Mahir Temur

Allah hepinizi bildiği gibi yapsın!

Mahir Temur

Malatya’da şu an 3 belediye olmasaydı ne olurdu?

Siz bu soruyu düşünün biraz…

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ortaya çıkardığı konulardan bir tanesi de belediyelerin ne kadar önemli olduğu gerçeğidir.

Maalesef biz Malatya’da bir belediye veya bir belediye başkanı göremedik!

Depremden sonra ayakları yere basan, ekibi ile beraber Malatya’nın kısa, orta ve uzun vadeli planının hemen çıkarıp hayata geçiren bir belediye gördük mü?

Bir belediye başkanı gördük mü?

Milletin vergileriyle kurulmuş belediye marketi Esenlik’i dahi ilk gün açabilecek bir irade gösteremeyen kim varsa boşa o koltuklarda oturuyorlar.

“Asrın felaketi” yaşanırken o gün “karlılığı” düşünen kim varsa boşa o koltuklarda oturuyor.

Üstelik 10 Şubat günü 5-10 marketi açıp parayla depremzedelere “mal” sattılar!

Kısacası 6 Şubat günü sadece canlarımız enkaz altında kalmadı, belediyelerimiz de göçük altında kaldı!

Mesela konteyner olayı…

Bağcılar Belediyesi’nden tut Başakşehir Belediyesi’ne, İzmir Güzelbahçe Belediyesi’nden tut Bodrum Belediyesi’ne varıncaya kadar Malatya’da konteyner kentler kurdular.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane konteyner siparişi oldu mu?

Reklam yapmaktan geçici barınma yerleri kurmayı dahi düşünemeyen veya abartılı rakamlarla “şu kadar ekmek çıkardık” demeyi belediyecilik zanneden bu ekip göçük altında kalmıştır.

Üstelik olmayan icraatları olmuş gibi servis ederken depremden önce olduğu gibi depremden sonra da çalışanlara zulüm etmeye devam ettiler.

Depremin ilk günlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde kim varsa önce “hemen gelin” diye telefon açmışlar.

Şehir dışına çıkan personele dahi “gelmezseniz…” tarzında mobbing uygulamışlar.

İsmi “büyük” olan bir belediye bu tür durumlarda ne yapar?

Çalışması gereken minimum düzeydeki personele öncelikle barınma hizmetini sağlaması lazım.

Çocuklarını şehir dışına çıkaran personele mobbing uygulayan bir yönetim, kimsenin “hasarsız evlere” dahi girmediği günlerde (ki halen girilmiyor) en azından bir çadır kent kurar personeline.

Şehir dışından gelen belediyeler var mesela…

Van Belediyesi geldiği zaman öncelikle kendi personelinin barınma yerlerini kurdu sonra hizmete başladı Malatya’da.

Depremin 3.günü sosyal tesisinden aşçıya “patlıcan tava” yaptırıp afiyetle yiyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder gibi imkânları yok bu çalışanların.

Veya Yeşilyurt Belediyesi’nin bilmem hangi büyük başkan yardımcısının arazisine belediyenin araçlarıyla konteyner kurma güçleri de yok bu personelin!

Ya da Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük genel sekreteri ve genel sekreterin sekreteri gibi KYK yurdunda kalması da güçtür!

Belediye başkanları veya vekiller gibi Mövenpick Hotel’de kalmaları ise imkânsız!

Hal böyleyken bu üç belediyemizin üç liyakatli(!) belediye başkanı ne yaptı biliyor musunuz?

Sendika’dan kaynaklı hakları olan ücreti dahi çalışanlarına vermiyorlar!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’de çalışan Hak-İş Sendikası’na üye olan yaklaşık 6 bin kişi 5 bin 300 lirayı ne zaman alacağını bekliyor.

6 ay önce Malatya’da genelde kendini sürekli öven Büyükşehir Belediyesi’nin büyük başkanı ve “keşkesi olmayan” Selahattin Gürkan, “Biz bir aileyiz. Birimizin tırnağı kanarsa bu ailenin tümünün tırnağı kanar. Malatya Büyükşehir Belediyesi büyük bir ailedir. Dolayısıyla bu ailenin bütün fertleri bizim aile ferdimizdir” diye konuşarak toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diliyordu.


Öve öve bitiremedikleri bu toplu iş sözleşmesi imzalanırken HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı 22-23. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri de boy göstermişti.

Hatta Büyükşehir’in büyük genel sekreteri Cemal Noğay, “En iyi sözleşmeyi yapmaya çalıştık” diyordu.

Peki bu sözleşmede ne yazıyordu?

Madde 45’de “Tabii Afet Yardımı” başlığı var.


“Sözleşmenin birinci yılında işçinin ikametgâhının sel, yangın, deprem gibi doğal afetlere uğraması ve bu durumun belgelenmesi kaydıyla işverence brüt 4 bin 231 TL doğal afet yardımı yapılır” diye açık açık yazılmış.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin başkanları da imzalamış.

Üstelik ocak ayından sonra bu deprem yaşandığı için yüzde 26 zamlı almaları lazım bu afet yardım parasını.

Brüt 5 bin 300 lira...

Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nde yaklaşık 8 bin çalışan, deprem olalı neredeyse 2 ay olmuş halen hakları olan ücreti alamamışlar.

Bir liranın dahi önemi olduğu günlerde çalışanına barınma hizmetini dahi karşılamadan mobbing uygulayan ahmak yöneticilerin olduğu bu şehirde bu belediyelerden nasıl hizmet bekleyeceğiz?

“Biz bir aileyiz” diye övünen belediye başkanı, 50 gündür Bedeviler gibi 2 gün çocuklarını görmek için şehir dışına çıkıp 5 gün Malatya’da bu millete hizmet etmek için uğraşan “sahipsiz” çalışanlar bırak aile ferdi olmayı, göçmenler kadar değeri dahi kalmamış!

Bu parayı yatırmak için neyi bekliyorsunuz?

Peki Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri’ye ne demeli?

Depremden sonra çocuğunu Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne aldıran Bünyamin Geleri’den bahsediyorum.

Sen halen o koltukta utanmadan oturduğuna göre ne yazsak boş aslında!

Kimse kusura bakmasın ama Beydağı’nın zirvesinden volkan patlasa ve lavlar Kernek’ten aşağı doğru Malatya’yı yaka yaka ilerlese yine de bunlar için bi şey değişmez!

Bu mübarek günlerde diyeceğim tek şey, Allah hepinizi bildiği gibi yapsın!

