ZİYARET İŞARET VERMİŞTİ
Geçtiğimiz ağustos ayında Mehmet Çınar ve Semra Çınar, Malatya Yazıhan Kaymakamlığından Yeşilyurt Kaymakamı olarak atanan Kutsal Baytak’a hayır olsun ziyareti yapmıştı.

Mehmet Çınar sosyal medya hesabından, “Yeşilyurt kaymakamlığına atanan Sayın Kutsal Baytak Hanımefendiye eşim Semra hanım ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk” diye yazmıştı.

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ!
Yeşilyurt Kaymakamlığına transfer olan Semra Çınar ilk iş olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Eşi sıfatıyla, Yeşilyurt Kaymakamı, Vali Ersin Yazıcı’nın eşi ve Vali Yardımcılarının eşlerini Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı Cezaevi Müzesi ve Tekstil Müzesi’nde ağırladığını paylaştı ama gelen tepkiler üzerine bu paylaşımını sildi.


Semra Çınar, “Bugün Yeşilyurt Kaymakamımız Sayın Kutsal Baytak ile birlikte Sayın Valimizin kıymetli eşi Hanife Necla Yazıcı Hanımefendi, Vali Yardımcılarımızın eşleri ve il protokolümüzün değerli eşlerini misafir ettik” diye sosyal medyadan paylaşmıştı. Gelen tepkilerden sonra hem bu tweeti silmiş hem de tweetlerini koruma altına almıştı.

İstisnai kadrodan sınavsız bir şekilde “Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” görevi ile Malatya Valiliğine atanan Semra Çınar’ın hangi görevle ve sıfatla Yeşilyurt Kaymakamı’nı ve il protokolünün eşlerini Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı müzelerde ağırlaması merak konusu oldu.

Haber: @mahirtemur

Yorumlar 21
Keklik 08 Kasım 2023 20:26

Ağırlar sanki cebinde ne çıkacak başkan birde Yeni aldığı araçlardan birini verir tâbi şoförü dahil bu nasıl memurluksa diğer memurlardan motaşı bekler

Keklik 20 Ekim 2023 21:02

Şoför makam aracı asisatan sosyal tesisleri emrinde bu kadar masraf bir maaşla nasıl oluyor onuda başkan hesaplasin ne güzel kimseden ses yok adam ne yapsa yanına kar aday olsun bu defa bende oyumu verecem demek böylesi yarıyor

Mehmet 20 Ekim 2023 13:13

Mehmet Başkanı bu şekilde haberler ile görmek çok üzücü calıskan bir belediye başkanı idi önü acıktı neden eşi ile gündeme geliyor ki neden gri pasaport işine bulaştı ki geçmişten ders almıyor Mehmet başkanın yerinde olsaydım eşini istifa ettirir bir basın açıklaması ile kamu oyuna duyururdum ve özür dilerdim böyle bir boş için gündemi meşgul ettik diye ona yakışan budur ihtiyacı yok böyle şeylere, inan yine milletin gönlünde taht kurar eşini istifa ettirirse, Başkan daha olmasa bile lekeyi kaldırtır bu şekilde biraz olsa da

Serhat Fırat 20 Ekim 2023 13:00

Eğer bu adam tekrar belediye başkanı adayı olur malatyalılar yani bizler tekrar bu insanı göreve seçersek anamızdan emdiğimiz süt bizlere haram zıkkım olsun allah gün yüzü göstermesin.

Alican 19 Ekim 2023 21:35

Sevgili Mahir, hanımefendi çok önemli bir görev yapıyor. Lütfen, o olmasa Kaymakamlıkta bütün işletr durur. Ayrıca çok cömert bir kadın. Aldığı maaşı Kaymakamlık personeline ısmarladığı yemeklerin parasını ancak karşılıyor. Belediyenin sosyal tesisleri hanımefendinin yemekleriyle ayakta. Hanımefendinin 1 şoförü, 1 de asistanı var. Tabi belediye tarafından tahsis edilen lüks birde aracı var. Ayrıca belediyeye ait park makamda kuruş kira ödemeden aylardır lüks hayat yaşıyor. Bütün giderlerini belediye ödüyor. Belediye onu düşünerek oraya 1 aşçı, 1 işçi ve yeterli sayıda güvenlik personeli vermiş. İcap ettikçe belediyenin diğer birimleri her türlü desteği veriyor. Anlayacağınız hanımefendi çok çok çok önemli görevler yapıyor. Yoksa devletimiz neden bu kadar imkanı kendisine seferber etsin ki?

