Mahir Temur

Başkan Gürkan'ın yeni Danışmanı

Mahir Temur

Malatya’da “danışmana” ihtiyaç duymayacak tek siyasetçi bence Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dır.

Çünkü kimseyi dinlemediğini Malatya’da herkes bilir!

Dinlemediği için genelde “rekorlar” kırdığını sürekli tekrarlar, sürekli spontane konuştuğu için ve kimseyi dinlemediği için gaflar eder.

Ama ne hikmetse Malatya’da en fazla “danışmana” sahip Gürkan’dır.

Bilinen veya bilinmeyen “danışmanları” vardır.

Gürkan’ı en çok eleştirdiğimiz noktalardan biri ekibini kuramamasıydı.

Büyükşehir başkanlığının ilk yılında yazdık, ekibini kuramadı diye…

İkinci yılında “bu kadar değişiklik yapılmaz, artık kur şu ekibini” diye kaç kez yazdık.

Üçüncü yıla dayandı başkanlık ama halen yeni isimler, yeni makamlar ve yeni görevden almalar duyuyoruz.

Son olarak öğreniyoruz ki AK Parti Battalgazi Meclis Üyesi ve AK Parti Kadın Kolları Malatya İl Başkanı Özlem Pelitoğlu, Başkan Gürkan’ın danışmanı olmuş!

Bu kadar ülkeden ve şehrin sorunlarından kopuk bir yönetim anlayışı olabilir mi?

Teyit edemedim ama Büyükşehir Belediyesi’nin ana binasında hatta başkanlık katında oda da tahsis edilmiş Pelitoğlu’na…

Milletin yağ kuyruğuna girdiği bir ortamda Büyükşehir Belediyesi acaba kaç bin lira AK Parti Kadın Kolları Başkanı’na “danışmanlık maaşı” veriyor!

Hem meclis üyesi hem kadın kolları başkanı hem de “başkan danışmanı” olan Pelitoğlu acaba hangi koltuğa daha önem veriyor?

Başkan Gürkan’a tam olarak hangi konularda “önerilerde” bulunuyor bilmiyorum ama Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların “maaş” sıkıntısını biliyor mu acaba?

Kaç aydır her ay farklı maaş alan çalışanların sıkıntısını biliyor mu acaba?

Daha geçen gün bir üniversite mezunu Büyükşehir Belediyesi çalışanı ile karşılaştım.

Geçen ay 4 bin 800 lira maaş almıştı.

Ocakta asgari ücret zammı gelmeden önce 3 bin 200, Aralık ayında ise 2 bin 900 civarı aldığını banka hesaplarından gösteriyordu bana…

Yemeğinden, yolundan ve mesaisinden elli tane cinlik düşünülerek yapılan kısıtlamalara maruz kalan Büyükşehir Belediyesi çalışanları acaba bu çok “liyakatli” meclis üyesi, kadın kolları başkanı ve danışman arkadaşa nasıl bir gözle bakıyorlardır?

Gerçekten anlamıyorum ve kabullenemiyorum!

Kabullenemediğim nokta ise ana muhalefetin genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba’nın bu tür konulara inatla ve ısrarla girmemesi…

AK Partili Çalık ve Tüfenkci, Malatya’da İnönü Caddesi dahi karla kaplıyken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “beceriksizliğini” sosyal medyadan paylaşırken Veli Ağbaba’nın kendi memleketinde memleketi ile ilgili “seçerek” muhalefet yapmasını kabullenemiyorum!

Ağbaba bu söylemime genelde kızıyor ama ben şehir muhalefetinin bazı “usulsüzlüklere” engel olacağına hatta “etik” noktasında dahi çok sesli muhalefetin belediyeleri diri tutacağına inanıyorum.

O yüzden Ağbaba’yı önemsiyorum ve eleştiriyorum.

Ve soruyorum…

Bir siyasi partinin meclis üyesinin ve yine aynı siyasi partinin kadın kolları başkanının bir belediye başkanına danışmanlık yapması doğru mu?

CHP bu “atamayı” doğru buluyorsa sorun yok ama doğru bulmuyorsa konuşması lazım!

Ayrıca İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nin Malatya temsilcileri kendilerini Danimarka’da zannetmelerinden vazgeçmeli!

Neredeyse seçim hattına girdik ama hala sokakta değiller ve sokağın dili olamıyorlar Malatya’da!

Israrla ve inatla Malatya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmekten vazgeçin!

Hiç eleştirmeyin demiyorum amma…

Şehrinin sorunlarını bilmeyen, görmeyen bir siyasetçinin ülke siyasetinde laf etmesi boşadır!

Sadece Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinde 10 bin çalışan var!

Yaklaşık 50 bin seçmeni direkt etkileyen bir yerel siyaset tarzı dahi Malatya’da etkisini hemen gösterir!

Ama bunu dahi inatla ve ısrarla görmüyorsunuz!