Ve bu millete sabır versin, sabır!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 72
Battalgazi Belediyesi 11 Nisan 2023 17:32

Belediye çalışanlarına ve ailelerine hiçbir şekilde kalacak imkan sağlamayıp, daha sonrasında işe çağırmanın mantığını ben anlamıyorum..!Sadece bazı kişilere yıllık izinlerini kullandırtıyorlar mobbing uyguluyorlar diğerleri kişiye özel idari izinliler ki bunların hepsini biliyorlar.Ben şunu bilsem herkese aynı muameleyi yapıyorlar ama yok ne yazık ki hep bi haksızlık..Hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz..

Has Malatyalı 08 Nisan 2023 23:12

Hanisiz lo köylüler? Nassız iyisiz? Ya bu ne kadar isyandır, gözlerinizin azıcık açıldığını görüyorum. Aman diyorum. Bak sataram köyü haa! Yazıp çizip durmayın şöyle Cumhuriyet'in hak arayan, verilmezse alacak olan eşit yurttaşları gibi. Malatya dediğin yer olmuş sana siyasal İslam'ın bir kalesi. İnönü gibi hemşehrisini sevmeyen niceleriyle dolu. Padişah padişahlık gak guk diyordunuz, bırakın bu hak hukuk işlerini. Ne oldu şimdi mi zorunuza gitti hayrola?

Mehmet 06 Nisan 2023 08:29

Sevgili malatyalılarımızın bunca yaşadıkları şeylerden sonra önümüzdeki şeçimlerde nasıl bir kader seçimi yapacaklarını samimiyetle çok merak ediyorum.

Özgür 05 Nisan 2023 23:39

Mahir kardeşim her il yeniden inşa edilecek ama Malatya mız böyle başkanlar ve bir birinden seçmece vekiller olduğu sürece yılan hikayesine döner sizin gibi gazeteci arkadaşlara büyük iş düşüyor sürekli Malatya yı gündemde tutarak büyük faydanız olacağından eminim başarılarınızın daim olmasını temenni ederim kolay gelsin

Ahmet 04 Nisan 2023 14:09

Battalgazi belediyesi maaşları yatırdı ama mesailer iptal etti sebep fen işleri müdürü belediyenin biricik eniştesi pepeler kendi birimindeki eşinede mesai yazmış diye her ay yazıyordu birşey olmuyoduda bu aynı mı oldu izinde olanlara mesai yazmışlar Allah sizi bildiği gibi yapsın çalışanların ne günahı var Usman beye de bahane lazımdı madem öyle daha niye görevde tutuyorsun öle birini Allahtan korkun allahtan öbür dünyayı da düşünün

Oba 03 Nisan 2023 21:00

Sayın battalgazi belediye baskani secime az kaldı Battalgazi belediyesini yanına aldığın haciyla hocayla yönetiyorsun akrabaların ise gelmeden para alıyor yaptırdığin villayı nasıl yaptırdığını bir Malatya biliyor belediyenin bütçesiyle daha neler yaptığını . Allaha hesabini nasıl verirsin bilemem yanında gezdiğin hacı hoca takimi kendilerine yetmeyen akıllarını sana vereceklerine helal haram ayrımını anlatsinlar.

KEMAL 03 Nisan 2023 13:22

Bakın bu sendika başkanı bu krizde çocuğunu işe aldırmak için binlerce asgari ücretlinin haklarını nasıl sattığının göstergesidir ne yazıkki malatya bu kısır döngüden bir türlü çıkamıyor seçme ve seçilme konusunda sürekli hataya düşüyor binlerce belediye çalışanı artık hakkını arayabilmeli ve sendika başkanlarını haklarını alabilmesi güç birliği yapmaları lazım

Ahmet 02 Nisan 2023 18:15

Bu haberin üstüne Usman bey maaşları askıya almış fazla mesai yazmışlar demiş tek tek kontrol edecekmiş Allah seni bildiği gibi yapsın işe aldığın gelinin yeğenlerin vs hiç gelmeden maaş alacaklar bu süreçte personelin mesaisine dikkat edeceğine ilk o akrabalarını getir bu arada yaptırdığın villada (Belediye şirket bütçesi ile) 5.8 depremde sıkıntı çıkmış yaptığın binalar gibi o meclis üyen olacak cici malzemeyi eksik kullanmasın koyun can derdinde kasap et derdinde Allah ıslah etsin hepinizi

Belya 02 Nisan 2023 13:57

Davut kardeş bunların yanlarındaki adamların hepsi vukuatlı dikkat edersen ama az zaman sonra patlayacak hepsi emmileri dayıları ejderhaları sahip çıkabilecekmi ozaman

Belediye calisani 02 Nisan 2023 10:27

Hak iş sendikası üye olan personeline 2500 TL para yatırdı deprem olan tüm illerdeki üye olan dayanışma aidatı ödeyen her kez alırken Malatya'da üye olmayan bir sürü insana yaptırmadı sebep bünyamin efendi istemedi halen daha şu ortamda bile kendi çıkar ve menfaatlerini korumaya çalışan sendika yazik

Nghn 02 Nisan 2023 09:39

Esnafa konteynır dükkan yapıp kura cekecekmışlermiş. Ne kurası yapsanıza zarar görenlerin hepsine dükkan kura demek torpil demek.İŞİ olmayan esnaf ev verseniz dahi nasıl ödeyecek? Evin borcunu konteynır verseniz duvarları mi yedirecek ailesine.işini geri verin işini.Balcan tavayı sonra yersiniz hele

Abdibek 02 Nisan 2023 03:44

Yaptığınız haberin eksiği yok fazlası var. İnanın çalışanların şu anda psikolojik olarak çökük durumdalar çoğu hasarlı evlerinde arabalarda. Kalıyorlar. Ayrıca haliş sendikası üyelerine 2500 TL para dağıttı. Bu parayı dağıtırken dahi ayrım yaptı. Kendisine her ay 1 yevmiye aidat veren ancak sendikaya üye olmayanlara bu parayı yatırmadılar. Aidatı keserken sıkıntı yok. Para verirken sıkıntı.

Feryat isimli arkadaşa cevap 01 Nisan 2023 22:35

Kardeş bende Yeşilyurt zabitada çalışıyorum gel evimi bak saydıklarından bulabilirsen yüzüme tükür ! Çoğul konusma lütfen şu ramazan gunude hakka girme günah vesselam!

