Sözleşme imzalandı ama ortada genel müdür yok!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı ama ortada genel müdürün olmaması dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı ama ortada genel müdürün olmaması dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün gönderilen basın bülteninde MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinde hem genel müdürün ismi zikredilmedi hem de paylaşılan fotoğraflarda genel müdürün olmadığı görüldü.

İki ay önce MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç’un Başkan Gürkan tarafından istifaya zorlandığı haberleri bazı basın organlarında yer almıştı ancak bir internet sitesine açıklama yapan Erkoç, AK Parti’den kızının aday adaylık süreci için istifa ettiğini duyurmuştu.

HANİ MÜDÜR?
Yaklaşık 2 ay önce genel müdürlük koltuğu boşalan MOTAŞ’ta halen bir atama yapılmadığı görüldü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün basına gönderdiği bültende Hak-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz, Ulaşım Dairesi Başkanlığımız,  Mali İşler Dairesi Başkanlığımız koordinatörlüğünde yönetim kurulumuz ile beraber arkadaşlarımızın sözleşmelerini güzel bir şekilde yaptık.” ifadesi dikkat çekti. Geleri’nin “genel müdürümüz” ifadesi “Hani müdür?” sorusunu akıllara getirdi.

Görsel: Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi

Öte yandan MOTAŞ Genel Müdürlüğü gibi yine Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş.’de de Akif Özbildirici’den boşalan koltuğa bir atama yapılmadığı biliniyor. Yaklaşık 2 ay önce istifa ettiği bilinen Özbildirici’den sonra bir açıklama yapılmamıştı.

Ancak Kültür A.Ş.’nin resmi internet sitesinde halen Akif Özbildirici’nin “genel müdür” olduğu yazıyor.

Görsel: Malatya Kültür A.Ş.'nin resmi internet sitesinden alınmıştır

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HABERİ ŞU ŞEKİLDE:
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladı
İmzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, yönetim kurulu ve temsilcileri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

Toplu İş sözleşmelerinin deprem dolayısıyla 3 ay ertelenmesine rağmen, Başkan Gürkan’ın toplu iş sözleşmesinin bir an önce yapılmasını istediğini ve sosyal haklarıyla beraber yüzde 80’in üzerinde bir zam yapıldığını dile getiren Başkan Geleri, “Bugün çok mutlu ve sevinçli bir gündeyiz. Bir yıldan bir çalışan arkadaşlarımızın sözleşmeleriyle alakalı yeni bir dönem başlamıştı. Tabii Kahramanmaraş merkezli depremler Malatya’yı ciddi bir şekilde etkileyince kanun gereği bu sözleşmeler 3 ay ileri ertelenmişti. Sayın Başkanımız, ‘arkadaşların toplu sözleşmelerini bir an önce bitirin’ talimatını verince MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz, Ulaşım Dairesi Başkanlığımız,  Mali İşler Dairesi Başkanlığımız koordinatörlüğünde yönetim kurulumuz ile beraber arkadaşlarımızın sözleşmelerini güzel bir şekilde yaptık. 500 arkadaşımızı diğer birimlerimizden ayırt etmeden sosyal hakları ile beraber bir zam yapmış oldu. Allah Sayın Başkanımızdan ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan razı olsun. Malatya’mız depremlerden ağır yara aldı ama biz hep beraber güçlüyüz ve Sayın Başkanımız bunu bizlere bir kez daha gösterdi” diye konuştu. 

Gürkan, “Biz Personellerimizle Beraber Güçlü Bir Belediyeyiz”

Toplu iş sözleşmesinin MOTAŞ’ta çalışan personele hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Gürkan, “Bizler işverenler olarak arkadaşlarımızla iş görenler olarak bir bütünüz. Bizler bütüncül olarak hareket ettiğimiz zaman kurum ayağa kalkar ve ileriye gider. Tabii biz işverenler eşit işe eşit ücret politikasını benimsemediğimiz takdirde, iş yerinde çalışma barışını ve sosyal barışı bozarız. Çalışma barışının, çalışma koşullarının ve ücretlerin daha iyileştirilmesi noktasındaki çalışmalarımız da geldiğimiz günden itibaren devam ediyor. 