Suçu hep gazetecilere atan siyasetçi arkadaşların ışığında ben bu AK Partili meclis üyesi ve kadın kolları başkanına yeni “danışmanlık” görevinde başarılar diliyorum!

Hayırlı olsun Malatya’ya!

Başka ne diyeyim, elimde yazmaktan başka ne gelir, siz Malatya’da “yok hükmünde” olduğunuz sürece!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 17
Bir varmış bir yokmuş 08 Mart 2022 23:34

Maalasef ama maalesef artık kaliteli insanlar siyasetten elini eteğini çekmiştir , çekmek de zorundadır çünkü durum ortada yalan , dolan , adamcilik , hırsızlık vs.vs.

Hakan Deniz 08 Mart 2022 19:41

Pelitoğlunun odası şimdi değil uzun zamandır var. Hatta sekreteri dahi var! Oda kadın kollarında görevli bi kadın! Sadece maaş mı? Yemek parası ve otobüs parası halen eski tarifeden veriliyor. (otobüs 3 tl yemek 12 tl) mesai zaten verilmiyor. Ve sendika Allaha emanet işçinin yanın da değil başkanın yanında!

Hasan özkan 07 Mart 2022 23:23

No comment

Kahveci 07 Mart 2022 22:41

Görmek istediklerinizi görüyorsunuz Mahir bey isterseniz bide Battalgazi belediyesinin danışmanlarına bi bakın neden hep Büyükşehir danışmanlarını takip ediyorsunuz benim Selahattin Gürkan la bi yakınlığım yok onu savunduğum da yok ama gerçekten habercilik yapıyorsanız Battalgazi belediyesindeki danışmanı da yazın lütfen danışmanlık maaşı alanı bi yazın neler oluyor bi bakın hele

MUHAMMED 07 Mart 2022 21:53

Allah bunun hesabını sizden kat kat sorsun diyecek söz yok artık soyun malatyayi 1 yılınız kaldi

DOĞUKAN 07 Mart 2022 21:52

Valla tek söz soylicem cumhur başkanımızın bu adama dur demesi gerekiyor malatya bitiyor bunun sayesinde yarın malatyada nie oy az çıktı derlerse sorumlusu başkandir sayın cumhur başkanım bu adama dur diyelim artık daha düne kadar haktan hukuktan bahsediyorsunuz bugün bir bayana 4 maaş veriyorsunuz yetmedimi garibandan alıp bu zenginlere vermeniz yetmedimi sizde öleceksiniz kefenin cebi yok işçilere verelim diye düşünen yok

SEDAT TÜRKMEN 07 Mart 2022 20:23

Adaletin,hukukun,vicdanın,ehliyetin-liyakatın,ahlakın bittiği yerde sıra helal ve harama gelir. Haramı helal ederler helala haram derler. İşte ogün bugündür artık. Bunlar seçmen ziyaretinde İslam ahlakından,hadisten bahsederler.Dünyanın faniliğinden konuşup,mala mülke tamah etmeyin derler.Ak parti tüm değerlerimizi yedi bitirdi. Bu bayanın ne işi var maaşlı danışmanlıkla?Dünyadan bihaber birine benziyor. Ne mahalle ne gariban sofralarında var bunlar?Gürkan Başkan;seni de anladık,bildik çok şükür.Tamamen laf,tamamen hikaye anlatıyorsun. Etrafında bir tane liyakatli adamın yok,zaten öyle bir arzunda yok..Belediyeden bir partinin kadın kolları başkanı (ki Partide gören yok) maaş alıyor ve CHP nin sesi çıkmıyor?Bu ne Yaman çelişki sayın Ağbaba?memlekete bak!AT İZİ İT İZİNE KARIŞMIŞ

İ[email protected] 07 Mart 2022 19:58

Vaybe selahattin baskan yeni danisman alıyor yeni aldığı danışman kimmiş ak parti kadın kolları başkanı Battalgazi meclis üyesi büyüksehir meclis üyesi şimdide buyuksehir belediye başkanı danışmanı 3 maaş az geldi danışman hanıma 4 ncu maaş alınıyor selahattin başkan haktan hukuktan bahsediyor siz işcinizin hakkını verin işçileriniz per perişan durumda bu yazıyı umarım en yüksekte olan kişiler de görür Bi yorumda okudum askeri ücret 4253 tl olanı sordum gerçekten doğruymuş selahattin baskan askeri ücreti 3800.tl olarak işçilere veriyor burda bile kesiyorsun gitmiş 3 maaş alan kişiye 4 ncu maaş vermek için getirmiş haktan hukuktan bahsederken bir de iscilerin derdini dinleyin işçileriniz ne durumda bu yazıyı umarım sayın cumhur başkanı okur da o zaman sizin hakkınızdan gelir bir sendika belirlemissiniz hak iş oda kendi sisteminize ayak uyduruyor bunları bırakın halk uyandı selahattin baskan malatya artık uyandı senin sayende işçiler de uyanmış durumda arkanızdan Allah razı olsun diyen varmi acaba bunu düşünün peygamber efendimiz bile kul hakkından korkun demiş şuan sizin hangi zihniyette olduğunuzu biz anlamıyoruz işçilerin hakkını verin sonra boy boy resim çektirin adalet yerini illaki bulacak ama can veremeyiyeceksiniz Allah bunun hesabını senden kat kat sorsun Amin ins