Feryat 01 Nisan 2023 21:41

Bunların yatacak yeri yok yok. Yeşilyurt belediye si zabıtaları ve görevlileri depremin ilk günlerinde gelen yardımlardan alıp alıp evlerine taşıdılar. Torba torba şeker, kolilerle çay, torbalarca un, tencere tava setleri, onlarca battaniye, koli koli addidas, puma spor ayakkabısı daha neler neler. Zabıtaların evinde şuanda 10 yıl yetecek tuvalet kağıdı var biliyomusunuz. İşte bunlar bu. Yazıklar olsun yazıklar olsun. Utanmaz herifler.

Mahmud 01 Nisan 2023 18:09

Sığınacak yeriniz olmayacak Peçete olacaksınız çünkü çok ah aldınız Büyükşehirde personelin biri hakkı olan birşeye itiraz ediyor tabiki maaşlara niye lise mezunu benden yüksek maaş alıyor diye ben yüksek lisans mezunuyum bunların bastırma taktiği : şişşt bak sen odadaki … hanıma sarkıntılık etmişsin deriz yalancı şahitlerde var bitiririz seni. Çocuk diyo neye uğradıpımı neyapacağimi şaşirdim halbuki oişleri kendileri çok iyi bilirler zamanı gelince çıkacak meydana

Battalgazi Belediyesi 01 Nisan 2023 11:19

Depremin ilk haftası işe gelmeyen personele tutanak tutulacak diye ortalığı birbirine katan Osman Güder, yine depremin ilk gününden beri işe gelmeyen Battalgazi Belediyesi personeli aynı zamanda Selahattin Gürkan in yeğeni olan MŞG ye ağzını bile açamayan yine Osman Güder. Bakmayın siz bunların Aslan Kaplan gibi ortada gezindigine. Bunlar kedi kedi. Bakmayın vatan millet dediklerine, vatana millete göz dikmişler bunlar. Haa dikmedik derlerse nasıl diktiklerinide yazarım burdan

Kiremit Beye 2 01 Nisan 2023 01:51

Ayrıca evlerimiz ocaklarımız başımıza geçti ailemiz perişan halde şuan sizin gibi sıcak yerden yazamiyoruz belki kamu personeli ve kamu idaresi hakkında yönetmelik falan bakamadık bir dahaki afette yanımızda bulundururuz bakarız ona göre şekilleniriz teşekkürler...

Kiremit beye 01 Nisan 2023 01:47

Kamu idaresi şudur ilgili Kurum afet bölgesinde bulunan personel ihtiyacını İçişleri Bakanlığı'na iletir afetten etkilenmemiş illerden personel takviyesi yapılır her birimde minimum personel tutulur diğer personelde AFETZEDE olduğu için canını malını sağlama aldıktan sonra görevine çağırılır... Bu süreçte idari izinli sayılır Kamu idaresi sağlanması için öncelikle kamu personeline en kötü ihtimalle ÇADIR tesis edip kamu idaresine 7/24 görevlendirilir. Tabi bu söylediklerimi koordine edecek kimse olmadığı için Malatya sınıfta kalmıştır. Çünkü bu idareyi yönetmesi gereken normal personelden kat kat yüksek maaş alan amirler sınıfta kalmıştır. Bundan sonra kamu Hukukuna geçebiliriz.

Davut yılmaz 01 Nisan 2023 00:23

Sadece 2 tane soru soracağım..doğru mu değil kendileri cevap versin..yalan olduğunu iddia eserlerse isim isim yazıp ispatlayabilirim: Soru:1-büyükşehir belediyesinde hangi daire başkanlarının-yöneticilerin çocukları ve yeğenleri depremden beri hiç işe gelmedi(göstermelik olarak geldikleri 1-2 günü saymazsak)? 2-yeşilyurt belediyesindeki hangi idareciler bahçelerine konteyner yerleştirdi ve bu konteynerleri nereden temin ettiler,kimin araçlarıyla taşıdılar? 1.soru için ipucu vereyim(soyadları na… ve sa…ile başlayanlar) 2.sorunun ipuçları çok vahim

Depremzede 01 Nisan 2023 00:18

Sayın başkanım depremzede olarak maddiyat olarak zor durumdayız banka promosyonu ne zaman yatırılacak Allah rızası için biri ilgilenip bu konuya hız versin saygılar

Hasan 31 Mart 2023 23:10

Elinize emeğinize kaleminize sağlık bu yazdıklarınıza en kalbi duygylarımla katılıyorum blrkez daha gördük ki Malatya sahipsiz ve hep böyle oldu

Kiremit 31 Mart 2023 21:56

Mahir bey kamu görevlisi ve kamu idaresi nedir bilmeden milletin gazıyla köşe yazısı yazıyorsunuz. Adı üstünde olduğu gibi kamu görevlileri gelmeden kamu hizmetleri nasıl yerine gelecek? İlk günler değil 4-5 gün sonra sizin şikayet ettiğiniz görevler yerine gelsin diye çağırılır bu hizmetler.Tarafsız gazeteci olarak bu yorumu da yayınlayın lütfen

davut 31 Mart 2023 21:05

mahir bey sizi her zaman takip ediyorum. haktan yanasınız. duruşunuzu lütfen bozmayın. malatyada sizin gibi bir kalem şans diye düşünüyorum. birde şu esenlik insan kaynaklarından bahsetseniz. astığım astık diye bi müdür var evlere şenlik. personelin canına tak etti artık evimiz yıkılmış yakınlarımızı kaybetmişiz işe gelmeyeni işten atarız diye tehdir ediyorlar. sanki depremin ilk zamanları marketler açıkmış gibi. itiraz edince de mahkemeye gidin diyorlar. nasıl olsa deprem zamanında mahkemeler çalışmayacak dediğimize geleceksiniz diyorlar. bunların allahtan korkuları da yok sanki utanmasalar dağlarıda yarattık diyecekler haşa.

Belediye çalışanı 31 Mart 2023 20:39

Ne güzel yazmışsınız kaleminize sağlık. Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza ayrıca yeni seçim dönemde inşallah bu belediye başkanlarını ve ekibini bir daha görmeyiz. Depremden dolayı bütün personel rezil oldu ortalıkta. Kalacak yer bile ayarlamadılar nasılsın diye sormadılar üstüne herkese yıllık izin yazdılar kronik rahatsızlığı olanın raporunu bile kabul etmediler. Bu adamlar daha kendi içinde iş yapamıyor koca Malatya'ya mi sahip çıkacaklar. Personel belediyenin bazı birimlerinde yatıp kalkıyor evlere girilmiyor banyo bile yapmakta zorluk çekiyorlar yerde, sandalye başlarında uyuyorlar. Çileyi personel çekiyor başkanlarımız da rahatına bakıyor. Bunları bilip susan genel sekreterler daire başkanlarını da saymıyorum. Kısaca hepsi de 5 para etmezler. Aman koltugunuz sarsılmasın. Depremden bile ders almadılar. ALLAH HEPSINI BILDIGI GIBI YAPSIN.