Zaman zaman bazı kesimler belediyenin maaşları azmış gibi bir algı oluşturuyorlar. Belediyemiz HAK-İŞ Sendikasına bağlıdır. HAK-İŞ Genel Başkanımız Malatya’da bizleri ziyaret ettiğinde ‘Türkiye’nin en iyi sözleşmesi Malatya’da yapıldı’ dedi. Ücret, sosyal haklar, sosyal şartlar bakımından iyi olduğunu söyledi. Dolayısıyla işçimiz güçlü olursa belediyemiz güçlü olur. Kurumumuz güçlü olur. Bu bilinç içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. 6 Şubat’ta vuku bulan depremlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi personeli ile birlikte ayakta kaldı. O nedenle biz güçlü bir belediyeyiz. Depremde var gücüyle çalışan personelimi takdir ettiğimi ifade etmek istiyorum. 
Diğer taraftan MOTAŞ’ımız ücretsiz bir şekilde yolcu taşımaya devam ediyor. MEGSAŞ’ımız ücretsiz ekmek dağıtmaya devam ediyor. Yine diğer taraftan da MASKİ ücretsiz su dağıtımı yapıyor.   Bütün bu sıkıntılı sürece rağmen, şu anda hiçbir gelirin olmamasına rağmen belediyemiz Türkiye’nin en güçlü belediyesidir. Personelimize ve memurlarımıza da AFAD yardımı verip, çalışma barışı, eşit ücret açısından önemli çalışmamız olmuştur. Toplu sözleşmemizin MOTAŞ’ta çalışan personelimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarımıza çalışma hayatlarında başarılar diliyorum. Aileleriyle mutlu olmalarını temenni ediyorum. Malatya, bizim Malatya’mızdır. Malatya kendi küllerinden yeniden doğacaktır ve ayağa kalkacaktır” dedi.

Yorumlar 8
Malatyalı 09 Nisan 2024 14:28

Motaş gelmiş geçmiş en iyi müdürü Gökhan müdürdür. Adaletli insanı seven ötesinde Malatya sevdalısı

Emekli 04 Mayıs 2023 08:50

Sayın Gürkan motaşdaki ekibiniz ulaşım işini görünen oki beceremiyor daha donanımlı kişileri getirip ekibinizi güncelleyin bence tamirciden müdür bekçiden müdür olursa iş yürümez zaten

Yeşilyurt 03 Mayıs 2023 10:50

Yeşilyurt Belediyesi daha sözleşme bile yapmadı. Yaptı ise de kimsenin haberi yok :))

Hakkı 03 Mayıs 2023 09:18

Malatya buyuksehir belediyesi ölülerini gömmeye baksın. Ayrıca onlar depremzade biz depremzedeyiz. Liyakattan nasip almamış bir kadro ile malatyada AKP yi bitiren bir yapı. Deprem den sonra 1 hafta ortada görünmeyen kimler. Deprem sabahı bilbaortlarda boy boy resim paylaşan kimler. Gönderilen jeneratorlere kendi isimlerinin yazili olduğu etiketi basan kimler. Ah malatyam ah. Sana bu yönetim hiç yakışmadı. Hemde hiç. Yazzik oldu sana. Demekki hak ettiğimiz şekilde yonetiliyormusuz

Gönüllü 02 Mayıs 2023 11:49

Kültür A.Ş de genel müdür var.Fuar Alanına gidin C.D var herkese genel müdürüm diyor.Gelen yardımlara, paralara eşi bakıyor eşinin arkadaşı gelen malzemelerin iyisini seçiyor sonra yine kurum aracıyla çok çok ihtiyacı olanlar için stoklanıyor. Hatta bununla ilgili detaylı videolarda var.

Motaş Personeli 02 Mayıs 2023 09:35

Büyükşehir belediye başkanına yakınsan ilkokul mezunu müdür dolusun Müdür Yardımcısı olursun işletme müdürü de olursun yıllık izin kullanıp izinden düşülmez sorarsan Fazla çalışma mesaisinden kaynaklı izin verilmiş olur hemen kılıfına uydururlar. Bunlar yetmezmiş gibi içeride üst yönetimin 100 günün üzerinde yıllık izni olduğu halde vasıfsız alt personelin 20-30 günlük yıllık izine göz dikip zorla Yıllık izne çıkarırlar hak hakkaniyet adam kayırma birisinin kuyusunu kazma insanın yüzüne gülüp arkadan iş çevirme Aradığın her şey Motaşda var. Konuyu Valilik ya da bakanlığa bildirdiğinde Ne hikmetse Hiçbir sonuç çıkmıyor belediyenin Denetim Kurulu zaten yok olsa da başkanın gölgesi altında sesini çıkaramıyor yerinden olma korkusundan haksızlık karşısına devamlı Boyun eğme Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman bunları görecek

Malatya lı 02 Mayıs 2023 00:41

Arkadaş doğru söylüyor müdür çok iş bilen yok tüm kurumlar da olduğu gibi işi bilene iş verilmez iş bilmeyende amir müdür oluyor bu sadece motaşta değil bütün kurumlarda var siyasi yada dayı mevzusu diyelim ☺️☺️

4444 02 Mayıs 2023 00:23

Motaşta müdürden çok ne var ilkokul mezunu bile müdür ???????????? inanmayan gitsin araştırsın.

Bakmadan Geçme