[email protected] 07 Mart 2022 18:28

Özlem Pelitoglu ak parti kadın kolları başkanı Battalgazi belediyesi meclis üyesi ve büyüksehir meclis üyesi ve bunlar yetersiz geldi şimdi koca baskanin danışmanı alkışlanacak durumdasınız gerçekten benim tanıdıklarımdan bir kaç kişi belediye işçisi koca başkan en düşük askeri ücret 5000 tl yaptım dedi ama bütün hesaplara rağmen askeri ücret 3900 tl bu nasıl bir vicdan zengini zengin etmekten vazgeçin koca başkan işcinize yemek parasını verin 11 tl yemek parası alıyor siz 11 tl ye yemek yiyin ben sokaklarda aksama kadar gezer deliyim derim otobüs 4.5 tl siz iscinize 3 tl ödüyorsunuz bumu hak yememe Allah bunun hesabını senden ve yönetiminden sormayacak mı soracak can veremeSiniz birakin bu zengini zengin etmenin derdini bu yazıyı okuyun da iscinize bakin umarım bu yaziyi herkes okur

Hamdullah 07 Mart 2022 17:27

Çalıştırdığı personelin yol parası hala 3+3= 6 tl üzerinden veriyor. Halbuki motas 4.5+4.5=9 tl günlük. Yemek parasini 12 tl veriyor efsane başkan. Gel gör ki en basitinden dürüm + ayran 22 ila 25 tl arası. Başkanın vicdanı yok bunu anladım. Buna rağmen 2500 KHK li ve aileleri yine de oy veriyorsa ki başkan ve avanesi de oy vereceginize eminse oturup yok olmayı bekleyin derim. Allah asla bizi sizi degistirmez. Üzgünüm.

ALI rıza bozkurt 07 Mart 2022 15:58

Yaparsa Akp iktidarı yapar .Bunlarda adam kıtlığı var .ne yapsınlar bir kişiye üç görev vermişler çok değil.çoğu akp nin yağlıları 7 ayrı yerde gorevli, 7 ayrı yerde maaş alıyor. MALATYA BÜYÜK ŞEHIR BELEDİYESI BIR KADİN KOLLARİ BAŞKANİNA BIR MAAŞ VERMESİ YETMEZ.MAKAM ARABASİ TAHSIS ETMESI,O DANISMANA DANİŞMAN TAYİN ETMESİ VE DAHA 6 YERDE DAHA MAAŞ AYARLAMASİ GEREKIR. esenlik ve bağlı kurulusları bir irdelesin.Yoksa ayıp olur.Bir yerde maaş...üvey evlatmı..,! Ülkenin Esenlik söylentileri,şeker fabrikası hortumları,yağ kuyrukları,katmerli enerji zamları boşa yapılmıyor.Yoksa yandaşları doyurmak her babayiğidin karı değildir. Ülkenin yönetilememesinin temel sorunu Liyakattır,liyakat. Bazıları liyakat deyince eğitimi, tecrübeyi değil Akp nin kaymaklı yönetici kadrosunu ve de yandaş müteahit ve tedarikçilerini anlıyor.Akp li seçmen dahi o sofrada yer bulması...

Hasan 07 Mart 2022 15:45

Harika tespitler. Başkana da yazıklar olsun,. Boşuna güvenmişsiz. Makam mevkii sevdasına düşmüş diğerleri gibi

Mehmet KUTLU 07 Mart 2022 15:30

Yazıklar olsun gözümüze soka soka bunları yapıyorlar ve kimse sesini cıkartmıyor . İl başkanı da mı itiraz etmiyor vekiller nerede muhalafet neden sus pus yazık güzel memlekete o kadar işsiz bayan varken

Melek aksoy 07 Mart 2022 15:14

8 Mart kadınlar gününde biz kadınlar evine ekmek nasıl alacağız diye düşünürken ülke genelinde ,3 yerden maaş alanları Allah a havale ediyorum nasıl olsa millet aptal yine unuturlar

Ahmet 07 Mart 2022 15:06

8 mart kadınlar günü için hediye vermiş meclis üyesi kadınlar kolu başkanına bir de danışmanım ol demiş akp çok adil sadece kendi çevresinde ki perişan olmasın millet dert yesin diyorlar yazıklar olsun size verdiğim oya

Osman 07 Mart 2022 14:54

iyiki varsın gardaşım benim.

Çalışan 07 Mart 2022 14:49

ne güzel dünya ne güzel şehirne güell belediye

Yazarın Diğer Yazıları