ERHAN 31 Mart 2023 20:31

Yesilyurt, Battalgazi başkanlarini gören varmi Memleketleri adiyamana gittiler herhalde.Nereye gitsen VAN, BAŞAKŞEHİR. Şire pazari, bakircilar çarşisindaki o eski binalari elaziğ depreminde yenilemek yerine göstermelik tabela ve giydirme yapmışlar. İşleri güçleri gostermelik müze yasam merkezi, lokanta,heykel yapmak.bu memlekete işi bilen Malatyayi seven yöneticiler lazim.Allah yardimcimiz olsun, inşallah tez zamanda toparlarız.

Buyuksehir belediye çalışanı 31 Mart 2023 20:27

O kadar haklısınız ki resmen duygulara tercüman olmuşsunuz. Memlekete 5 kuruş faydaları yok inşallah yeni secim döneminde görmeyiz kendilerini. Benim evim ağır hasarlı olduğu için ortada kaldım. Ne bir kalacak yer ayarladılar ne de ne ihtiyaç var diye sordular. Su an da personel olup eve giremeyenler belediyenin bazı birimlerinde yatıp kalkıyor banyo biLe yapamıyorlar . Benim de kronik rahatsızlığım olmasına rağmen aldığım raporu kabul etmiyorlar işine geldiği kişileri idare ediyorlar işine gelmeyeni de dolaylı olarak tehdit ediyorlar. Yıllık izinleri kullandirdilar eksilere düştük. Sanki normal zamandayiz da keyfimizden işe gidemiyoruz. Bu adamlar personeline sahip çıkamıyor hiçe sayıyor koca Malatya'ya mi sahip çıkacaklar. Ancak sağda solda resim çektiriyorlar pozlar tamamlanınca hemen ortamı terk ediyorlar. Güzelim memleket ne hale geldi yazık halimize...

Fahri 31 Mart 2023 20:16

Hocam gerçeklerin bir kısmını kaleme almışsınız varolun. Malatya'da sağlıkçılara da bir destek moral uygulaması olmadığını araştırıp yazabilirsiniz. İl dışından nöbetlerine gidiş geliş yapan bay-bayan personeller var. Zor günleri anlarımda keyfi uygulamaları niye anlayalım. Hesap varsa Allah'a havale ediyoruz.

Belediye Çalışanı 31 Mart 2023 17:57

Vatandaş depremin acısı ile yoğrulurken Ailesi eşi dostunu Kaybedenler bir yana dururken kendini Belediye Başkanı zanneden Selahattin Gürkan talimatıyla personel zorunlu Yıllık izne ayrılmaktadır Mahir bey ücretsiz izne çıkarmaktadırlar zaten maddi olarak tükenmiş bulunmaktayız sizden başka kimse bizi gündeme getirmiyor Mahir bey

Murat 31 Mart 2023 17:52

Haberin eksiği var fazlası yok ne yazıkki! Aynı "gelmezsen ... " mobbingini İnönü üniversitesi de yaptı ve ne çadır ne konteyner verdi ilk günden zorla getirttiği temizlik ve sosyal tesis işçilerine! Gelen tırları yağmalayıp enkaz bölgesinde satan personele göz yuman mobbing genel sekreteri ve daire başkanları... Hakkımızı size helal etmiyoruz emin ol...

Malatyalı 31 Mart 2023 16:26

Osman başkanımız ve ekibi kavurmayı çok seviyor hayret patlıcan Tava yaptirmis...Bu ara görünmüyorlar huşu içinde namaz kılıyoruz deyip sosyal medyada paylaşmıyorlar gerçi kaysi çiçek açmış ekip arkadaşları çicek ilacı atmakla meşguldür...

Naci Görür 31 Mart 2023 15:31

ÜLKEYİ DEPREME HAZIRLAMAMIN ÖN KOŞULU: Ülkeyi depreme hazırlamanın ve deprem dirençli kentler oluşturmanın ön koşulu geçmiş depremlerden ders çıkartmaktır. Onun için Maraş-Gaziantep depremleri ile yönetim (yerel ve merkezi) ve millet olarak yüzleşmek şarttır. Depremde hedef hiç veya minimum can kaybı vermektir. Bu depremlerde bu kadar kayıbı neden, nasıl, nerede, neyi eksik yaptığımız veya yapmadığımız için verdiğimizi araştırmak, bulmak, muhasebe etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu kabul etmek zorundayız. Bunu yapmadan, bu anlayış ve bilince ulaşmadan kentlerimizi deprem dirençli yapamayız çünkü hatalarından ders çıkarmayan bir anlayış bunu başaramaz, sevgiyle Naci Görür

FİKRET 31 Mart 2023 15:22

Bir araya gelip protesto hakkını kullanmaktan,sendikaya baskı yapmaktan aciz,önüne geleni seçen,topluca bir gösteri yapmaktan uzak bu işçi arkadaşlar,siz bunları veya başkada bilmedigimiz demokratik haklarınızın hangilerini kullandınız bu güne kadar?Bu bünyamin denen,sizi her yerde satan, her dönemin adamını siz secmediniz mı?Nice baskı ve zulümler yapılırken mesai arkadaşlarımıza hanginiz itiraz edebildiniz?İtfaiyedekileri haklarını aradı diye ilçelere sürdüğü işçiler ne kadar direndiniz?Mahkemeden dilekçelerinizi anında cekmediniz mı? Rızkı veren Allah'tır.

Malaty 31 Mart 2023 14:44

İmzaladıkları sözleşmeye bile uymayan belediye başkanlarının neyine güvenebiliriz, memlekete faydaları olmadığı gibi şu süreçte sorunları bile çözemeyen kapasitesizlermiş, ne oldu Türkiye'de ilk diye böbürlenenler neredeler, Malatya halkı niçin perişan. Bu saatten sonra söylenecek tek söz paralı kalemleri ve bunları Allah merhametiyle ıslah etsin, şerleri bizden uzak olsun.