Turan C C C 19 Ekim 2023 18:06

Kadıncağızdaki fedakarlığa bakın, koskocaman Özel Kalem Müdürlüğü makamını bırakıp VHKİ olmuş, bu nasıl bir alçakgönüllülük, bu nasıl bir yüce insanlık örneği. Yaptıklarınızı unutmayacağız.

Keklik 19 Ekim 2023 14:47

Pasaport işinde kimler yolunu buldu açıklasın Kendi personelleri açıklamazsa tek tek isimlerini ben yazacam inkar etsin bakalım

Seyfi Sarıbaş 19 Ekim 2023 14:43

Yesin efendiler yesin pıskırıncaya kadar.......

Ercan 19 Ekim 2023 14:00

İnşallah bu devir bitecek

Malatyali 19 Ekim 2023 13:44

Suç onda değil hala o partide tutanlarda babalarının cifligi yaptılar o koca reisi yikacaklar bunların müsebbibi o partide tutanlardír. O kendi gereğini yapıyor o partide tutanlar ne yapıyor halk bilmiyor

Keklik 19 Ekim 2023 13:38

Doğru hangi işi var adam ne yapsa yanına kar pasaport başkan

Keklik 19 Ekim 2023 13:30

Pasaportcu başkan bir tane doğru işi varmı ne yazarsanız yazın adamın umrunda bile değil

Murat 19 Ekim 2023 13:29

Sanki ihtiyaçları varmış gibi hiç doymuyorlar ihtiyacı olan biri alınsaydı bunun hesabını elbette Alllaha soracak

Keklik 19 Ekim 2023 13:29

Pasaportcu başkan bir tane doğru işi varmı ne yazarsanız yazın adamın umrunda bile değil

adetlet ve kalkınmak 19 Ekim 2023 10:23

Bunun adına Adalet diyorlar ya. Şimdi ne kaldı dayısının kayınının yeğenini işsiz mi kalsın. çok söz var fakat anlayan yok

Cumali Sucu 19 Ekim 2023 08:50

Siz Ne Diyorsunuz. Koskoca Vali Bu Konuda Yorum Bile Yapamadı. Bu Kadar Liyakatsızların Olduğu Bir yerde Herşey Bize Müstehak. Kadının Özel Kalemi Belediyeden Şöförü Belediyeden. Hayat Ne Güzel. Acaba Osman Amca yada Şöför Verdiler mi....

cınarlar beton 19 Ekim 2023 08:49

bu nası bır kıyakcılık ya.bunu rabbım sorar.bunun bır hesabı olur mehmet kardes.burda olmasa ahırette rabbım muhakkak sorar.bu duzen sızede kalmaz.ahıretını mahvedıyosun sayın cınar.benden uyarması...

Onur ozky 19 Ekim 2023 00:23

Talan duzeni

Yeşilyurt 18 Ekim 2023 23:15

Semra hanımın Yeşilyurt belediyesinde Esra adından özel kalemi ve bayram adında şoförü bulunmakta olduğu söyleniyor. Hanımefendiyi kaymakamlığa işe Yeşilyurt belediyesinde ki şoförü bıraktığı iddia ediliyor. Boşuna dememişler bir kadın seni vezir de eder rezilde.

Tip 18 Ekim 2023 21:05

Semra hanımın şöförü danışmanı maaşını kimden alıyor ????

BEKİR 18 Ekim 2023 20:33

Koskoca Malatya! Şairleri, sanatçıları,siyaset adamları,yazarları,fikir ve dava sahibi düşünürleri,akil insanları,dürüst ve cömert esnafların,gelenek ve görgü sahibi güzel şehri! Size fukara,zavallı insanları nasıl layık gördüler?Ve size ne oldu da bunları seçtiniz? Hiç akletmediniz mı? Başınızdakilerin halini gormezmisiniz? Edep Malatya'nın mahcup yüzüne ne güzel yakışırdı eskiden! Gittikçe yozlaşan bu kent kültürüyle 20-30 yıl öncesini bile arar olduk. Ne oldu sizin mahallenize? O güzel şehrin güzel insanları nerde? Mert insanlarin,gururlu ve onurlu Malatya'nın medyası,dernekleri,Babacan muhtarlari,ticaret erbapları, düşünürleri nerdeler şimdi? Sesiniz çıkmıyor! Çünkü artık onlarin sayısı azaldı veya sustular ve meydan artık Allah'tan korkmaz kuldan utanmazların oldu.. Yok mu içinizde adil ve Mert,ehil, yerli ve milli has adamlar?? Uyan Malatya,silkelen bir!

Bakmadan Geçme