Vatandaşa yasak AK Parti'ye serbest!

6 Şubat depremlerinden sonra büyük yıkım yaşayan Malatya'da depremden önce genelde normal karşılanan durumlar depremden sonra da devam edince tepkilere neden oldu.

6 Şubat depremlerinden sonra büyük yıkım yaşayan Malatya’da depremden önce genelde normal karşılanan durumlar depremden sonra da devam edince tepkilere neden oldu.

Haber- Mahir Temur

 

3 YILDA 3 İL BİNASI
Son 3 yılda 2 il binası yıkılan AK Parti Malatya İl Başkanlığı, geçen hafta Turgut Özal Mahallesi’nde bir yıl önce inşa edilen 3 katlı bir binayı mesken olarak kullanacağı bildirilmişti.

24 Ocak Sivrice depreminde ağır hasar aldıktan sonra AK Parti Malatya İl Başkanlığı binası yıktırılmıştı. Çok fazla yer arayışına girilmeden yıkılan binanın hemen karşısındaki 6 katlı binaya taşınan AK Parti İl Başkanlığı tanıdık bir isme kiracı olmuşlardı. AK Partili Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın şu anda tutuklu olarak yargılanan kardeşine ait olan binaya taşınmışlardı.

6 Şubat günü “tanıdık kazığı” yediğini 6 katlı binasının zemin kata kadar çöktüğünü gören AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, yer bulma noktasında daha dikkatli davranacağı kulislerde konuşuluyordu!

İhsan Koca                                                   İhsan Koca

6 Şubat depremlerinden sonra sağlam bina sayısı kıtlığı yüzünden fazla alternatifleri olmayan il yöneticileri, Yeşilyurt ilçesine bağlı Gülümser sokakta 3 katlı ve 1 yıl önce inşa edilmiş binada hummalı çalışmaya başladığı görüldü.


BİR ÇİVİ ÇAKMAK DAHİ YASAK!
Malatya’da yaklaşık 4 bin 271 binanın yıkık, 80 bine aşkın konutun da yıkılacağı bir ortamda inşaat ve tadilat faaliyetlerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yasaklandığı bildirilmişti.

Bir çivi dahi çakılmanın yasak olduğu Malatya’da hasarsız evinde tadilat yapmak isteyen E.G’ye yetkililer yasak uyarısı yaptı.  Bu yasak uyarısından sonra AK Parti’nin yeni il binasında hummalı çalışma yaptığını gören E.G, “Bize yasak AK Parti’ye serbest. Bu adalet mi?” diye serzenişte bulundu.

Kayısı Haber’e ulaşan E.G, “Tek katlı evimde bir çivi dahi çakamıyorken AK Parti’nin günlerdir yeni binasında tadilat yapması adalete sığmaz. Bize yasaksa onlara da yasak olmalı. Onlara serbestse bize de serbest olmalı” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ARACI AK PARTİ’YE HİZMET EDİYOR
Ayrıca AK Parti’nin yeni il binasının önünde AK Partili Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin aracının durması dikkat çekti. Şehir moloz yığınlarıyla doluyken Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu belli olan aracın AK Parti il binasının tadilat işlerinde kullanılması akıllarda soru işareti uyandırdı. Depremden hemen sonra ekmeği dahi parayla satan Büyükşehir Belediyesi’nin depremden 40 gün sonra AK Parti il binasına milletin vergileriyle alınan aracı bağlı olduğu siyasi partiye hizmet etmek için göndermesi hayretle karşılandı.

Yorumlar 12
Ahmet 27 Mart 2023 00:38

Sizde her depremzede gibi parti işlerinizi çadırdan yürütseydiniz hala gözünüz şatafatta ,doğru itibardan tasarruf olmaz.

ZEKİ 24 Mart 2023 03:52

Bu binanin üst katı kaçak, sonradan eklendi ruhsat da yok

Kenan 22 Mart 2023 15:10

Birisi yazmış tabikide orda ikamet ettiğini belgelenmesi gerekir diye.Bu arkadaş o kadar zeki o kadar zeki ki.Acaba hangi isimle hitap etsem.Anlayan anladı bu arada.Neyse e devlet neden var.bu arkadaşa sorarım.ilk yatırılan aynı yardımlar için vatandaşlar belgemi sundu sorarım.daha soracaklarim var isimlendiremediğim yorumcu .neyse ya sormaya bile gerek yok 14 mayısı bekle sen.ha seçim öncesi bı faturaya kısmetini teyit etmeyi unutma isim veremediğim arkadaşım

Serhat 21 Mart 2023 23:47

Sizi size layık idarecilere yönettirrim diyo Rabbim.Bize layık olanlar bunlar işte .Rabbim bunlara verdiğim oy haram olsun 40 gündürlü 10000 TL almak için acımızı unutup peşine girdik hala vermediler Allah bunların belasını versin

Serhat 21 Mart 2023 23:46

Sizi size layık idarecilere yönettirrim diyo Rabbim.Bize layık olanlar bunlar işte .Rabbim bunlara verdiğim oy haram olsun 40 gündürlü 10000 TL almak için acımızı unutup peşine girdik hala vermediler Allah bunların belasını versin

Murat kara 21 Mart 2023 15:18

Git gel 40 gün oldu verilecek parayida araba ücreti yeme içme kahve pansiyuna elde var 0????

Ali 20 Mart 2023 23:52

40 günü aşkın süredir ödeme yok. Malatya kendin seçtin bunları hiç boşuna ağlama!

Mustafa 18 Mart 2023 16:08

Vallahi de yeter billahi de yeter. Bunların haksız adaletsiz ve bir o kadarda iğrenç uygulamalarına artık yeter. Belediyesi ayrı, il başkanı ayrı, diğeri ayrı… artık şu milletin sırtından inin artık

Malatya 18 Mart 2023 13:04

Elim kırılsaydı da bunlara oy vermeseydim. Midem bulanıyor...

Malatyalı 17 Mart 2023 21:56

Mhp binasıda yıkıldı bence bu bi işaret

Malatyalı 17 Mart 2023 21:54

Malatyada butun oteller depremde kapılarını açtı bırı hariç ankaradan gelen misafırlerıne bedava hizmet veren otel bızden gecelik 2200 bıraz ındırım yapın lütfen dedıgımızde saolsunlar 1950 dedıler belirtmek ıstedım ankaraya bedava malatyalı depremzedeye paralı

Alo ben kemal geliyorum 17 Mart 2023 21:42

Az kaldi mahir..yalana dolana son vermek için 14 mayis kadet günü,uyan malatya sizler bu ülkeye c.baskanlari başbakanlar yetkili bürokratlar iş adamalari harika esnafiyla halki ile bunlara dur deme zamani yetki bizde ne olur bu sefer ayrimcilik irkcilik yapmadan 21 senede ülke batmadikdan sonra bir 5 aenede ulke batmaz bölünmez ama hirsizlara rantcilarq mahaerin 5 atlisina dur deme zamani siz karar vereceksiniz..

Bakmadan Geçme