Ömer 31 Mart 2023 14:20

Haber tek kelimeyle gerçekleri yazmış,Allah razı olsun İnşallah Temur bey gelişmeleri takip eder,ilerde olan biteni de kaleme alır

Halim 31 Mart 2023 12:56

Daha ne söyleyeyim demişsiniz mahir kardeş Olanı yalın çıplaklığıyla yazmışsınız

Mert 31 Mart 2023 11:35

Sayın Temur kaleminize sağlık. Gazeteci bunları yazacak ki vatandaşımız bunları duysun, öğrensin ve öğrendikleri ile teorik ve uygulama yaparak çevresindekilere öğrendiklerini aktararak faydalı bir birey olsun. Aslında siz basın mensupları insanların bilmediklerini öğrettiğiniz ve anlattığınız için bir nevi öğretmen sayılırsınız. Dolayısıyla vatandaş bu şekilde siyasetçilere Osmanlı tokatı ile vatandaş tokatı arasındaki farkı öğretebilir. Ancak ve üzülerek belirtmek isterim ki siz ne kadar yazarsanız yazın Malatya halkı yine bildiğini okuyacak. Sandıkta yine aynı kişilerin isimleri olan pusulaları katlayıp zarfın içine koyup gülücükler ile dışarı çıkacak Vatan ve Millete Hayırlı olan kişilere verdim diyecekler. Sayın Temur Şeyh Edebali ne güzel söylemiş değil mi? " İnsanı yaşattı ki devlet yaşasın" bu düsturu hangi siyasetçinin hayat ve iş felsefesi. Bizim Malatya'nın siyasetçilerinin felsefesi "Cebini, Hesaplarını doldur ki rahat yaşayasın" Üstad siz ne yazarsanız yazın bu Malatya halkı maalesef sandıkta yine bildiğini okuyup aynı kişileri hem belediye başkanı hem de Ankara'ya vekil olarak gönderecekler. Tüm Türkiye önünde Habertürk ekranlarında sunucu Mehmet Akif Ersoy koskoca Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Büyük Selahattin Gürkan'ı rezil rüsva etti ama Büyük Başkan Sayın Selahattin Gürkan Malatya sokaklarında gezerken hiç bir tepkiye maruz kalmıyor. Bu ne demek istediğimiz anlatmaya yetiyor değil mi? Vatandaş üzerindeki korku, sindirme politikası devam ettikçe ve de İnsanlar hala aynı partiye ve şahıslara oy vermeye devam ederse bizler daha sırtımızda çok taşırız bu şekilde. Allah Devletimize ve Necip Milletimize zeval vermesin.

Esra 31 Mart 2023 09:58

Gerçekleri tüm çıplaklığı ile yazmışsınız helal olsun bizim sorunumuz parti ile şu bu değil kim ne yapmışsa iyi kötü söylemek lazım ki söylemişsiniz ????

Hüseyin Fırat 31 Mart 2023 09:29

Depremin ilk günü YEŞİLYURT BELEDİYESİ BARGUZU SOSYAL TESİSİNE sığınan insanlar evlerin atlet don kaçıp canını kurtarmak isterken 500ml suyu parayla halka satan insanlardan ne bekliye bilir çalışanlarının haklarını mı gözetmelerini yoksa bu halkın yanında samimi duruş sergilemelerini birçok yardım tırları geldi bunlar gerçek ihtiyaç sahiplerine nizami şekilde ulaştırıla bildi mi sanmıyorum fabrikalar çalışmaya başlayınca işçilerine barınma yeri tahsis edip işçilerini çağırdı ya belediyeler kendi çalışanın mağduriyetini gidermeden halkın sorunlarını Çözmek için sahaya sürdüler ne kadar verim alabilirsin o çalışanlardan fabrikalarda çalışan işçilerde gelmedikleri süre kesilmedi maaşlarından lakin belediye çalışanlardan kesildi ama hepsinden mi kesildi buda ayrı bir konu empati kurma yetisi olan insanlardan bizi mahrum etme Allahım.

Yeşil Ahmet 31 Mart 2023 09:08

Mahir bey Yeşilyurt belediyesin de M.Cüreoğlu, H.Özaltun ve C.Akbulut belediye araçlarıyla bahçelerine konteyner götürdükleri konuşuluyor

Mehmet 31 Mart 2023 08:27

Bize akşama kadar din, iman, liyakat, ehliyet dersi veren, Peygamberimizin kabenin anahtarını bir müşrike verirken ehil olmanın önemi anlatan Galeriler, çocuklarına bir şey öğretmemiş olmalı ki, torunları ahbap çavuş ilişkileri ile iş sahibi oluyor. Birde geçen büyükşehirde zabıta alımı olmuş, kim duydu? Sırayla Öznurun, Tüfekçinin, Gürkanın, falanın filanın derken adamları alındı, işte böyle bir felakette iş bilmez kadrolar tıkanıp, Milleti mağdur ederken, liyakat sahibi insanların kimsesi olmadığı için normalde olması gereken yerde gönüllü olarak koşup, işleri o torpille iş sahibi olup burnunda kıl aldırmayanların önünde düzeltip, tekrar asgari ücretle çalıştığı fabrikasına dönecek maalesef.

ersin 31 Mart 2023 07:53

ben bir belediye çalışanı olarak en ufak bir yardım, barınma veya yaşam ihtiyacını karşılayacak en ufak bi girişimde bulunulmadı, bunları bırakın ölümüyüz sağ mı ailemizde kayıp varmı diye soran dahi olmadı, günlerce kendi ailemizle ilgilnme fırsatımız dahi olmadı, hizmet edeceğiz tabi asli görevimiz bu ama üst yöneticilerin bizzat belediye araçları ile günlerce kendilerine yardım taşıdıklarına şahidiz. azda olsa gelen yardımlar bir gecede yok olduğunu bir kolisi dahi personeline çok görüldüğüne şahidiz. sayılı gelen çadırlar hiç biri çalışana değil yöneticiler tarafından kime kimlere verildiği muammalığını hala koruyor. firmaların hibe ettiği kurtarma teçhizatların akıbeti hala belli değil ver hasıl olan vatandaşa oldu belediyede çalışan alt grup personele oldu. ben hakkımı helal etmiyorum.

İnsan 31 Mart 2023 06:33

Köz gibi delikanlısın Mahir senin Allah’ına kurban sen yaz en büyük kuvvet haklı olmaktır Allah’ın yardımına da sebep olur ondan sonrada insanların seni doğru bulması desteklemesidir. Bu vicdansızlar bu kadar insanın hakkına giriyorlar kul hakkıdır bunlarda hiç mi Allah korkusu yok hiç mi ahiret inancı yok insan biraz endişe eder..

Ahmet 31 Mart 2023 05:45

Belediyede çalışanlara hemen uygulansın lütfen!.. DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞANLARA 50.000-TL'YE KADAR İLAVE ÖDEMEDEN VERGİ VE SGK PRİMİ KESİLMEYECEK 7440 Sayılı kanun 10. maddesinde "Depremden, kendisi, eşi, çocuğu veya anne ve babası etkilenen hizmet erbabına, işverenler tarafından 6/2/2023 ila 31/7/2023 tarihleri arasında (bu tarihler dâhil) mevcut ücret, prim, ikramiye gibi ödemelerine ilave olarak yapılan ayni yardımlar ile toplam tutarı 50.000 Türk lirasını geçmeyen nakdi yardımlar 5510 sayılı Kanuna göre prime esas kazanca dâhil edilmez, bu yardımlar üzerinden 193 sayılı Kanun uyarınca gelir vergisi ve 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu uyarınca damga vergisi alınmaz." hükmü yer almaktadır.

Apo 31 Mart 2023 05:32

Senin Allah’ına kurban erkek adamsın delikanlısın en önemlisi düzgün bi Müslümansın. Bazı Malatyalı gazeteciler var dini yazılar yazıyorlar ama Malatya ile alakalı yazılara gelince suya sabuna dokunmayıp üstüne bi de Malatya’nın siyasilerine övgüler düzüyorlar.. böyle Müslümanlık yok gerçek İslam bu değil gerçek İslam yöneticilere idarecilere yakın olmayı yasaklıyor haksızlığa zulme karşı çıkmayı emrediyor, sizin yaptığınız gibi, duruşunuzu mücadelenizi bozmayın Allah sizin yardımcınız olur inşallah hiç merak etmeyin

Deprem zade 31 Mart 2023 05:19

Deprem zade ler in keşke yi unutmayın

Musa 31 Mart 2023 05:02

Selahattin Gürkan geldiği günden beri khkli işçilerin yaptığı mesai ücretini ödemeyip memurların sosyal denge sözleşmesi adı altında giydirilmiş ücretini Ödemiş birisidir.bir yandan çalışana hak ettiğini vermeyip diğer yandan hak etmeden alınan parayı ödemiştir çünkü etrafındakilerde sosyal denge tazminatı alıyor oyuzden vermiştir... Selahattin Gürkan büyük umutlarla göreve başlamış ama hayal kırıklığı olarakta kariyerine devam etmiştir... Belediyeden kendisine 300 tane bile oy çıkmaz, çalışanın ahida gelir onu bulur...milletvekilirinin umurunda bile değil çalışanlarin sıkıntılari ,sahipsiz belediye personeli

Depremzede 31 Mart 2023 04:58

Helal olsun mazlumun yanında zalimin karşısındasın seni tebrik ederiz. Yazdıklarınızın eksiği var fazlası yok, bunlar tamamen eşkiyalar. Motaş çalışanlarının da hakkı sürekli gasbediliyor sözleşme gereği 2022 Ocak ayından itibaren zam yapması gerekirken zam vermediler işçinin hakkını yiyorlar Sendika ise imzaladıkları sözleşmeye istinaden mahkemeye gidip işçinin hakkını çatır çatır alabilme imkanı varken yandaşlık yapıp mahkemeye vermiyor ve bu sendikaya üye olmayan işçilere mobing uyguluyorlar daha da olmazsa işten çıkartıyorlar.. şimdi bu eşkiyalık değil de nedir ya, hırsızlık haksızlık şerefsizlik de şurda kalsın

Haram olsun 31 Mart 2023 04:55

Su mübarek ramazan ayında , çolugumun çocuğumun rızkını çalan kim varsa Allah,a havale ediyorum inşallah sizde ekmeğe muhtaç olursunuz.

Ömer 31 Mart 2023 04:28

Adaletin,vicdanın,onurun,gururun, haysiyetin kalmadığı siyasi koltuk arenasında bunları gördükçe tiksiniyorum.

Ömer 31 Mart 2023 04:27

Adaletin,vicdanın,onurun,gururun, haysiyetin kalmadığı siyasi koltuk arenasında bunları gördükçe tiksiniyorum.

Reşat 31 Mart 2023 03:43

Helal olsun kalemine sağlık gerçi büyük bir başarı var onu unutmuşsunuz cenaze leri İslam'a göre defnetmisler

Daha Durun... 31 Mart 2023 03:37

Personel sosyal medyadan beğenmiyor diye sözleşme imzalanmadı depremden önce... Yeşilyurt belediyesinde... Peki Başkan yardımcıları Müdürler... Devlet Memurları, sözleşmeli personeller, bunlardanda beğenmeyenler var ama güç yetmediği için onlar tam maaşını aldılar doğru mu evet doğru... KHK olarak çalışan tüm personelin hakkına girildi mi evet girildi maaşlar düşük yattı mı yattı... Depremden sonra devlet memurlarının çoğu piyasada yoktu KHK olarak çalışan herkes işinin başındaydı niye çünkü oradan aldıkları maaş hariç hiç birinin geliri yok çünkü KHK li köpek gibi çalışmak zorunda çünkü Yol verilebilir istediklerinde Çünkü Malatya da yeni yapılan 3 tane dağ var gördünüz mü bilmem çünkü onlar yarattılar o dağları

Memedo 31 Mart 2023 02:23

Allah razı olsun. Malatya bu şekildeki siyasetçilerinden bur kurtulursa malatya insani da zengine paraya değil de akla edebe liyakata uyan kişileri seçerse malatya yeniden en güzel şekild e malatya olur. Allah razı olsun. Konuşmanın bunları dile getirmenin zor olduğu bir zamanda bunu dile getirdiniz ya bir depremzede olarak çok teşekkür ederim. Içim rahatladı. Geleceğe yönelik içimi umut kapladı. Nolur büyük laflar edip boş işler yapan insanlardan artık uzak duralım hemşehrilerim. Yok malatya dar-ül bilmem ne olacakmış. Biz huzurla güvenle refaha adaletle şehrimizde yaşamaktan başka bir şey istemiyoruz. Yine emek ettiğimiz zorla aldığımız evleri bize mezar etmeyin.

Murat 31 Mart 2023 02:22

Kalemin keskin olsun Malkoçoğlu gibi adamsın ben sana her zaman Malkoçoğlu diyorum çünkü personelin sesini sen duyuruyorsun helal olsun sana Bende belediye personeliyim emrivaki yapıp bizi işe çağırdılar sabah 6 da çocuklarımı arabanın içinde bırakıp gittim 1 yaşında çocuğum ile eşim arabada akşama kadar tek beni beklediler ben böyle kendimden ödün verirken Malatya için çabalarken başkan bey sağolsun bize 2 Pazar mesayi yazdırmış çok para verdin be vallaha onu sana geri vereyimde al kendine harçlık yap başımızdaki sünepe daire başkanlarına ne demeli ulan o koltuklar size haram haram vasıfsız herifler sizler daha bize bir çadır bile ayarlayamadınız gelin çalışın dediniz it yerine koymadınız be en başta o kudretli Cemal nogaya ne demeli nerdesin nogay nerdesin herkesin gariban babası memet mert nerdesin personel için ne yaptınız iki ay olmuş daha personelini soran yok kalacak yeri varmı diyen yok o koltuklar sizin canınıza yapşın inşallah belsosu ve esenliği söylemeden edemem küçük çocuğu olan bayan personelleri ücretsiz izne çıkartmışlar hangi beyin size bu talimatı verdi 10 sene yanınızda çalışana bir ay bakamadınız bir maaş veremediniz Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın

Hakkı Söyler 31 Mart 2023 01:37

Bütün çalışanlara iyi olmuş ! Siz değilmiydiniz koşa koşa o malum sendikaya geçen ! Siz değil miydiniz yav başka kime oy verecez deyip bu gırnatacı kılıklı adama oy veren ! Siz değil miydiniz toplantılarda " Allahına gurban diyen " . Bu gün burada şekil yapacağınıza gidin başkanın karşısında durun ! Bakanlar Milletvekilleri buralarda gidin onlara şikayet edin ! Boğuluyoruz , gırtlağımıza bastırdıkça bastırdılar . Sel olur deprem olur herşeye bizi sürdüler . hiç halimizi sormadılar !!! Deyin şunu . Kaybedecek neyimiz kaldı ! Yok ben diyemem diyorsanız bari diyenin arkasında durun !

Yeşilyurt personel 31 Mart 2023 01:28

Mahir bey depremin hemen ertesi günü başkanımız Mehmet çınar bir sed kaydı yolladı bu zor günde bizle beraber olanla beraber olacaz diye çağa xolugumuzu bırakıp arabalarda o soğuklarda işimizin başına koştuk günlerce gece gündüz demeden o soğukta karda yagmurda çalıştık mesai vermeyi geç ilk ay bin lira sözde fazla yatirmislar onu kestiler personelden! Gavura vermiş sanki üstüne üstlük muzaffer var çapsız 5 6 tane yeğeni bir ay boyunca ise gelmedi maaşını aldı! Ben hem bu dünyada hem ahirette elim sayın Mehmet çınarın yakasında helal etmiyorum hakkımı? Benim hakkım helal olsun milletime ama başkana asla ! Afet yardımı kenarda dursun daha bin lirada maaslardan kestiler!

Davut Doğru 31 Mart 2023 01:05

Çocuklugumuzda kırda oynarken büyük karasinekleri tutar arkalarına küçük bir çöp sokar bırakırdık.Sinekler çöpün agirliyla ne yapacağını bilmez şaşkın şaşkın dolanıp dururlardi. Bizimkilerde şu anda k..na çöp sokulmuş karasinek gibi dolanıp duruyorlar.. Yöneticinin ekibi de yetenegide bu zamanlarda ortaya çıkar..

Başkan 31 Mart 2023 01:05

Kalemine sağlık Mahir bey. Yazdıklarınızda eksik var fazlası yok. Deprem günü Burada kimsesi olmayan ve dışarı çıkmak zorunda kalan personel arkadaşlarımızı işten çıkarmakla tehdit ettiler. Yazılı belge var elimizde bununla alakalı. Sendikaya gelince üye arkadaşlara buradan seslenmek istiyorum. Gözü sadece cebinizde olan, sömürü bir anlayışla hareket eden o asalak sendikada hala duruyor olmanızı esefle kınıyorum.

Esenlik 31 Mart 2023 00:47

Deprem günü Esenlik piyasadan mal toplamaya çalışıyordu ki AFAD 'a satsın. Derdi para kazanmak olan bir kuruluş.

Yetim Bıraktılar 31 Mart 2023 00:37

Yeşilyurt belediyesi ile alakalı depremden önce yapılacak & yapılacak zam yapılmadı sözleşme imzalanmadı düşük maaş aldılar...sebebini ise söylemek istemiyorum bir malatya biliyor Allah aşkına araştırın... o personel 7/24 canla başla çalışıyor ama yapılan muamele köpekten farksız kime sorsanız sorun tehditler mobingler işten çıkarınlar ananızmı öldü babanız öldü çocuğunuz mu öldü diye sormadan işe gelmeyenleri işten kovma tehditi 3 günde bir gelen saçma sapan mesajlar havada uçuşuyor inanın şuan Malatyada görev yapan tüm personel memleketi için çalışıyor yahu bırakın parayı pulu afetzede parasını adamlar bir gün iyimisiniz birşeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar depremden sonra ki ay fazla maaş yatırmişlar Mart ayındaki maaşı kesip yatırdılar... bu dünyayı bilmemde ahirette iki elimiz yakalarında... Personele böyle davranıyorsunuz ya rızkı haşa Allah'tan alıp siz veriyorsunuz muhtemelen tavrınız öyle o yüzden Vardır hakkınız üstümüzde sizde helal etmeyin

Adalet 31 Mart 2023 00:06

Mahir bey Belediyelerde taşerona kadro verdik denilerek çalıştırılan (aslında kadrosu verilmeyen) 696(khk) şirket çalışanlarına da 657 memur kadrosu verilmesini istiyoruz.Referansı olanlar Belediye Meclisleri aracılığı ile Sözleşmelerini aldılar.E kadrolarıda geldi,Olan yine Referansı olmayanlara oldu.

TURGUT 31 Mart 2023 00:00

Çok yazık inanın çok yazık Bu nasıl adalet anlayışı . Bu personele yazık günah değil mi Koca buyuksehir belediyesi iki gün sonra maaşları yatacak Battalgazi belediyesini bekliyor yatirirsa bizde yaptıralım diye. Allah ıslah etsin

Fatih 30 Mart 2023 23:56

Mahir Temur kardeşim, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yılın Belediye Başkanı seçilen, Cumhurbaşkanlığı tarafından Kültür Sanat Büyük Ödülüne lâyık görülen (inanmıyorsan Belediyenin sen sayfasında Başkanımızın öz geçmişine bak) Anadoluyu Ana Yurt Yapan, Destan Şehrinin şehrül emini hakkında yazı yazarken bir abdest al sonra 3 ihlas bir fatiha oku. Ne yapsın Kızılayın Çadırlarının üstüne, yurt içi ve yurt dışından gelen jeneratörlerin üstüne kendi adını değil de senin adını mı yazdırsaydı, ne hasut bir adamsın sen ya. O senin gibi sıradan bir insan mı ki keşkesi olsun. Her gün yüzbinlerce Malatyalı Tanrıya dua ediyor benim ömrümden al Selahattin Başkanıma ver diye. O Tanrının sadece Malatyamıza değil, ülkemize, milletimize hatta kâinata armağanıdır. O Battalgazinin, Sıddı Zeynebin kabul olmuş duasıdır. Ne oldu zoruna mı gitti. Bak Mahirciğim 25 bin ekmek üretip satıyoruz diyeceğine 250 bin ekmek üretip dağıtıyoruz dediyse sizin dikkatiniz ölçmek için dedi. Pilotların dahi Başkanın çalışmalarından başı dönmüşken sen göremiyorsan ben ne yapayım. Başkanımız Malatya Girişim Grubunun gökdelenlerinde değil de senin gibi sıradan bir apartman dairesinde mi otursaydı. Buna biz Malatyalıların gönlü razı olur muydu? Deprem günü Başkanımız Japonyadaydı. Niye gitti haberin var mı? Oradaki deprem çalışmalarını yerinde görüp gelip Malatyada uygulamak için gitti. Daha oradayken deprem olduysa Başkanımın ne suçu var. Boş konuşuyorsun Allah seni bildiği gibi yapsın

Kadir 30 Mart 2023 23:50

Mahir bey Sağolasın varolasın Allah seni darda koymasın, bu çapsız belediye başkanlarında zaten onur olsa istifa edip çekip giderler,koskoca 3 tane belediye bırakın depremi yollardaki çukurlara asfaltı geçtik mıcırla dolduramıyor yazıklar olsun,sizi ve onurlu seferli gazetecileri tenzih ederek söylüyorum ? basın yayın TV ve gazeteciler yüzünden Malatya bu hale gelmiştir,bir çuval bulgura,bir uçak biletine,bir otel odasına kalemini onurunu satan nemalanan çok basın camiyasından olan insanlar var bunları siz daha iyi tanıyorsunuz,Duruşunuz ve Adamlığınız camianıza aydınlık ışığı olur inş

Nesimi 30 Mart 2023 23:39

Buradaki kritik bilgi, Bünyamin Geleri depremden sonra oğlunu büyükşehirde işe aldırmış. Ahbap çavuş ilişkisini girmek acisindan önemli. Değerli sendika üyeleri de nasıl bir başkana sahip olduklarını gereğini yapmak uzere görürler umarim.

Personel 30 Mart 2023 23:31

Mahir abi Allah senin eksikliğini vermesin ayağına taş değmesin o zaman sırlayayım abi esenliğe gelen 90 milyon para ne oldu nereye gitti bakanlığın gönderdiği paralar ne oldu o kadar para gelmesine rağmen nasıl olurda ziraat bankasından Vakıfbank’tan yüklü miktarda kredi kullanma peşine düşerler ve personele gelelim başkan her defasında personeli işten atmakla tehdit ederken kendine yakın olanlar işe gelmeyerek devletin maaşını alırken kendi şahsi işlerini yapıyorlar belediyenin tüm imkanlarından faydalanıyorlar başkan bizim adamımız bize bişey olmaz algısı ile ve daha neler neler bu kader sıkıntı varken kendi özel makamında sıcak yerinde sıcak yemekleri belsostan gelen Başkanı kimse görmüyor mu eğer bu adam tekrar aday olursa oy verirsek kanımız kurusun kendi çocukları sağlamda ailesi yanında biz personellerin çocukları çadırda yatarken kanımız kurusun Selahattin Gürkan’a oy verirsek bizim sesimiz olmaya devam et abi

Cumali 30 Mart 2023 23:21

Ee körler sağırlar birbirini ağırlar demişler bünyaminin sesini kesmek için oğlunu işe almış daha kim takar personeli ödedigim aidatlar haram olsun inşallahhhh

Adnan 30 Mart 2023 23:17

bir çalışan olarak hakkımı helal etmiyorum, ıslak imzalı sözleşme maddesi ortada durmasına rağmen ağamız maddenin gereklerini yerine getirip parayı vermiyor, sanki babasının parası. bünyamin geleri denen zat, sana ve sendikana verdiğim aidatı da helal etmiyorum çünkü görevini yapmıyorsun, madem oğlunu aldırdın daha da işçiye faydan olmaz çünkü ağaya gebe kaldın. Lütfen başkanlığı bırak artık.

Padişah 30 Mart 2023 23:12

Gün olur devran döner depremin ilk gününden itibaren hep sahadaydik hakkımız bu koltuktakilere haram zehir zıkkım olsun Mahir abiyi tebrik ediyorum ilk defa sesimizi duyan oldu seçimde görecek hepsi inşallah...

Belediye çalışanı 30 Mart 2023 23:01

Hay ağzına sağlık. Daha fazlası var eksiği yok. Ama ülkenin lideri bunu bir türlü görmüyor. Hayalet şehir gibi Malatya. Haberlerde bile depremden etkilenen diyor. Ne etkilenmesi şehir yok oldu. Hala etkilenen diyorlar yazık siyasilere de bunların şakşakçılarına da yazık. Ne kadar hakkım varsa haram olsun.

Hasan Özkan 30 Mart 2023 22:51

Kesesini doldurmaktan başka hesabı olmayan,siyaset meydanından başka 3 davarı güdemeyecek yalaka ve kıç yalayıcı kesimden ne bekliyorsun ki .Allah millete zeval vermesin

Ahmet 30 Mart 2023 22:50

Kalemin herzaman keskin olsun sende olmasan kimse sesimiz duyurmaz Antep belediyesi deprem oldu tüm personeline 25000 TL yatırdı hakeza Vakıf bank 25000 TL yatırdı artı erzak yardımı yaptı ramazanın 8. Günü daha belediyeler kendi personellerine bir koli yardım yapmadı anca partiden gelen isimlere yardım gidiyor personel deprem yaşamamış gibi bir hava var Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın hepsini

Yazarın Diğer Yazıları